Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1836 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   23 Mart 2016 - 16:16

Emine Erdoğan için suç duyurusuna takipsizlik

Büyüt
Küçült
Emine Erdoğan için suç duyurusuna

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından verilen takipsizlik kararında, Eren Erdemin Emine Erdoğanın 26 Şubat 2016 tarihinde Ataköyde bir otelde yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aşağıladığını gerekçe göstererek Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduğu hatırlatıldı.

İFADELERİM ÇARPITILDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yetkisizlik kararı vererek dosyayı kendilerine gönderdiği belirtilen takipsizlik kararında, Emine Erdoğanın 26 Şubat 2016 tarihinde Ataköyde bir otelde yapılan Ensar Gönüllüleri Buluşmasında bir konuşma yaptığı, bu konuşmadaki bazı sözleri nedeni ile şikayetçi tarafından şikayet edildiği hatırlatıldı.

Bu ifadelerinin basında yer alması üzerine Emine Erdoğanın, ifadelerinin çarpıtıldığı yönünde yeni beyanlarda bulunduğu belirtilen takipsizlik kararında şu görüşlere yer verildi:

Türk Ceza Kanunu 301 maddesinde düzenlenen Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aşağılama suçunda suçun maddi unsurunun hareket kısmı aşağılamadır. Aşağılamak, sözlükte küçültücü davranışlarda bulunmak, hor görmek anlamına gelmektedir. Yine kullanılan ifadenin madde kapsamındaki değerlere yönelik olduğunun duraksamaya yer vermeyecek şekilde saptanması gerekir.

Suçun manevi unsuru ise kasıttır. Kanunda bu suçlarda özel kast aranacağı yazılmamışsa da, söylenen sözlerin bu organların saygınlığını düşürme, alay etmek, halkın düşük ve değersiz telakki etmesine maruz bırakmayı istemekten ibaret özel kastı da gerekli kılmaktadır. Özel kastın varlığı ise suçun işleniş yeri ve zamanı, tarzı, sözleri söyleyenlerin olay öncesi ve sonrası tutum, davranış ve beyanları gibi dış aleme yansıyan fiillerden yararlanılarak ortaya çıkarılabilir

TAKİPSİZLİK KARARI VERİLDİ

Şikayet dilekçesinde ayrıntılı olarak verilen ifadelerde dahi doğrudan Türkiye Cumhuriyeti Devletini hedef alan bir beyana rastlanmadığı gibi sözlerin basında yer almasından sonra şikayet olunan, verdiği beyanlarda ifadesinin çarpıtıldığını, Cumhuriyetin herkesin ortak değeri olduğunu, geçmişteki dönemde, 60 ve 80 yıllarında yapılan darbelerin Türkiyenin enkazı olduğunu belirtmiştir.

Bu haliyle şikayet olunan konuşmasında ifade ettiği beyanların devamı, beyanların basında yer almasından sonraki tutum, davranış ve sözleri birlikte değerlendirildiğinde yüklenen suçun maddi ve manevi unsurlarının gerçekleşmediği kanaatine varılmıştır 

Yüksel KOÇ / DHA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024