Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2090 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   29 Nisan 2015 - 22:17

Demirtaş Diyaneti sert sözlerle eleştirdi

Büyüt
Küçült
Demirtaş Diyaneti sert sözlerle

 DerneÄŸe ayakkabılarını çıkararak giren DemirtaÅŸ, din adamlarının bulunduÄŸu topluluÄŸa uzun bir konuÅŸma yaptı. KonuÅŸmasının büyük bir bölümünde Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığını eleÅŸtiren DemirtaÅŸ, seçim beyannamesinde yer verdikleri Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığının kaldırılması vaadinin nedenlerini anlattı.

İNANÇ HİZMETLERİ BAŞKANLIĞI KURULSUN

Diyanet işleri Başkanlığının tek bir dinin, tek bir mezhebinin hizmetini yürüttüğünü belirten Demirtaş, Diyanet, dini devletin hizmetine sokmaya çalışıyor. Dinimiz, inancımız halka karşı nasıl kullanabilir, bunun politikasına yürütüyor dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı yerine belediyelere bağlı inanç hizmetleri başkanlığının kurulması gerektiğini söyleyen Demirtaş, Bir caminin mi ihtiyaçları var, bir kilisenin mi ihtiyacı var, oradan karşılayalım. Herkes devletten hizmet alsın dedi.

DİYANETİN BÜTÇESİ SAĞLIK BAKANLIĞININ 3 KATI

Diyanet İşleri Başkanlığı bütçesinin Sağlık Bakanlığının bütçesinin 3 katı olduğunu dile getiren BDP lideri Demirtaş, Paraları ne yapıyor? Bunları sormamız lazım. Bir din adamı, 1 trilyonluk lüks Mercedesi niye alır? Haram değil midir? Lüks haram değil midir? diye sordu.

DÄ°YANETE HUTBE ELEÅžTÄ°RÄ°SÄ°

Diyanet İşleri Başkanlığının son yayınladığı 150 hutbenin akademik olarak incelendiğini söyleyen HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 150 hutbeyi dinlemişler. Devlet sevgisi, Allah sevgisinden daha çok geçiyor. Tamam millet, devletini sevsin, vatanını sevsin. Diyanetin işi bu değildir. Allah sevgisi senin umurunda değilse, senin adın niye Diyanettir? Diyanetin yayınladığı fetvaların hepsini inceledik. Diyor ki, biber gazı caizdir. Demiyor ki, sokakta zulüm yaptığın insanlara yazıktır, demiyor. Biber gazı caizdir diyor. Resmi yazısı bendedir. Diyor ki, Meşru bir hükümete isyan edip de çatışmada öldürülen kişinin cenaze namazı kılınmaz diyor. Niye? Dinde var mı böyle bir şey? Kuranda, dinde var mı böyle bir şey? Peygamber efendimizin böyle bir emri var mı? diye konuştu.

BARDAKOĞLUNU GÖREVDEN ALDILAR

Eski Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlunun 2010 yılında, Başörtüsü dini bir vecibedir. İslamın şartı değildir dediği için görevden alındığını belirten Demirtaş, Başörtüsü takmayan bir kadın da Müslüman olabilir dedi, 20 gün sonra görevden aldılar. AKP başörtüsünü kullanıyor. Bunu kullanıyor. Bununla oy alıyor. Doğruyu söylediği için görevden aldılar dedi.

MAZLUMUN DÄ°NÄ° Ä°SLAMÄ°YETÄ°, ZENGÄ°NÄ°N DÄ°NÄ° HALÄ°NE GETÄ°RDÄ°LER

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmezin kurumun misafirhanesini 3 katlı lüks bir tripleks saraya çevirdiğini öne süren Demirtaş, Beyefendiye, sultana özenmiş, kenara küçük bir saray yapmış. Biz Peygamberin izindeyiz. Kusura bakmasınlar, peygamberimizin en büyük mirası hayatıdır. Din adamı devletten emir alamaz. Diyanetteki torpil hiçbir yerde yok. Diyanette adamın varsa, istediğin camiye gidersin. Torpil olur mu Diyanette? Her yerde olur da, Diyanette olur mu? Ülkenin Başbakanı Biz dinimize el sürdürmeyiz diyor. Kusura bakma, o sizin Diyanet ile birlikte oluşturduğunuz dindir. İslam değil. Biz halkı kandırmalarına tahammül edemiyoruz. Yıllarca İslamiyeti sopa olarak kullanıp mazlumu ezmeye başladılar. Mazlumun dini İslamiyeti, zenginin dini haline getirdiler diye konuştu.

GÖRMEZE ÇAĞRI

Başbakan ve Cumhurbaşkanının Cuma namazı için camiye gittiklerine işaret eden Demirtaş, Ben Diyanet İşleri Başkanına kaç gündür soruyorum. Buyurun git o camide, onların gözünün içine baka baka İslamiyette hırsızlık nedir? Hırsızlığın cezası nedir? Onları bir anlat bakalım. Fakir fukaraya Kolun kesilir, cehennemde yanarsınız diyorsun. Peki zengin hırsızlara niye bir şey demiyorsun? Bir defa da onların gözünün içine bakarak söyle bakalım dedi.

ZORUNLU Ä°SLAMA AYKIRI

Zorunlu din dersinin İslamın ruhuna aykırı olduğunu söyleyen Demirtaş, Zorunlu kavramı İslamiyete yakışmaz. İslamın ruhuna aykırıdır. Sen birine zorla İslamiyeti öğreteceğim diyemezsin. İlla şu mezhebi, şu dini bütün çocuklar öğrenecek demek faşizmdir dedi.

DİYANET MGK DEĞİL

Demirtaş, Diyanet İşleri Başkanlığına yönelik eleştirilerini şu sözlerle tamamladı:

MGK gibi Diyaneti kullanamazsınız. Diyanet İşleri, terörle, işçiyle mücadele kurumu değildir. Biz bunu değiştireceğiz. Dini devletin elinden alacağız. Diyanet yokken biz dinsiz miydik? İmansız mıydık? Toplum ondan önce ibadetini yapamıyor muydu? Hz. Muhammed zamanından alın gelin bakalım, nerede zorunlu din dersi var. Diyanet olmadı mı, din elden gitti. İnancınız bu kadar mı zayıf? Diyanet olsa da, olmasa da, Allah korkusu varsa, ibadetini yaparsın. Diyanet bunun şartı değildir.


Özgür ALTUNCU - Yaşar KAÇMAZ / İstanbul, (DHA)





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024