Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2334 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   11 Haziran 2015 - 23:39

Deniz Baykaldan canlı yayında flaş açıklamalar

Büyüt
Küçült
Deniz Baykaldan canlı yayında flaş

POSTA.COM.TR

İşte Baykalın dikkat çeken o açıklamaları:

Cumhurbaşkanı ile görüşmemiz için Saray konusu üzerinde çekişme olmadı.

Ben oraya koalisyon görüşmeye gitmedim. Herhangi bir yetkiyle gitmedim. Türkiyenin bu ortamında ne yapmak gerekir diye konuştuk.

(Erdoğanın bugün yaptığı ilk açıklamalar) Söylenenler, o toplantı açısından çok doğaldır. Orada vurgulanan ana konulardır. Bu da memnuniyet vericidir.

Haberin Videosu Deniz Baykal´dan canlı yayında flaş açıklamalarstartFlvPlayer_PostaV2(divFlvPlayer31822,31822,201506,31822-316899.jpg,1, 0,Deniz Baykaldan canlı yayında flaş açıklamalar);

NEDEN KOALİSYON OLUŞTURMA ZORLUĞU YAŞANIYOR?

Bugün bizim Türkiyede yaşadığımız koalisyon oluşturma zorluğu partilerin programlarından ötürü yaşanmıyor. 13 yıl boyunca muhalefet hükümetin politikaları karşısında belli angajmanlara girdiler.

Toplum artık tek partinin iktidarında devam etmesini istemdi. AKP  9 puan kaybetti.

CHP dışındaki 2 parti kazanç çıkardı.

KİMLİK HASSASİYETİ KOALİSYONU ZORA SOKUYOR

Görünen o ki kimlik hassasiyeti nedeniyle koalisyon kurması zor görünüyor. Bu noktada iktidarın yükleri var. Bu durumda ya iktidar kendi içinde hesaplaşma yapacaktır ki nedir onlar: Yolsuzluk soruşturması, çözüm sürecinin devam edip etmemesi, belli bir noktaya bağlanması.

YOLSUZLUK SORUŞTURMASINI KOALİSYON ENGELLEYEMEZ

Yolsuzluk konusunda Mecliste atılacak adımlar siyasi parti guruplarının ya da hükümetin kararıyla belirlenecek bir durum değildir. Milletvekillerinin kendi vicdanlarıyla karar verecekleri bir durum. Bunun gündeme gelmesi koalisyonla bir ilgisi yok.

CUMHURBAŞKANI ERKEN SEÇİM KARARI VEREBİLİR Mİ?

Erken genel seçimi sayın Cumhurbaşkanı koalisyon oluşmazsa doğal bir sonuç olarak görüyordu. Bugünkü konuşması daha farklı. Türkiyede bir seçim yapıldı ve bir dağılım yapıldı. Seçim telaşıyla geldik Haziranın ortasına. Koalisyon çabası arkasından gelecek bir erken seçim 2015i kaybeder. Yeni bir seçimin olumlu sonuç doğuracağı  da kesin değil.

CUMHURBAŞKANININ MECLİS BAŞKANINA DANIŞMASI GEREKİYOR

Anayasa erken seçimi belli şartlara göre veriyor. 45 günü içinde 2 ayrı hükümet kurma girişimi başarısız olursa o takdirde Cumhurbaşkanının Meclis Başkanına danışarak erken seçim kararı alma hakkı var. Seçim erken seçimin rövanşı haline gelmemeli.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024