Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2353 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   07 Mart 2015 - 19:44

Demirtaş: İç güvenlik paketi deve gibi

Büyüt
Küçült
Demirtaş: İç güvenlik paketi deve

HDP Lideri Selahattin Demirtaş, Gezi olayları sırasında hayatını kaybeden Berkin Elvan için Okmeydanı Cem Evinde düzenlenen anma törenine katıldı. Törende açıklamalarda bulunan Demirtaş, Berkin Elvanın hayatını kaybetmesinin yıl dönümünde ailesi ve arkadaşlarına başsağlığı dileklerini ilettiğini belirterek, Berkinin şahsında bu ülkede katledilen bütün çocukları minnetle anıyorum. Elbette ki Türkiyede hükümetin topluma dönük baskı politikalarının, sokakta uygulanan şiddet politikalarının, devlet adına kullanılan şiddetin vardığı noktayı göstermesi itibariyle Berkin evladımız bir sembole dönüştü diye konuştu.

PAKETİN PANSUMANLA DÜZELECEK TARAFI YOK

Demitaş iç güvenlik paketi ile ilgili soruları da yanıtlayarak, Biz paket tümden geri çekilmediği müddetçe orada bir değişiklik oldu demeyeceğiz. Paket geri çekilecek, komisyona gelecek. Komisyonda 4 grup oturur tartışır. Paketin pansuman ile düzelecek bir tarafı yok. Paket deveye benziyor. Sormuşlar ya boynun eğri. Buna benziyor. O yüzden komisyona geri gelmesi ve orada tartışılması lazım şeklinde konuştu.

Demirtaş İmralıda izleme heyeti kurulması konusundaki bir soruya ise, İzleme heyeti konusunda bir gelişme yok. Bizim defalarca açıklamalarımız oldu ama hükümetten olumlu bir yaklaşım görmedik diyerek yanıt verdi.

ÖZEL OLARAK KİŞİLERE TEKLİF GÖTGÜRMEDİK

Selahattin Demirtaş, izleme heyetine sanatçı Kadir İnanırın katılıp katılmayacağının sorulması üzerine ise, Özel olarak kişilere teklif götürmedik arkadaşlar. Bizim kafamızda kamuoyunun genel vicdanını temsil edebilecek aydınların, yazarların, gazetecilerin zaten bir listesi var ama kişilere bir teklif götürmüş değiliz ifadelerini kullandı.

İHA

 

 

 

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024