Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1750 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   16 Nisan 2015 - 17:44

Emine Erdoğan Dombrayı ustasından dinledi

Büyüt
Küçült
Emine Erdoğan Dombrayı ustasından
Politika Haberleri › Emine Erdoğan Dombrayı ustasından dinledi haberi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın Kazakistan ziyaretine eşlik eden Emine Erdoğan, kendi temasları sırasında bir araya geldiği, Dombra şarkısının söz yazarı ve bestecisi Arslanbek Sultanbekovdan şarkının orijinal halini dinledi.

İHA Cumhurbaşkanı Erdoğanın Kazakistan ziyaretine eşlik eden Emine Erdoğan, Astanada ilk olarak Aljir Anıtı ve Müzesini ziyaret etti. Kazakistan Akademik Milli Kütüphanesinde incelemelerde bulunan Emine Erdoğan, Yunus Emre Enstitüsü kursiyerleri ile yuvarlak masa toplantısında bir araya geldi. Ziyareti sırasında yetkililerden müze hakkında bilgi alan Emine Erdoğan, insanlık tarihi adına utanç verici bu hadisenin unutulmayarak mekanın müzeye dönüştürülmesinin anlamlı olduğunu ifade etti ve müzenin yeni kuşakların bilinçlenmesine vesile olacağını dile getirdi.   EMİNE ERDOĞAN, MİLLİ KÜTÜPHANEDEKİ TÜRKİYE KÜTÜPHANESİ BÖLÜMÜNÜ GEZDİ    Emine Erdoğan, müzenin ardından Kazakistan Akademik Millî Kütüphanesini ziyaret etti. Yunus Emre Enstitüsünün 100 Türkiye Kütüphanesi projesi kapsamında kurduğu Türkiye Kütüphanesi katını gezen Emine Erdoğan, Türk dili, tarihi ve kültürü üzerine araştırma yapan akademisyenlerin yararlandığı kitaplar hakkında bilgi aldı. Emine Erdoğan, kütüphane içinde, yüksek lisans ve doktora çalışması yapan kadın akademisyenlerin çocuklarını bırakabilecekleri kreş dolayısıyla yetkilileri tebrik etti ve “Kadınların kariyer yapmaları ve akademik birikim kazanmaları adına çok önemli bir hizmet” dedi.   YUNUS EMRE ENSTİTÜSÜ KURSİYERLERİ İLE BULUŞMA    Kütüphane ziyareti kapsamında Kazakistanın en tanınmış Türkologlarından Mirzatay Josdasbekovun kütüphaneye bağışladığı eserlerden oluşan özel bölümde Türkoloji bölümü akademisyenleri, öğrencileri ve Yunus Emre Enstitüsü kursiyerleri ile yuvarlak masa toplantısı yapan Emine Erdoğan, bizzat Josdasbekovdan Türkoloji çalışmaları hakkında bilgi aldı.    Emine Erdoğan, Yunus Emre Enstitüsü yetkililerinin de bir sunum yaptığı toplantıda Türkoloji Bölümünden bir öğrencinin okuduğu Yahya Kemal şiirini dinledi. Toplantıda ayrıca Dombra şarkısının söz yazarı ve bestecisi Arslanbek Sultanbekov Dombra şarkısını icra etti. Emine Erdoğan, kütüphaneye Türkçe yazma eserlerden oluşan bir kitap seti hediye etti.    Emine Erdoğana, Dışişleri Bakanının eşi Hülya Çavuşoğlu, Tarım Bakanının eşi Yasemin Eker ve Ulaştırma Bakanının eşi Nesrin Bilgin eşlik etti.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024