Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2235 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   12 Mayıs 2015 - 06:23

Dev operasyon 25 gözaltı

Büyüt
Küçült
Dev operasyon 25
Politika Haberleri › Dev operasyon 25 gözaltı haberi

Paralel Yapıya dair operasyonları sürüyor. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının usulsüz dinlemelerle ilgili 16 ilde başlattığı operasyon kapsamında 25 kişi gözaltına alındı.

Şeyhmus Çakan

Paralel Yapıya dönük sürdürülen operasyonlar çerçevesinde harekete geçen Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının usulsüz dinlemelerle ilgili 16 ilde başlattığı operasyon kapsamında 25 kişi gözaltına alındı. Gözaltında dikkat çeken isimler arasında İstihbarat eski Daire Başkan Yardımcıları Recep Güven ve Coşkun Çakar bulunuyor. Ankara Cumhuriyet Savcısı Alparslan Karabayın talimatıyla emniyette 2007-2011 yıllarına ait usulsüz dinlemelerle ilgili Ankara, Van, Kars, Iğdır ve Tekirdağın da aralarında bulunduğu 16 ilde eş zamanlı operasyon başlatıldı. Operasyon kapsamında 34 kişi için gözaltı kararı verildi. Bunlardan 2si cezaevinde bulunurken, 25i gözaltına alındı. Emniyet Müdürü Lokman Kırcılı ise aranıyor. Gözaltı kararı bulunanların 17si emniyet müdürü, 3ü polis.

Dinlemedikleri kimse kalmamış

Operasyonun, HSYK Başmüfettişleri Ali Rıza Karakan ile şu an HSYK 2. Daire Başkanı Mehmet Yılmazın, Ankara 11. ve 12. ağır cezada geçen yıl yaptıkları araştırma sonucu Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına ihbarda bulunmasıyla başlatıldı. Merhum Necmettin Erbakanın da aralarında bulunduğu 835 kişinin telefonlarının, kapatılan Özel Yetkili Ankara 11. Ağır Cezadan alınan kararlarla sahte isim ve IMEI numaraları üzerinden dinlendiği belirlendi. Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığının telefon dinleme kararlarına, o dönem Ankara 11. Ağır Cezada görevli 5 hakimin imza attığı belirlendi.

Gözaltılar peş peşe geldi

Daha önce İstihbarat Daire Başkanlığında görev yapan Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğünde görevli Tamer Ö, Vanda 1 komiser, Konyada ise PFDK üyesi ve Konyaspor yöneticisi Avukat Memduh Oğuz gözaltına alındı.

PARALELLER MİLLİ PROJEYİ DE HEDEF ALMIŞ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının usulsüz dinlemelerle ilgili 16 ilde başlattığı operasyon kapsamında gözaltı kararı verilen şüphelilerin, eski Başbakan Necmettin Erbakan, bazı Cumhurbaşkanlığı danışmanları ile Anayasa Mahkemesi üyelerinin yakınları, hakim, gazeteci, iş adamı, siyasetçi, emniyet müdürü ve insansız hava aracı projesinde yer alanların da arasında bulunduğu 48 kişiyi usulsüz dinlediği iddia edildi.  Şüphelilerin aralarında Arzuhan Doğan Yalçındağ, Fikret Bila, Abdulkadir Selvi, Mehmet Akif Beki, Ertuğrul Özkök, Zeynep Koç, Hüsamettin Cindoruk, Mehmet Bekaroğlu, Mustafa Destici, Şevket Kazan gibi isimlerin bulunduğu kişileri usulsüz dinlemekle suçlanıyor.

Eski bakanlardan Namık Kemal Zeybek ile MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydının da usulsüz dinlendiğinin tespit edilmesine rağmen şikayetçi olmadı.

TİB SORUŞTURMASINDA İDDİANAME MAHKEMEDE

ANKARA Cumhuriyet Başsavcılığının, devlet büyüklerinin kriptolu ve normal telefonlarının usulsüz dinlendiği iddialarına yönelik, TİB ve TÜBİTAK görevlisi 28 kişi hakkında yürüttüğü soruşturmaya ilişkin iddianame, Ankara 2. Ağır Cezaya gönderildi. İddianamede ‘şikayetçiler Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin gösterildi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024