Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2271 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   11 Mart 2015 - 06:07

Davutoğlundan Kılıçdaroğluna: Kapatma korkun yoksa niye ağlıyorsun

Büyüt
Küçült
Davutoğlundan Kılıçdaroğluna: Kapatma korkun yoksa niye
Politika Haberleri › Davutoğlundan Kılıçdaroğluna: Kapatma korkun yoksa niye ağlıyorsun haberi

Partilerin kapatılmasını engelleyen yasa teklifi verdiklerini hatırlatan Davutoğlu, geçen hafta CHPyi kapatmak için hazırlık var açıklamasının ardından dün de CHPnin kapanma korkusu olamaz diyen Kılıçdaroğluna sordu: Korkun yok da niye günlerdir ağlıyorsun.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısında konuştu. AK Parti Grup Başkanvekilleri ve 228 milletvekilinin imzasıyla TBMM Başkanlığına siyasi partilerin kapatılmasını zorlaştıran Anayasa değişikliği teklifi sunulduğunu hatırlatan Davutoğlu şu mesajları verdi:

Referandumda karşı çıktılar

Bu Türk demokrasisi açısından tarihi bir adım. Partilerin kapatılması demokrasiler için bir kara leke. CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu, son bir hafta içinde vehimlerden hareketle CHPye karşı bir parti kapatma davası açılacağını ve AK Partinin bunu destekleyeceğini ifade etti. İşte hodri meydan, eğer gerçekten demokrasiyi savunuyorlarsa, eğer gerçekten parti kapatılmasına karşılarsa işte gün bugündür. Demokrasi günü bugündür. 2010 yılındaki anayasa değişikliği, parti kapatmanın imkansızlaştırılmasına yönelik bir düzenlemeyi de kapsıyordu. Ama o zaman CHP de MHP de HDPnin öncüsü olan BDP de bu teklife karşı çıktı.

Size bir şans daha veriyoruz

Kılıçdaroğlu parti kapatılması üzerinden bir mağduriyet edebiyatı geliştirmeye çalışıyor. Bu yolla halkın dikkatini çekmek istiyor. 23. dönemde demokrasiye sahip çıkmamıştınız. 24. dönemin son aylarında size bir şans veriyoruz. Eğer gerçekten parti kapatılmasını ebediyen tarihe gömmek istiyorsanız, işte hodri meydan. Şah Fırat Operasyonuyla TSK Türkiyenin caydırıcı gücünü gösterdi. Yine Demokrasi Fırat Operasyonu ile herkesi sınava sokuyoruz. Buyrun sınav burada, gelin. Kılıçdaroğlu Twitter üzerinden ‘CHPnin kapatılma korkusu yok demiş. Korkun yok da niye günlerdir ağlıyorsun, sızlanıyorsun, duygu istismarı yapıyorsun?

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024