Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1911 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   16 Mayıs 2015 - 16:22

Davutoğlu konuştu

Büyüt
Küçült
Davutoğlu

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bursada vatandaşlara hitap etti.

İşte Davutoğlunun açıklamalarından satır başları:

Ben ilim adamlığı dönemimde hep hayal etmişimdir, Bursada yaşasam da her sabah şafağı Ulu Camide hissetsem€¦

Mısırda seçilmiş cumhurbaşkanı Mursi idama mahkum edildi. Türkiyede 55 yıl önce yaşanan bir zillet şimdi Mısırda tekrar ediliyor. Türkiyede bugün Doğan medyasının internet sayfası manşeti ne biliyor musunuz: Yüzde 52 ile cumhurbaşkanı olan Mursi idama mahkum oldu. Ne demek istiyorlar. Kast ettikleri Türkiyede 52 ile cumhurbaşkanı olan Erdoğansa bilsinler ki bu topraklarda seçilmiş cumhurbaşkanı ya da başbakan idam sehpasına gönderilemeyecek. Bütün bu mesajları üstü örtülü verenler Bursanın bu medyasından ders alsınlar

MUTLAKA MİLLİ İRADEYE SAHİP ÇIKACAĞIZ

Eğer kaderde şehadet gibi ulu bir makam varsa biz bir an bile durmaz o makama yürürüz. Korkmayız. Mutlaka milli iradeye sahip çıkacağız

12 yıl içinde bizi bir çok kez durdurmaya çalıştılar. Tam Mısırda darbe olmadan bir ay önce Türkiyede gezi provokasyonları yaptılar. 10-12 ağacın yer değiştirmesini bahane ettiler ve şehirlerimizi şiddete, talana muduçar etiler.

Türkiyede başaramayınca bir ay sonra Mısırda darbe oldu. Türkiyede de aynısını yapmak istediler. Gezi sebebiyle Türkiye aleyhine, cumhurbaşkanımız aleyhine bütün uluslararası medya harekete geçirildi. Ama karşılarında teslim olanlar yoktu. Uludağ gibi duran Ak Parti vardı.

Şimdi utanmadan manşet atıyorlar. Neyi söylemek istiyorsanız mertçe söyleyin.

Biz AK Parti iktidarı milletle devleti barıştırdık. Önce bunu Adnan Menderes rahmetli yaptı. Ezanla başlamak üzere. Onu cezalandırdılar. Gezi olayları başarısız olunca bu sefer 17-25 Aralık olaylarını çıkardılar. Karargahını Pensilvanyada kuran bir örgüt, yurtdışındaki işbirlikçilerle Türkiyede iktidar değişimine yöneldiler. İddianamede dönemin başbakanı diye yazdılar. Bir sene geçti. Erdoğan cumhurbaşkanı. Engelleyebildiler mi? İddianameyi yazanlarsa dönemin savcıları oldular.

Muhalefet partilerinin durumuna bakın. Seçime giderken tutumumuz belli. Sizden milli iktidar istiyoruz. Bir de diğerlerine bakın. Günlerdir soruyorum: Biz birinci parti olamazsak bu koltukları bırakırız. Siz ne yapacaksınız?
Kılıçdaroğlu cevap vermiyor. Çünkü kendine güvenemiyor. Hedefim yüzde 35 diyor. Bahçeli dün eğer oylarımı korursam, biraz da arttırırsam başarılı sayılırım diyor. İktidar olacağım demiyor. 1999da da Bahçeli o zaman ikinci parti geldiğinde kendisine Başbakanlık teklif edildi, Başbakanlığı bıraktı, Ecevit rahmetlinin arkasına takıldı. Bahçelinin bütün meselesi CHPnin arkasına takılmak. HDP ise barajı aşarsam başarılı olurum diyor. Hiçbirisi ben iktidar olacağım diyemiyor. Arkadaki paralelciler bir araya gelin AK Partiyi durdurun diyor.

Bunlara siz 74 yanlışsınız ama doğru olan AK Partiyi götürün diyorlar. Bu üniversite sınavı değil, millet sınavı. 4 yanlış ne? CHP€¦ Her gün yalan söyleyen CHP. İkinci yanlış MHP. Millete hizmet edecek idiysen koltuğu bırakıp Başbakanlığı niye terk ettin? Üçüncü yanlış€¦ Diyanet İşleri Başkanına hakaret eden HDP. Bu gafil HDP Eş Başkanı diyor ki, Kudüs Yahudilerin kutsal mekanıdır. Yanlışın büyüğünü görüyor musunuz?

Kemal Beyin problemi şurada. Mescidi Aksa nerede deseniz onu da bilmez. Sonra din derslerinin zorunlu olmasını kaldıralım diyor.
Adamlarını gönderip Diyarbakır Belediyesinin arkasından gönderip oturup Kandil ile Pensilvanya arasında bağ kurmaya çalışan paralel çete. 4 yanlış yan yana: Karşılarında elif gibi bir doğru var.

12 yılda nereden nereye geldik? 2002de Bahçelinin Başbakan Yardımcısı olduğu günlerde Türkiye, IMFden borç istemek durumundaydı. Sıradan bir borç isteme değil. 2013 14 Mayısında IMFye son taksidimizi de ödedik.

Dün meydan okudum cevap vermedi. Eline kağıt vermişler, ezberlemiş aynı şeyi tekrar ediyor. Türkiyede 17 milyon kişi 200 liranın altında yaşıyor diyor. Ben liderleri yuhalatmıyorum ama doğru söze ne denir. Yalancı. İspat edemezsen adın bu kampanyada yalancı kalacak. 200 liranın altında 17 milyon kişi varmış. Yalanın dik alası. Yüksek lisans öğrencisine bile 300 lira burs veriyoruz, bırakın haneyi. Bu gerçekleri örtbas etmek için bizim yaptıklarımızı beyannamelerine koyuyorlar.
1000 liranın altında maaş alan emekli sayısı 8 milyon diyor. Yalan€¦ 1 milyon 300 bin emeklimiz biraz 1000 liranın altında. İnşallah seçimden sonra onlara en iyi imkanları sunacağız. Türkiyede 6 milyon 500 bin işsiz var. Bunların rakamları yayınlanıyor zaten. Söz konusu değil. Biri ona yalan da olsa şu yalanları her gün tekrar edersen bu Türkler saftır sana inanırlar demiş. Yalancıların  seçimde başarılı olması mümkün mü? Noterden kağıt getirse o noterin yolunu bilmeyen birinden gelen vaade inanır mısınız?

Siyaset önce doğru sözle başlar.  Ben konuştum mu dilden kulağa değil kalpten kalbe konuşurum. Konuştuk mu inandırırız. Ceğiz, cağız demeyiz. Yaptık deriz biz. Ocak ayında ailenin korunması paketini açıkladık. Doğum yapan her kadına doğum hediyesi önce devletten dedik. Evvelsi gün bu uygulamayı başlattık. Biz söz verdik mi yaparız.

İstanbul-İzmir otoyolu yapılıyor. Körfez geçişi bitmek üzere. İstanbul-Bursa-İzmir birbirine bağlanacak. Ankara-İstanbul arasındaki YHT ve oradan Eskişehir ve Konyaya gidiyor. Bandırma-Bursa-Bilecik hattıyla bu YHTye Bursa birleşmiş olacak.  Yakında Bursa Havalimanından Muş, Diyarbakır ve Samsuna seferler koyuyoruz. Üsküpe sefer koyacağız. Kuveyte de sefer konacak.  700 yataklı Çekirge Devlet Hastanesini de proje aşamasından çıkardık, hayata geçireceğiz. 1400 konut daha yapıyoruz. Kentsel dönüşümü ne iyi şekilde Bursada yapıp vatandaşlarımızın tüm sorunlarını çözeceğiz. Bursa sanayinin, mimarimizin, turizmimizin merkezidir. Bursayı tekrar eski İpek Yolundaki haşmetli günlerine geri götürmeye var mısınız? Bu yolda yürürken kaos, kriz çıkarmak isteyenlere karşı istikrar demeye, huzur demeye var mısınız?





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024