Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2097 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   21 Mart 2015 - 17:22

Davutoğlu: Artık yeni şeyler söyleme zamanı

Büyüt
Küçült
Davutoğlu: Artık yeni şeyler söyleme

 BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu eÅŸi Sare DavutoÄŸlu ile birlikte Abdi Ä°pekçi Spor salonundaki Biz Birlikte Türkiyeyiz Bahar Şöleni programına katıldı. DavutoÄŸlu burada bir konuÅŸma yaparak, Bugün çözüm süreciyle aslında hedef edindiÄŸimiz, çözüm süreciyle hedef edindiÄŸimiz, çözüm süreciyle gerçekleÅŸtirmeye çalıştığımız ana gaye ülkemizin birliÄŸi, vatandaÅŸlarımız kardeÅŸliÄŸi ve bütün vatanımızın dirliÄŸidir dedi.

BAKÄ° OLAN SADECE BÄ°RLÄ°K, SADECE DÄ°RLÄ°K, SADECE KARDEÅžLÄ°K DÄ°YELÄ°M

Başbakan Davutoğlu, yeni günde yeni şeyler söyleme çağrısı yaparak, Eski türküleri bir kenara bırakalım. Artık kardeşlik türküleri söyleyelim. Öfkeyi bir kenara bırakalım, artık sadece muhabbet diliyle konuşalım. Nefreti, nefret kültürünü, şiddeti, silahı ebediyen toprağa gömelim. Gençlerimiz toprağa gömmektense silahları toprağa gömelim. Şehit annelerimizin acısını, Diyarbakır annelerinin acısını, Cumartesi annelerinin acısını ebediyen toprağa gömelim. Bir daha kalkmamak üzere toprağa gömelim. Bizim sadık yrimiz kara toprağın adına bakalım... Ve bu dünya fani, baki olan sadece birlik, sadece dirlik, sadece kardeşlik diyelim dişe konuştu.

BÃœTÃœN KADÄ°M HALKLARIN BAYRAMIDIR

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Buradan bir kez daha hükümetimiz adına devletimiz adına kararlılıkla vurguluyorum; çözüm süreci ne pahasına olursa olsun mutlaka başarıya ulaşacaktır. Bugün bir partinin Ankarada, başka bir partinin Diyarbakırda yaptığı gibi sadece bir mahalleye dönerek söylemiyoruz. Nevruz bütün insanlığın bayramıdır diyoruz. Nevruz, Türklerin, Kürtlerin, Acemlerin, bütün kadim halkların bayramıdır diyoruz diye konuştu.

ÇÖZÜM SÜRECİNİ, GÜNLÜK SİYASETE ALET ETMESİN

Başbakan Davutoğlu, Kimse taktik manevralarla çözüm sürecini, günlük siyasete alet etmesin. Türkiyenin batısına, ortasına, kuzeyine giderek bir takım düşmanlıkları körüklemesin. Türkiyenin doğusuna, Güneydoğusuna giderek 6-7 Ekim olayları gibi yeni şiddet çağrıları yapmasın. İşte bu bahar bayramında, bu güzel günde tekrar tekrar aynı çağrıda bulunuyoruz. Artık yeni şeyler söylemek vaktidir dedi.

Programa, BaÅŸbakan yardımcısı Yalçın AkdoÄŸan, Çevre ve Åžehircilik Bakanı Ä°dris Güllüce, Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Kadir TopbaÅŸ, AK Parti Ä°stanbul Ä°l BaÅŸkanı Selim Temurci, eski AK Parti Ä°l BaÅŸkanı Aziz BabuÅŸcu da katıldı. 

Özgür ALTUNCU - Gülseli KENARLI / DHA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024