Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2097 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   20 Haziran 2015 - 06:22

Devlet Bahçeli CHPye kırmızı çizgileri hatırlattı

Büyüt
Küçült
Devlet Bahçeli CHPye kırmızı çizgileri
Politika Haberleri › Devlet Bahçeli CHPye kırmızı çizgileri hatırlattı haberi Kılıçdaroğlunun, CHP-MHP koalisyonu için, Başbakanlığı vermeye hazırım önerisi yaptığı MHP lideri Bahçeli kapıları kapattı. HDP hassasiyetini hatırlatarak kırmızı çizgi ile kırmızı plakayı karıştırmayın dedi.
Nevin Bilgin

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun koalisyon için başbakanlık önerisinde bulunduğu MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Kırmızı çizgi ile kırmızı plakayı karıştırmayın” yorumunu yaptı. Bahçelinin MHP-CHP koalisyonuna HDPnin ya da dışarıdan başka milletvekili grubunun destek verecek olması nedeniyle bu öneriye kapalı olduğunu daha önce de açıkladı. Muhalefetin bir araya gelerek koalisyon kurması zorlaşırken Ak Parti ile MHP arasında birbirini daha önceden tanıyan kurmaylar arasında görüşmelerin sürdüğü, MHPnin net tavrını önümüzdeki hafta yapılacak hükümet görevlendirmesinin ardından kamuyona bir kez daha açıklaması bekleniyor.

Kırmızı plaka uyarısı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun “başbakan Bahçeli olsun” önerisinin ardından CHP ile koalisyon kurulması yönündeki taleplere karşılık da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bu rakamın yeterli olmadığını, HDPnin dışarıdan ve içeriden hiçbir şekilde desteğini almalarının mümkün olmadığını dile getirdi. Bahçeli kurmaylarına, “Bizim kırmızı çizgilerimiz var. Kırmızı çizgi ile kırmızı plakayı karıştırmayın” uyarısı yaptı.

AK Parti ile yakınlaşma

AK Partide, CHP ile koalisyon yerine MHPli koalisyon fikrine yakın görünüyor. Ak Parti kurmayları ile MHP kurmayları birbirini daha önceden tanışan isimler arasında perde arkasında görüşmelerin sürdüğü ifade edilirken, bu görüşmelerin aracılık şeklinde değil de partilerin kırmızı çizgilerinin nasıl yumuşatılacağı üzerine olduğu belirtiliyor. Ak Parti kurmayları, MHPnin kırmızı çizgi olarak belirttiği çözüm süreci, 4 bakan ve cumhurbaşkanının anayasal sınıra çekilmesi isteklerinin aşılabileceği görüşünü dile getiriyor. Buna göre, çözüm sürecinin hükümet mecraından çıkarılarak Meclise kaydırılması,  bir süredir İmralı randevularının gerçekleşmemesi, sürecin askıya alınması bunun bir işareti olarak görülüyor. Yine 4 bakanın yargılanması işi Meclisin açılmasının ardından Mecliste yeniden soruşturma komisyonu kurularak gündeme getirilecek. Ak Parti kurmayları, cumhurbaşkanının seçimle geldiğini belirterek, anayasada yetkileri kullandığını ve cumhurbaşkanının koalisyon pazarlıklarının dışında tutulmasını istiyor.

PKK İLE AYNI MASAYA OTURMAYACAĞIZ

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada, HDPlileri PKKnın Meclisteki uzantıları olduğunu ve şirinlik muskası takmış canavarlar olduklarını söyledi. Yalçın, MHPnin şartının açık olduğunu belirterek, PKKnın silah bırakmasını ve devlete teslim olmasını istedi. Yalçın, MHPnin PKK ile aynı masaya oturmasını istemenin andavallık olduğunu söyledi. Yalçın, yazılı açıklamasında HDPnin desteklediği bir koalisyon iddiasını sert bir dille yalanladı.

Şirinlik muskası takmışlar

PKKnın Meclisteki uzantılarının şimdi taktıkları şirinlik muskasının arkasında bir canavarlığın gizlendiğini belirten Semih Yalçın, “MHPnin şartı açıktır: Öncelikle terör örgütü kayıtsız şartsız silah bırakmalı ve devlete teslim olmalıdır. PKK, Türk milletinin dışında suni bir millet yaratma çabasından vazgeçmelidir” dedi.

Öcalana serbestlik isteyecekler

HDPnin seçimden sonra Türkiye partisi rolü oynadığını vurgulayan Yalçın, “takındıkları demokrasi maskesinin arkasında ayrılıkçılık, bölücülük gizlenmektedir. HDP hâlâ Kandilden talimat almakta, İmralı canisine yaslanmaktadır. Söz gelimi koalisyon görüşmeleri için masaya oturduklarında ilk şartları bebek katilinin serbest kalması olacaktır” diye konuştu.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024