Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1901 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   21 Nisan 2015 - 11:27

Dünyada soykırım yapanlar bellidir

Büyüt
Küçült
Dünyada soykırım yapanlar

Cumhurbaşkanlığı Sarayında 1915 olayları hakkında değerlendirmede bulunan Arınç, HDPyi eleştirerek Geçtiğimiz her 24 Nisanda biz nasıl Çanakkale Savaşlarını büyük bir zafer olarak kutluyor ve o savaşların insanlığa kazandırdığı değerlerden bahsediyorsak Ermeni Diasporası da her yıl 24 Nisanı kendileri için bir soykırım olarak düşünüyorlar ve bu konuda çaba sarf ediyorlar.

Biz tarihimizde böyle bir kara sayfanın olmadığına inanıyoruz. Biz hiçbir zaman ihanet etmedik. Bilerek, kasıtla ve isteyerek soykırım yapmadık. Dünyada soykırım yapanlar da bellidir. Kayıtlar altına alınmıştır.

BMnin soykırım tarifi içerisine Türkiyede 1915te yaşanan olaylar girmez. Biz kendimizden eminiz. Bütün dünyaya bu tezlerimizi inanarak haykırıyoruz. Bunun arkasında duruyoruz.

AP ve onun öncesinde başka kurumlar farklı açıklamalar yaptıklarında HDP hariç Türkiyedeki siyasi partiler aynı konuda milli bir mesele olduğu için ittifak ettiler. Ak Parti, MHP ve CHP gereken cevapların verilmesi konusunda müşterek bir bildiriye de imza attılar. HDPnin farklı görüşleri var. Onu da halkımız takdir edecektir. Kaldı ki soykırım konusunda Meclise kanın teklifi ver cüretinde bulunmuş bir partiye soykırıma sahip çıkmak ne kadar yakışıyor, onu halkımız takdir edecektir diye konuştu.


ANKARA, (DHA)





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024