Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 966 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   17 Şubat 2024 - 15:02

DEM Parti'nin Ankara adayı Gültan Kışanak ve Öztürk Türkdoğan oldu

Büyüt
Küçült
DEM Partinin Ankara adayı Gültan Kışanak ve Öztürk Türkdoğan
DEM Parti, 13 ilde daha adaylarını açıkladı. Ankara Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayları Gültan Kışanak ve Öztürk Türkdoğan oldu.

 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi ( Dem Parti ) Sözcüsü Ayşegül Doğan, Merkez Yürütme Kurulu'nca (MYK) alınan kararlara ilişkin parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Doğan, DEM Parti'nin belediye başkan adaylarını açıkladı.

Ayşegül Doğan ayrıca kent uzlaşısı sağlanan yerlerin Mersin, Akdeniz ve Esenyurt olduğunu açıkladı. Urfa'daki adayların da kent uzlaşısı kapsamında belirlendiğini söyledi. Partinin Ankara Büyükşehir Eşbaşkan adayları ise Gültan Kışanak ve Öztürk Türkdoğan oldu.

Buna göre DEM Parti'nin adayları şöyle;

Ankara adayı Gültan Kışanak - Öztürk Türkdoğan Şanlıurfa adayı Celallettin Ekmen- Gülser Yıldırım Gaziantep adayı Selman Tutumlu Malatya adayı Abdulvahap Ekim- Sevim Şimşek Bayram Bursa adayı İhsan Seylan- Bilmez Erboğa Konya adayı Gülbahar Gündüz- Bülent Kılıç Kocaeli adayı Hasan Özgüneş- Selda İlgöz Koçyiğit Aydın adayı Suzan Koç- Naif Kanat Osmaniye adayı Ziver Gümüş- Zilan Karagüzel Kilis adayı Ahmet Üçer- Azize Akoğlu Elazığ adayı Hayrettin Kaya Adıyaman adayı Meryem Ceritli- Bahattin Bilgin Tunceli adayı Cevdet Konak- Birsen Orhan GÜLTAN KIŞANAK KİMDİR?

Gültan Kışanak, 15 Haziran 1961'de Elazığ'da doğdu. Elazığ Öğretmen Okulu'nu bitirdikten sonra 1978'de Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Bölümü'ne girdi. 1991'de stajyer olarak girdiği Güneş gazetesinin ardından Yeni Ülke, Özgür Gündem ve Özgür Ülke gazetelerinde gazeteci, yazı işleri müdürü, yayın koordinatörü olarak her alanda, 2002 yılına kadar çalıştı.

2007 Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP) desteklediği 23. Dönem bağımsız Diyarbakır Milletvekili olarak meclise seçildi. 2009 yılında DTP'nin kapatılmasının ardından Barış ve Demokrasi Partisi'ne (BDP) geçti ve partinin eş başkanlığına seçildi.

12 Haziran 2011 tarihinde yapılan Genel Seçimlerde BDP'nin desteklediği bağımsız aday olarak Siirt'ten 24. Dönem Milletvekili seçildi. 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı seçildi. Kobani davası kapsamında tutuklanan Gültan Kışanak, Kocaeli'nde cezaevinde.

ÖZTÜRK TÜRKDOĞAN KİMDİR?

Öztürk Türkdoğan, 1970 yılında Kars'ın Selim ilçesi Laloğlu Köyünde doğdu. 1988 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne başladı ve 1994 yılında buradan mezun oldu.

Ankara Barosu üyesi olarak avukatlık mesleğini sürdüren Türkdoğan, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES)'nda Hukuk Danışmanlığını görevini yürüttü. Türkdoğan, 2002-2009 yılları arasında da Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Hukuk Danışmanlığını yaptı.

Çözüm süreci döneminde "Akil İnsanlar Heyeti"nde yer alan Türkdoğan, heyetin Akdeniz bölge temsilciliğini yaptı. 2008 yılında İHD Eş Genel Başkanı olan Türkdoğan, 15 sene yürüttüğü görevin ardından mayıs ayında yapılacak seçimlerde milletvekili adayı olmak için görevini bıraktı.

Yeşil Sol Parti'den İstanbul 2. Bölge 4. sıra milletvekili adayı olarak gösterilen Öztürk Türkdoğan TBMM'ye giremedi. Ekim ayında DEM Parti'de MYK üyesi olan Türkdoğan, partinin Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu'ndan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyor.

DEM Parti ,Gülten Kışanak ,Ankara , Belediye , Aday





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024