Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2434 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   11 Mart 2015 - 14:48

Deniz Baykal neden aday olduğunu açıkladı

Büyüt
Küçült
Deniz Baykal neden aday olduğunu

Baykal, Atatürk Parkındaki bir restoranda düzenlediği basın toplantısında, genel seçimlere giderken Antalya siyasetinin oldukça hareketlenmeye başladığını, seçim heyecanı ve coşkusunun yavaş yavaş şekillendiğini belirtti. CHPnin ön seçim kararı alarak bu oluşuma en büyük katkıyı yaptığını ifade eden Baykal, Antalyada CHP olarak adayların, bütün üyelerin katılacağı yargıç gözetiminde bir ön seçim sonucu belirlenmesini genel merkez kararıyla şekillendirdik. Ben de burada bir aday adayı olarak yerimi aldım dedi.

8 HAZİRANDA TÜRKİYENİN GÜNDEMİ ÖNEMLİ

Seçimlerde Antalyadan milletvekili aday adayı olarak seçim çalışmaları içerisinde yer alma kararı almasının çeşitli nedenleri bulunduğunu dile getiren Baykal, 8 Haziran sonrası oluşacak parlamentonun önünde Türkiyenin en önemli konularının yer alacağını kaydetti. Türkiyenin seçimlerden sonra büyük olasılıkla yeni bir anayasa tartışması yaşayacağına işaret eden Baykal, yeni anayasa tartışmasının Türkiyede köklü bir siyasi rejim ve siyasi kimlik tartışmasını beraberinde getireceğini anlattı.

 

SEÇİMLER SONRASI MASADA CUMHURİYET OLACAK

Baykal, sözlerini şöyle sürdürdü: Parlamento seçimlerinden sonra masada Türkiyenin kimliği, anayasal rejimimiz, Cumhuriyetimizin geleceği, ulusal bütünlüğümüz ve temel siyaset anlayışı, laik, demokratik, hukukun üstünlüğüne değer veren bir siyaset anlayışının sürdürülüp sürdürülmeyeceği olacak. Türkiyenin çevresiyle ilişkisine hangi anlayışların yön vereceği, Ortadoğuda giderek yoğunlaşan yangının Türkiyeye sıçrama olasılığı ile ilgili politikaların ne olacağı konuları siyasi hayatımızı çok çekici, çok önemli bir noktaya getirmiştir. Böyle bir tablonun içerisinde ben de söz söylemem gerektiğine, bunun sorumluluk olduğuna, bu tartışmalara belki yaşanan deneyimlerin ışığında bir katkı yapabileceğime inandığım için seçimlere milletvekili adayı olarak katılmayı uygun gördüm. Bu anlayışla adayım.

ÖN SEÇİMDEN BÜYÜK MUTLULUK DUYDUM

Türkiyede siyasetin etnik ve dinsel kimlik temeli üzerinde gelişmesine gerek olmadığına anlatabilmek, Türkiyenin ulusal kimliğini, bağımsızlığını, bütünlüğünü korumak, yeni anayasa tartışmaları için bir mücadeleye ihtiyaç duyulacağına inandığını belirten Baykal, Türkiyenin tarihsel kimliğine, birikimine zarar vermemesini güvence altına almak için bir mücadeleye ihtiyaç olduğunu düşündüğünü söyledi. Antalyada ön seçimle aday belirleme sürecinin yapılacak olmasının mücadelelerine güç kattığını vurgulayan Baykal, Bundan büyük mutluluk duyuyorum. Bütün aday adayı arkadaşlarımıza başarılar dilerim. Antalyanın siyasi önemini yaşadığımız deneyimin daha da artıracağına inanıyorum diye konuştu.

KILIÇDAROĞLUNDAN BAYKALA BİRİNCİ SIRA TEKLİFİ

Baykal, ön seçim kararı alınmadan önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun lütufkar bir söylemle, Antalyadan sizi birinci sıradan koyalım, ön seçime gerek yok dediğini, kendisinin ise ön seçime memnuniyetle gireceğini söylediğini anlattı. Kendisinin anlayışının genel başkan tarafından uygun görülmesiyle ön seçim kararı alındığına dikkati çeken Baykal, şöyle konuştu: Genel Başkan, kontenjanla ilgili kanaatimi alma ihtiyacı hissetti. O konunda da tereddütsüz değerlendirme yaptım. Kontenjan aday, genel mantığımı sarsan bir şey değil. Genel merkezin böyle bir yetkisi vardır. Bu ismi nasıl görüyorsun dedi, ben de İyi ve değerli bir isimdir dedim. Bütün süreç ondan sonra başladı. Bu şekillenme, benim mutlu olduğum bir şekillenme. Antalyadan genel merkezin uygun gördüğü bir kontenjan olmasa daha da iyi olurdu ama genel merkezin kontenjan kullanma hakkına saygı gösteririm. Kontenjanın Çetin Osman Budak olması konusundaki kanaatimi işin başlangıç aşamasında belirttim. Bugün bu tablo ortaya çıktı. Çetin Osman Budak, 3. sıradan kontenjan adayı olacak.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024