Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2254 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   03 Nisan 2015 - 14:47

Dışişleri açıkladı: Adendeki 55 Türkün tahliyesi tamamlandı

Büyüt
Küçült
Dışişleri açıkladı: Adendeki 55 Türkün tahliyesi

Çavuşoğlunun attığı tweet şöyle: Deniz Kuvvetleri Komutanlığımıza ait bir fırkateynimiz biraz önce Adende bulunan 55 vatandaşımızı Aden Limanından alarak tahliye etmiştir. Fırkateynle Cibutiye ulaştıracağımız vatandaşlarımızın, Cibutiden ülkemize dönüşlerini de THY ile sağlayacağız.   Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamadaysa şu ifadeler yer aldı: Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri tarafından Yemende başlatılan askeri operasyonun ardından, bu ülkede bulunan vatandaşlarımızdan talep edenlerin tahliyesine yönelik olarak titiz bir çalışma sürdürülmektedir. Tüm bu süreçte vatandaşlarımızın güvenliklerini tehlikeye düşürmemeye özen sarf ederek, çok yönlü ve her seçeneğin değerlendirildiği bir yol izlenmektedir. Bu çerçevede, mücavir bölgede görev icra etmekte olan, Deniz Kuvvetleri Komutanlığımıza bağlı TCG Büyükada Fırkateyni tarafından bugün Adende bulunan 55 vatandaşımızın tahliyeleri tamamlanmıştır. Sözkonusu vatandaşlarımız önce Cibutiye ulaştırılacak, buradan Türk Hava Yolları uçağı ile ülkemize nakledileceklerdir. İlgili kurumlarımızın özverili ve hassas çalışmaları ve tesis edilen eşgüdüm neticesinde vatandaşlarımızın salimen Adenden ayrılmış olmaları memnuniyet vericidir.   Aden Körfezinde Somalili korsanlar ile mücadele görevinde bulunan Türk fırkateyni Adenin 3 mil açığında Türk vatandaşlarını alarak Cibutiye doğru yola çıktı. Bureyka Bölgesindeki konteyner limanında bir süre bekleyen Türk vatandaşlar, tekneler ile güvenli bir şekilde fırkateyne ulaştırıldı.

YEMENDE SİYASİ ÇÖZÜMDEN YANAYIZ

Litvanyada resmi temaslarda bulunan Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Dalia Grybauskaite, Başbakan Algirdis Butkevicius ve Dışişleri Bakanı Linas Linkeviciusla bir araya geldi.

Litvanyalı mevkidaşıyla düzenlediği basın toplantısında konuşan Çavuşoğlu, Türkiyenin Suriye, Libya ve Yemende siyasi çözümden yana olduğunu da belirterek şunları söyledi:

Yemende Husilerin yaptığı kabul edilemez. Ülkeyi istikrarsızlaştırıyorlar. (Suudi Arabistan öncülüğündeki) Operasyona destek verdik. Türkiyeden yeni ve ilave bir talep olmadı. Lojistik ve istihbarat desteği verebileceğimizi açıkladık. Lakin siyasi çözümden yanayız.

KIRIMA GAYRİRESMİ TEMSİLCİ GİDECEK

Ukrayna konusuna da değinen Çavuşoğlu, Türkiyenin Ukraynanın toprak bütünlüğünü desteklediğini ve Kırımın gayrimeşru ilhakını tanımadığını hatırlattı. Çavuşoğlu, Kırım Tatar televizyonunun 1 Nisanda kapanmaya zorlanması konusunda Litvanya ile aynı endişeleri paylaştıklarını ve Tatarlara yönelik baskılar, saldırılar ve hak ihlallerinin kabul edilemez olduğunu dile getirdi.
     
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Türkiyenin yakın gelecekte insan hakları ihlallerini incelemek üzere Kırıma gayriresmi gözlemci heyeti göndereceğini söyledi.   AA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024