Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1971 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   23 Haziran 2015 - 00:35

Demirtaş, Meclis Başkanı adayını açıkladı

Büyüt
Küçült
Demirtaş, Meclis Başkanı adayını

Yarın, milletvekilleri TBMMde yemin edip görevlerine başlayacak. Öte yandan gözler partilerin Meclis Başkanı adaylarına çevrilmişti.

TBMM Başkanlığı için yarışacak ilk isim belli oldu. Parti Grubunu bugün toplayan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş HDPnin Meclis Başkanı adayının AK Partinin kurucuları arasında da yer alan HDP Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat olduğunu söyledi.

 

 

Ä°lgili Haber 

DENGÄ°R MÄ°R MEHMET FIRAT KÄ°MDÄ°R?

Dengir Mir Mehmet Fırat, 30 Aralık 1945 tarihinde Mersinde doğmuştur. Aslen Kahta, Adıyamanlıdır. Babasının adı Ali, annesinin adı Münevverdir. İlkokul, ortaokul ve liseyi Mersinde Mersin Tevfik Sırrı Gür Lisesinde bitirdi. 1967 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu.

1968-1970 yılları arasında askerlik görevini yaptı. 1971 yılında Mersin Barosuna kayıt olarak avukatlık bürosunu açarak avukatlık yapmaya başladı. Aynı zamanda Mesinin Adanalıoğlu Kasabasındaki arazilerinde narenciye üretip ticaretini yaptı.

MENAS Kooperatifinde görev alarak, narenciye üreticisinin mallarının pazarlanmasında Türkiye çapında başarı sağladı. Akdeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Üyeliği de yaptı. 1973 yılında Adalet Partisi Adıyaman Milletvekili adayı oldu. 1977-1980 yılları arasında Adalet Partisi Adıyaman, Kahta İlçesi, İlçe Başkanı olarak görev yaptı.

1983 yılında Doğruyol Partisinin Adıyamanda kuruluşunu sağladı. Doğruyol Partisi Merkez Karar Kurulu Üyeliğinde bulundu. Aynı Partinin 1995 yılında Adıyaman Milletvekili Adayı oldu.

1999 yılında Fazilet Partisinden Adıyaman Milletvekili olarak seçildi. Ve Partinin Genel İdare Kurul Üyeliğinde bulundu. Türkiye Büyük Millet Meclisi Adalet ve Plan Bütçe Komisyonlarında da görev yaptı.

AK PARTÄ°NÄ°N KURUCULARI ARASINDA

Fazilet Partisinin kapatılmasından sonra, Adalet ve Kalkınma Partisinin kuruluşunda aktif olarak çalıştı. 3 Kasım 2002 seçimlerinde AK partiden Mersin Milletvekili seçildi. 22 Temmuz 2007 seçimlerinde de Adana Milletvekili olarak seçildi. Adalet ve Kalkınma Partisinin Kurucular Kurulu Üyesi oldu. Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.

Dengir Mir Mehmet Fırat, 8 Kasım 2008de AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı ile birlikte hem MYK hem de MKYKdaki görevlerinden istifa etmişti. 28 Temmuz 2014 tarihinde de AK Parti üyeliğinden istifa etti.

7 Haziran seçimleri öncesinden HDPye katılan Fırat, HDPden Mersin milletvekili olarak parlamentoya girdi.

Fırat, evli ve 2 çocuk babası.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024