Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 647 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   23 Ocak 2024 - 16:00

DEM Esenyurt, Arnavutköy ve Adalar'ı da istiyor

Büyüt
Küçült
DEM Esenyurt, Arnavutköy ve Adaları da
Yerel seçimler için geri sayım devam ederken CHP ve DEM Parti arasında da kıran kırana bir pazarlık yaşanıyor. Kulislerde konuşulanlara göre; DEM Parti, İstanbul'da Ekrem İmamoğlu'na destek vermek için CHP'den Esenyurt, Arnavutköy ve Adalar'ı istiyor

 

31 Mart'ta yapılacak yerel seçime geri sayım sürerken CHP ve Dem Parti'nin genel başkanlarının iki kez görüşmesinin ardından heyetler arası görüşmeler başladı. Dem Parti'nin CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu'na destek vermek için İstanbul'da Esenyurt haricinde Arnavutköy ve Adalar'ı da istediği öğrenildi.

LİDERLER ARASI GÖRÜŞMELER GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Dem Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel'i ziyaret etti. Görüşmede iki partinin, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde, bazı kentlerde seçim iş birliği yapmasına dönük ortak çalışma yürütme kararı alındı. Ortak çalışma için heyetler arasındaki görüşmeler de şekillenmeye başladı.

ESENYURT'LA BİRLİKTE ADALAR VE ARNAVUTKÖY'ÜN DE ADI GEÇİYOR
DEM Partililer, "Birlikte yönetim istiyoruz. Esenyurt adının öne çıkması, oradaki gücümüzün ve iddiamızın büyüklüğünden kaynaklanıyor. Gücümüz olan her yerde yönetimde olmak istiyoruz." değerlendirmesi yapıyor.

CHP ile yapılacak bir iş birliğinde DEM'in gücünün olduğu yerlerde yönetimde olunmak istenirken parti kaynakları, "Sadece Esenyurt değil, bir sürü ilçe için geçerli. Güçler dikkate alınmalı. Örneğin Adalar ve Arnavutköy de güçlü olduğumuz yerler." yorumunda bulunuyor.

BAŞAK DEMİRTAŞ SÜRPRİZİ
Öte yandan İBB adaylığı için isim ilan edip etmeyecekleri merak konusu olan DEM Parti de bir de Başak Demirtaş sürprizi yaşandı. "DEM Parti İstanbul'da Başak Demirtaş'ı aday gösterecek" iddialarını bir internet sitesine değerlendiren Başak Demirtaş, "Gelirse değerlendiririz" yorumunu yaptı.

DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli ise konuyla ilgili açıklamasında "Tabii ki batıda bir aday havuzu oluşuyor. Başak Hanım'ın başvurması bizim için sevindirici bir şey. Biz bu havuza herkesin başvurmasını istiyoruz. Değerlendirmeyi komisyonlarımız ve MYK'mız yapacak" dedi.

DEM ,CHP , Adalar , Esenyurt , Arnavutköy, Demirtaş





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024