Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1861 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   09 Haziran 2015 - 11:04

Egemen Bağıştan Gezi Parkı itirafı

Büyüt
Küçült
Egemen Bağıştan Gezi Parkı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın danışmanı olacağı öne sürülen Egemen Bağış, Türkiyede yapılan seçimlere ilişkin İtalyan La Repubblica gazetesine bir röportaj verdi.

Marco Ansaldonun gerçekleştirdiği mülakatta, seçim sonuçlarının Erdoğan için bir başarı olduğunu savunan Bağış, Küresel ve Türkiye içinde bizi zayıflatma girişimlerine karşın, ikinci partiden yüzde 20 farkla AKP birinci parti olarak çıkmayı başardı dedi.

BU, ERDOĞANIN 10UNCU ZAFERİDİR


Ama mecliste mutlak çoğunluğu kaybettiniz. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz? sorusu üzerine Bağış, AKP baskın olan partidir, bu seçimlerden de zaferle çıktı. Bu, Erdoğan için 10. zafer. Bu demek oluyor ki seçmenlerin çoğu, istikrar istiyor ifadelerini kullandı.

Meclise ilk kez bir Kürt partinin (HDP) girmesini nasıl değerlendirdiği sorulan Bağış, Çok ilginç gibi. Bu, halkın ne sağ ne de sol muhalefetten, yani ne sosyal demokratlardan ne de milliyetçilerden memnun olduğunu gösteriyor. Bu nedenle insanlar Mecliste üçüncü bir muhalefet partisi istiyor. Sağ da sol da bu sonucu analiz etmeli diye konuştu.

Bağışın söyleşide, Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlundan bahsetmemesi dikkat çekti.

OTORİTER EĞİLİME CEVAP: TÜRKİYE DEMOKRATİKLEŞME SÜRECİNDE

Bu seçimlerin Türkiyeyi ABye yaklaştırıp yaklaştırmadığını da değerlendiren Bağış, Türkiyenin AB rüyasının halen diri olduğunu belirterek, Bu seçimler gösterdi ki Türkler müreffeh bir ülke istiyor dedi.

Türkiyedeki otoriter eğilimin eleştirildiğinin hatırlatılması üzerine eski Bakan, Türkiyenin demokratikleşme sürecinde olduğunu ve bu sürecin bir gecede gerçekleşmediğini dile getirerek, Tarihten biliyoruz ki buna benzer geçiş süreçleri şiddetle de olmuştur. Gerekli kurumları yaratmak ve çoğulcu bir toplumu inşa etmek zaman ister. Bu, demokratik dönüşümün bir gecede olmadığı anlamına geliyor. Biz sadece uzun bir sürecin başındayız. Bu süreç, alt üst edilebilecek bir süreç değildir şeklinde konuştu.

GEZİ PARKI PROTESTOLARI YORUMU: SAATİ GERİ ALAMAZSINIZ

Bağış, 2 yıl önce Gezi Parkı protestoları oldu. Sosyal ağlar aracılığıyla seferber olunan, barışçıl bir ayaklanma idi, ama sonra bu susturuldu. Bu yeniden yaşanabilir. Korkmuyor musunuz? sorusuna ise şöyle yanıt verdi:

Bu, saati geri alamamanız gibi bir şey. Sosyal medya üzerinden seferber olmayı öğrenmiş, kendi sesini ve değişim getirme kapasitesini keşfetmiş kitleleri susturamazsınız. Bu şekilde, risklerle, değişimlerle ve aynı zamanda fırsatlarla dolu, geri dönüşü olmayan bir sürecin önünde kendimizi buluruz. Asıl büyük zorluk, değişim anını kaçırmama kapasitesine sahip olmaktır.

EGEMEN BAĞIŞ NELER DEMİŞTİ?

Egemen Bağış: Suriyede ölenlerin yanında devede kulak...

Egemen Bağış: AB Büyükelçilerine camide alkol görüntüleri izlettirildi

Egemen Bağış, AB Büyükelçileriyle yaptığı görüşmede, 15 dakikalık video izlettirildiğini ve bunun içerisinde camide alkollü içeceklerin içildiğine dair görüntülerin de olduğunu söyledi.

AB Büyükelçileri: İçki içilirken görüntüler yoktu

Egemen Bağışın Türkiyede görev yapan AB Büyükelçilerine Gezi Parkı olayları sırasında camilerde içki içildiğine ilişkin görüntülerin izletildiği açıklamasının ardından büyükelçiler farklı değerlendirmede bulundu.

Egemen Bağıştan duran adam yorumu

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzekereci Egemen Bağış duran adam eylemlerine de değinerek Türkiye duran adam arıyorsa CHPde çok var. Durmaktan başka iş yapmıyorlar. Kılıçdaroğlu da bir duran adam. Bizim, durmaya zamamız yok diye konuştu.

Bağış: Camiye geçmiş olsun ziyaretine gittim

Egemen Bağış, Gezi Parkı olaylarına ilişkin Dolmabahçe Camisine girilmesi bile provokasyon çabasının bir parçasıydı dedi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024