Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2640 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   02 Mart 2015 - 06:23

DSP Genel Başkanı Türkerden CHPye kurultay çağrısı

Büyüt
Küçült
DSP Genel Başkanı Türkerden CHPye kurultay

DSP Genel Başkanı Masum Türker, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, DSP Parti Meclisinin toplandığını belirterek, adayların merkez yoklamasıyla belirlenmesinin ve milletvekilliği aday adaylığı başvurularının 31 Marta kadar devam etmesinin kararlaştırıldığını söyledi.

Seçmen davranışları üzerinde ciddi bir araştırma yaptıklarını anlatan Türker, geçmişte sol partilere oy vermiş önemli bir seçmen kitlesinin sandığa gitmediği bulgusuna ulaştıklarını dile getirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlundan randevu talep ettiğini ve Kılıçdaroğluna solda birlik platformu oluşturup, partiler arası kurumsal işbirliği çerçevesinde çalışma yapılmasını önerdiğini belirten Türker, bu kapsamda iki partiden görevlendirilen kişilerin daha sonra toplantılar yaptığını söyledi.

Kılıçdaroğlunun Partinizi kapatın, amblemizde altı okun altına güvercini yerleştirelim dediğini anımsatan Türker, bunun mümkün olmadığını söylediklerini ifade etti.

Türker, görüşmelerde hiçbir zaman milletvekilliği talebinde bulunmadıklarını dile getirerek, DSPyi ve Masum Türkeri milletvekilliği tatmin etmez. DSP üç kez hükümette bulunmuş bir partidir ve iktidara ortak olabilecek bir oluşum içinde yer alır dedi.

DSPyi kapatın, genel başkanızı milletvekili yapalım söylemini doğru bulmadıklarını, böyle bir taleplerinin de olmadığını ifade eden Türker, sözlerini şöyle sürdürdü:

Ama madem ki çok istiyorlar, bu konulardaki kararlar kurultaylarda alınır. Kurultayları toplama iradeleri de genel başkanlardadır. CHP Genel Başkanına sesleniyorum; eğer samimiyseler gelsinler, aynı gazetede ilan verelim, eş zamanlı kurultay yapalım. Bizim kurultayımız birleşme kararı alırken, yan tarafta da onlar önerdikleri kendi amblemlerinde altı okla güvercinin beraber olmasını kararlaştırsınlar. Bizim de bu birleşmemizi aynı anda kabul etmeleri gerekir ki mal varlığımız hazineye değil siyasetin emrinde devam etsin.

Sol odaklı bir birleşmeden yana olduklarını vurgulayan Türker, DSP oyları bölüyor iddialarının ise bu saatten sonra gerçekliğinin kalmayacağını kaydetti.

Türker, soru üzerine, İstanbulda parti organlarının uygun göreceği seçim bölgesinden aday olacağını bildirdi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024