Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2376 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   13 Temmuz 2015 - 17:21

Davutoğlundan ilk açıklama

Büyüt
Küçült
Davutoğlundan  ilk
Koalisyon görüşmeleri kapsamında CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile bir araya gelen Davutoğlu basın açıklaması yaptı.

Başbakan Davutoğlu unaçıklamalarından satırbaşları;

- 7 Hazirandan bugüne büyük bir aşama kaydedildi. AK Parti olarak ortak bir akıl olarak bir tutum belirlemek için zemin oluşturduk. Böyle bir mübarek günde her şeyin hayırlı olmasını temenni ediyorum.

ÇOK DOSTANE VE SICAK BİR ORTAM VARDI

- Bütün partilerimize iletilmek üzere bir usul konusunu tespit ettik. Bugün ilk Kılıçdaroğlu a görüşlerimizi sunduk daha sonra MHP ve HDPye sunulacak. İlk turda güven ortamının sağlanmasını hedefliyoruz. Çıkarlarımızı ülke çıkarlarının önüne geçirmemeliyiz. Aynı usulü yarın sayın Bahçeliye ileteceğim. Kılıçdaroğlu ile görüşmemden bahsedersem gerçekten samimi ve dostane ortamda gerçekleşti. Çok sıcak bir ortamda Ramazana uygun bir atmosferde görüşlerimizi ilettik.

- Usul bağlamında söyleyeceğimiz şey şudur, bizim hükümet kurma görevi esnasında yapacağımız müzakerelerde ilk tur yani bu hafta gerçekleşecek turlarda muhataplarımızla, genel başkanlarla ilk değerlendirmeler karşılıklı ilkesel duruşlar, bir anlamda psikolojik eşiği aşacak bir güven ortamının sağlanması hedeflenecek. Niyet ve irade konusunda hepimizin berrak, billurlaşmış bir düşüncede buluşması temin edilmeye çalışılacak.

NİHAİ GÖRÜŞME DEĞİL, İLK TEMASTIR

- Daha sonra sayın Kılıçdaroğlu ile ekibine onların zikrettiği 14 ilke, bizim belirttiğimiz 9 ilke, hayata geçireceğimiz 10 madde, detaya girmeden görüşlerimizi ilettik. Bir an önce güçlü bir hükümetin görüşmesini arzu ettiğimizi ifade ettik. Aynı şekilde karşılıklı güven esasına vurgu yaptılar. Niyet ve karşılıklı anlayış içinde görüşmelerin devam etmesi kararına vardık. Nihai bir görüşme değil, bu ilk temastır.İkinci tura gideceğiz. Aynı hususu aynı şekilde Bahçeliye sunacağım.

İKİNCİ TUR ÖNCESİ KURMAYLAR ÖN GÖRÜŞME YAPACAK

- Bu görüşmeler hükümet kurma şeklinde değil, bunlar tarafların birbirini anlamasına yönelik ön görüşmelerdir. Ön müzakerelerdir. İkinci turda da heyetlerimizin temsilcileri görüşecek. Partiler her kendi tutanağını yazar. Resmi koalisyon protokol düzeyi noktası virgülüne kadar o aşamaya gelindiğinde yazılır. 2. Tur öncesi kurmaylar ön görüşme yapacak.

MEŞRUİYETİ TARTIŞMAM

- CHP ile görüşmemizde, Cumhurbaşkanı makamı konusu ele alınmadı. Beni görevlendiren makamın meşruiyetini tartışmam.

5+1E ÇIKARILDI, HER İKİ PARTİYE DE YAKINLIĞIMIZ AYNI

- CHPden gelen talep üzerine heyetimizi 5e çıkardık. CHP ve MHPye mesafemiz aynıdır. Her iki partiye de eşit uzaklıktayız. MHP görüşmesi iki partiye mesafemizi netleştirir. Kılıçdaroğlu ile başbaşa bir görüşmem olmadı. Ramazan Bayramı öncesi ilk turlar tamamlanır. 

Kaynak : Haber7





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024