Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2055 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   03 Nisan 2015 - 06:12

Dosyası PDY ana soruşturmasıyla birleştirildi

Büyüt
Küçült
Dosyası PDY ana soruşturmasıyla
Politika Haberleri › Dosyası PDY ana soruşturmasıyla birleştirildi haberi

2010 KPSS soruşturmasında emniyet tarafından hazırlanan fezlekede örgütün 1 numaralı ismi olarak belirtilen Fethullah Gülenle ilgili dosya Paralel Devlet Yapılanması (PDY) iddialarına ilişkin soruşturma dosyasıyla birleştirildi.

Star - Ankara

2010 KPSSde soruların sızdırılmasına iliÅŸkin soruÅŸturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Yücel Erkman, Fethullah Gülen ilgili “ayırma” kararı verdi. Ayırma kararıyla birlikte Fethullah Gülen ile ilgili kısım paralel devlet yapılanması soruÅŸturmasını yürüten Anayasal Düzene Karşı Ä°ÅŸlenen Suçlar Savcısı Serdar CoÅŸkuna gönderilerek bu soruÅŸturma kapsamında birleÅŸtirildi.

‘Şüpheliler bu yapıyla baÄŸlantılı

Karar yazısında “tüm delillere göre, YÖK raporunda 100 ve üzeri net yapan 3 bin 227 adayın şüpheli konumunda olduÄŸu” ifade edilerek, “bin 435 şüphelinin doÄŸrudan, kalanların ise büyük çoÄŸunluÄŸunun dolaylı olarak kamuoyunda bilinen bir yapıyla baÄŸlantılı olduÄŸunun tespit edildiÄŸi” vurgulandı. Bu tesipte atıf yapan kararda “Fethullah Gülen ile ilgili dosyanın Anayasal Düzene Karşı Ä°ÅŸlenen Suçlar kapsamına alındığı görüldü” denildi. Emniyet tarafından hazırlanan fezlekede Fethullah Gülenin “Devletin kılcal damarlarına kadar sızın. DeÅŸifre olmamak için ne gerekiyorsa yapın” sözlerine yer verilmiÅŸ ve örgütün tepe noktasında Gülenin olduÄŸu belirtilmiÅŸti. Dosyanın ayrıldığı kararda da bu konuya deÄŸinilerek “Fezlekede 1. sırada gösterilen Fethullah Gülen ile ilgili deÄŸerlendirmeler ve delillere göre, tarafınızca yapılmakta olan ‘ana örgüt soruÅŸturması kapsamında, iki dosya arasında fiili ve kiÅŸisel baÄŸlandı olduÄŸu deÄŸerlendirilmiÅŸtir” denildi.

Operasyonlar sürecek

SoruÅŸturma kapsamında Adi örgüt ÅŸemasında 1 numaralı olan Turgut Özal Düşünce ve Hamle DerneÄŸi Genel Sekreteri Mehmet Hanefi Sözenin görüldüğü dosya  görülmeye devam edilecek. Bu kapsamda ikinci operasyonun Genel Yetenek ve Genel Kültür sınavlarına dair olması bekleniyor.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024