Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2024 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   24 Nisan 2015 - 12:10

Davutoğlu, Putine seslendi

Büyüt
Küçült
Davutoğlu, Putine

TBMMde TBMMnin açılışının 95nci yıldönümü nedeniyle TBMM Başkanı Cemil Çiçek resepsiyon düzenlendi. Resepsiyonda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ahmet Davutoğlu, yüz yıl önce yaşanan acılar üzerinden Türkiyeyi karalamak isteyen çevreler olduğunu belirterek, Şu anda dünyanın birçok yerinde bazı çevreler, lobiler tam bir hareket halinde Türkiye aleyhtarı bir kampanya yürütürken ve bu kampanyaya birçok kirli çevreler açıkçası tahrik edici şekilde katılırken Türkiye, yüzyıllık bir savaşın arkasından 100. yılında savaştığı ülkenin liderlerini ülkemizde ağırlıyor diye konuştu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putinin, 1915 olaylarına ilişkin soykırım ifadesini kullanmasının hatırlatılması üzerine Başbakan Davutoğlu şunları söyledi:
Kim tarafından nerede yapılırsa yapılsın. Tarihi herkesle konuşmaya hazırız ama göz mesafesinde konuşmaya hazırız. Bir santim konuşursa Türklerin bu konudaki onurlarına düşkünlüğü herkes tarafından bilinir. Bütün muhataplarımıza, gelin göz mesafesinde konuşalım ama herkes tarihini açsın. Üçüncü taraflara onların yorumlarına ne de gölge etmelerine ihtiyaç var. Biz Ermenilerle bütün Anadolu şehirlerini paylaşırken ortak bir yaşam içinde bulunurken İstanbulda Ermeni Patrikhanesi kurulduğunda ilk defa tarihte Fatih Sultan Mehmet Hanın fermanıyla ortada bu devletlerin çoğunun dahi adı yoktu, bunun da bilinmesi lazım

ANKARA, (DHA)





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024