Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1977 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   25 Mayıs 2015 - 12:39

Davutoğlu: Altılı çeteyle mücadele ediyoruz

Büyüt
Küçült
Davutoğlu: Altılı çeteyle mücadele

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partililerin Manisa seninle gurur duyuyor sloganı ile platforma çıkıp, Bu ne güzel karşılama bu ne güzel yürekten sesleniş selam olsun Manisanın yiğit insanlarına dedi. Davutoğlu, Manisanın tarihi öneminden söz ederek, Manisanın manevi dergahına yüz sürmeye geldim. 17 şehzade, 7 Osmanlı cihan padişahı yetiştiren Osmanlıya selam olsun. Devletimizin irfanının, hikmetinin, adaletinin yeşerdiği devlet fidanlığı Manisaya selam olsun. Evliya Çelebinin Süslenmiş güzel şehir dediği dünyanın en güzel şehirlerinden birine, Manisaya selam olsun. Manisa her köşesiyle bizim hikmetimizin irfanımızın yeşerdiği kenttir diye konuştu.

CUMHURİYETİN FİDANLIĞI AK PARTİDİR

Başbakan Davutoğlu, Manisanına ülkenin fidanlığı, AK Partinin de Cumhuriyetin fidanlığı olduğunu söyleyerek şöyle konuştu:

Birileri bu tarihe meydan okuyabilir. Birileri Osmanlı ile Cumhuriyetin arasına bir uçurum koymaya çalışabilir ama biz AK Parti hareketinin neferleri, tarihin sürekliliğine inanıyoruz. Biz Selçuklunun varisi Osmanlının mirasçısı, Cumhuriyetin çocuklarıyız. Osmanlı deyince tüyleri diken diken olan, Osmanlıcayı yabancı dil sananlar, Manisaya gelip selam veremezler. Manisa, siz siyasetin ahlakını, erdemini temsil ediyorsunuz. AK Parti hareketi devlet adamı fidanlığı hareketidir. Cumhuriyetin fidanlığı da AK Partidir. AK Parti 2 cumhurbaşkanı, 3 başbakan, 4 meclis başkanı çıkardı. Bizim hareketimiz devlet adamı yetiştirir, devlete sahip çıkar. Devletle millet arasındaki tüm uçurumları kapatır. Üç dönemi dolan milletvekilleri bir dönem ara verecekler. Davaya değil sadece milletvekilliğine ara verecekler. Burukluk olmadan yeni arkadaşlarına yer açıyorlar ama diğerleri öyle mi? AK Parti devlet ahlakının zirvesidir. Çünkü biz ilhamımızı Manisadan aldık. Biz devlet adamı olmanın ne demek olduğun Manisadan öğrendik.

OSMANLI AŞISI YAPTIK


Başbakan Davutoğlu, fetret devrinin yaşandığını öne sürdüğü 2002 yılında ülkeye AK Partinin Osmanlı aşısı yaptığını savunarak, 2002 yılında Cumhuriyetimiz, 70- 80 yıl sonra aynı Osmanlıdaki gibi bir fetrete düşmüştü. 2002 yılında devlet kendi memuruna maaş ödeyemiyordu. Tarımsal desteklerin tümünü kesmişti. Kemal Derviş tüm destekleri kesmişti. Öyle ki Başbakanlıktan diğer bakanlıklara yazı gidiyordu. Bizim Hazinede para kalmadı siz başınızın çaresine bakın diye. Deprem olduğunda devlet Sakaryaya dört gün ulaşamamıştı. IMFye borçlandık. Memurlar maşalarını alır almaz gidip dolara çeviriyordu. Bir piyade tüfeğinde dahi yabancıya muhtaçtık. Bu fetret devrine kim son verdi? Cumhuriyetimizi tam fetrete düşmüşken, hasta adam denmişken AK Parti geldi bu fidana bir aşı yaptı. Devlet aşısı, Osmanlı, Selçuklu aşısı yaptı. 12 yıl içinde fidan büyümeye çınar olmaya başladı dedi.

DAHA MAÇIN İLK YARISI BİTTİ, İKİNCİ YARI BAŞLIYOR

Başbakan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

2002 yılında en küçük projeleri bile hayata geçiremiyorduk. Ordu- Giresun Havalimanını açtık. Denizin üzerine dolguyla havalimanı yaptık biz. Fatih Sultan Mehmet, İstanbula geldiğinde baktı ki Haliçi zincirlemişler. Dedi ki Madem ki orası kapalı biz gemileri karadan yürütürüz karadan. Bir gecede yürüttüler aynı mantıkla aynı inançla yapıyoruz.

Başbakan Davutoğlu, partililerin Onlar konuşur AK Parti yapar diyerek, slogan atması üzerine şöyle konuştu:

Manisa, bütün sırrı siz keşfedersiniz. Fetreti bitirip, denizin üstünde ilk havalimanını yapan kim? AK Parti. Atak helikopterini yapan kim? İlk kendi milli tankımızı yapan kim? Kendi savaş uçağımızı yapmakta olan kim? Devleti IMF kapısında borç dilenmekten kurtarıp borç verecek duruma getiren kim? Onlar konuşur AK Parti yapar. Daha maçın ilk yarısı bitti ikinci yarı başlıyor. 12 yılda devleti derleyip topladık şimdi bu duble yolları otoyollara çevireceğiz. Artık İstanbul- Manisa arası 3 saate kadar düşecek. Şehzadelerin şehri ile sultanların başşehri buluşacak. Dünyanın en büyük havalimanını yapıyoruz. Dünyanın ilk üç katlı tünelini İstanbulda yapıyoruz.

BEKARA HANIM BOŞAMAK KOLAY

Başbakan Davutoğlu, CHP seçim vaatleri için Bekara hanım boşamak kolay diyerek şöyle devam etti:

Yeni bir Türkiye doğuyor ama birileri bundan rahatsız. Şimdi gelin onlara Manisadan yeni Türkiye dersi verelim. CHP rahatsız, MHP rahatsız, HDP rahatsız. Ya, CHPnin Manisada Türkiyede bir dikili ağacı var mı? Şurası da bizim eserimiz diyecekleri bir tek şey gösterebilirler mi? Şimdi çıkmış hesap bilmeden birtakım vaatlerde bulunuyor. Bekara hanım boşamak kolay. Onlar devlet ne demek bilmezler. Milletin Diyanetine savaş açarlar, imam hatipleri kapatmak için 4+4+4ü kaldıracağız derler. Sonra imam hatipleri kaldırmayacaklarını söylerler. 1+8+4 diyorsunuz. Bu nasıl kaldırmamak? Kılıçdaroğlu milleti aldatabilir mi? Bahçeli, Manisada milliyetçilik ifadeleri ile halka hitap etmek kolay. MHP bu seçim kampanyasında 81 ilde bu al bayrağı dalgalandırabildi mi? 81 ilde biz varız. Bu 59. mitingimiz, 81 ile giden tek parti kim? 81 ilde onurla al bayrağı dalgalandıran kim?

28 ŞUBATA DİRENEMEDİNİZ BARİ BUGÜN MİLLET DÜŞMANLARINA DİRENİN

Başbakan Davutoğlu, eleştirilerini MHP ile sürdürerek şunları söyledi:

Bunlar perde gerisinde çete halinde birleşti. 2002 yılında Türkiye fetreti yaşarken Bahçeli başbakan yardımcısıydı. 28 Şubat sürecini perde gerisinden destekledi. Kolay bu dönemde başörtülü aday göstermek. 28 Şubatta bir muhterem hanımefendi başörtüsü ile meclise girdi. Protesto amacıyla alkışlandı. O da onlara alkış tuttu. Şimdi milliyetçilikten milli ve manevi değerlerinden nasıl bahseder? MHP milletvekili de başörtülüydü. Ürkek mi erkek mi tartışması yapan MHP, hanımefendinin başını açıp öyle soktu meclise. O zaman 28 Şubata direnemediniz bari bugün millet düşmanlarına direnin. İşbirliği yapmayın. Neden 1999 seçimlerinde diğer partiler gel başbakan ol dediğinde hayır biz sol parti ile ittifak yapacağız deyip diğer partileri reddetti. Niyeti iktidar olmak değil, yükselecek AK Parti hareketini o günden kesmekti. O gün 28 Şubat kimlerin önünü kestiyse biz onların sözcüsüyüz.

DHKP-CNİN DESTEKLEDİĞİ BİR PARTİ DEMOKRAT OLABİLİR Mİ?

Başbakan, konuşmasında HDPye şu sözlerle yüklendi:

Bakınız HDP, MHP birbirini paslaşarak destekliyor. Bu akla gelir miydi? Geçen gün Adanada, Mersinde HDP binalarına saldırıldı. HDP, Bunu MHPnin yaptığını inanmıyoruz mutlaka AK Parti yapmıştır dedi. MHP topu aldı Biz yapmadık AK Parti yaptı dedi. Birden karşımızda bir koalisyon oluştu. Bir zamanlar F tipi diyen ulusalcı CHP paralelcilerle görüşüyor. Onların mekanlarını ziyaret ediyor. Güten Kışanakı arka kapıdan ziyaret ediyor. Karşımızdaki koalisyonu görüyor musunuz? MHP, CHP, HDP legal görünümlü üç parti. Paralel çete, HDPye talimat veren Kandil ve tüm bu saldırıların arkasında olan DHKP-C. Üç illegal terör örgütü yapılanması bunları destekliyor. DHKP-C onurlu savcımızı şehit etti. Bu saldırıların arkasında DHKP-C çıkınca HDP onlar yapmamıştır dedi. Terör örgütünün avukatından demokrasi çıkar mı? Biz HDPyi destekliyoruz dedi DHKPC. Onun destekliği bir parti demokrat olabilir mi? Barış sözcüsü olabilir mi? HDP genel başkan yardımcısı DHKP-Cye teşekkür etti.

ALTILI ÇETE SUÇLAMASI

Başbakan Davutoğlu şöyle konuştu:

Ulusalcı CHP var ya bu DHKP-C örgütünün uzantısı olan bir grubun solistini Hataydan 1. sıra milletvekili adayı yaptı. Esada övgü düzen birini aday yapan bir partiden cumhuriyetçi olur mu? Altısına karşı biz mücadele ediyoruz. Hep beraber geliyorlar. Aziz Manisa devletimizin fidan şehri Manisa. Altılı çeteye karşı AK Partiye yeniden milli irade desteği verecek misiniz? İster paralel isten dikdörtgen, beşgen, altıgen biz AK Partiliyiz diyecek misiniz? Onlar altıgen oluştursunlar biz yolumuzdan yürürüz diyecek misiniz? Dünya çapında projeler dünyanın en büyük havalimanı, dünyanın ilk üç katlı treni, Çanakkale köprüsü bunlar hayata geçecek ya da altılı çete yeniden eski Türkiyeyi kurmaya çalışacak. Manisa eski Türkiyeye izin verir misiniz? IMF kapısında borç dilenen Türkiye ister misiniz? Milli birliği tehdit altına girmiş eski Türkiyeyi ister misiniz? Hastaneleri şifa dağıtamayan eski Türkiyeye dönülsün ister misiniz? 560 yataklı şehir hastanesini Manisaya kuruyoruz. Şifa dağıtan yeni Türkiyeye var mısınız? Biz iktidara geldiğimizde yılda 53 milyon tarımsal destek vardı. Manisaya şimdi 253 milyon lira. Manisanın bereketli topraklarını desteklemeye devam edeceğiz. 60 bin ton üzüm alımı yaptık. Üzümde don olayı nedeniyle ciddi afet yaşandı. Bütün ülkemizde nerede afet yaşanmışsa devlet onun yanındadır. Manisada bu afetin zararlarını karşılayacak şekilde yardımda bulunacağız.

SOMA VURGUSU


Başbakan Davutoğlu, 301 madencinin öldüğü  Soma faciasını hatırlatarak, madencilerin çalışma şartlarını iyileştiren yasa çıkardıklarını söyledi. Davutoğlu şunları söyledi:

Somadaki her bir madenci kardeşimizin acısı hala yüreğimizdedir. Aile olarak da buradayız, Somanın emrindeyiz. Kimsenin Somanın acısını istismar etmesine izin vermeyiz. Bütün çalışma şartlarını değiştiren yasalar çıkardık. Somalı kardeşlerimizin yanında olduk. Her bir kazazede kardeşimizin ailesine 140ar bin lira destek verdik. Her bir aileye konut verildi. Çocuklarına burs verdik. Allah aşkına 1999 yılında Koceli depremi, Sakarya depremi yaşandığında vatandaşlarına sahip çıkamayan Türkiye ile bu durumda vatandaşın çocuklanın geleceğini bile garanti eden Türkiye arasındaki farkı görüyor musunuz? Çalışma şartlarını tümden değiştirdik. İş Güvenliği Yasası çıkardık. Madencilerin en iyi şartlarda madende çalışabilmesi için en az iki asgari ücretten az çalışamaz dedik. Haftada iki gün tatil yapmalarını sağladık. Ayrıca bu şartlar dışında madencilerimizin yer altındaki iş güvenliği şartlarını düzenledik. Fosforlu yollar, odalar hazırlanmasını sağladık. Eğer bu topraklarda 78 milyon vatandaşımızın gözünden bir damla yaş düşse o bizim yüreğimizi işleyen kurşun olur onu silmek için gece gündüz uyumayız. Manisa tüm bu kardeşlerimize sahip çıktığımıza şahit misiniz? Allah bir daha böyle acı olaylar yaşatmasın. Bir acıda her bir vatandaşına ulaşabilen kudretli ve şefkatli yeni Türkiye var. Bunun için bundan sonra da her açıdan Manisaya hizmet etmeye devam edeceğiz.

SPİL DAĞINA TELEFERİK KURACAĞIZ

Başbakan Davutoğlu, açıköğretim sınavı nedeniyle erken bitirdiği mitinginin sonunda Manisaya yapacaklarını şöyle anlattı:

Sabuncubeli Tüneli başta olmak üzere tüm çalışmaları takip ediyoruz. Bandırma, Balıkesir, Manisa, Menemen elektrifikasyonunu yapacağız. Spil Dağıdan aşağıya teleferik koruyoruz. 400 yataklı Merkez Efendi Devlet Hastanesinin inşaatı devam ediyor. Sulama çerçevesinde Egegep bağlamında 2019 yılına kadar 53 baraj ve gölet yapılacak. Bugün saat 14.00te yakın okullarda sınav varmış. O kardeşlerimizin olumsuz etkilenmemesi için erken veda etmek zorundayım. Sınava girenlere başarılar. Hacı Bektaşı Veliden yola çıkarak, Spil Dağı şahit olsun bir olmaya, iri olmaya, diri olmaya, milli birliği, milli iradeyi ve insan onurunu korumaya, kudretli ve şefkatli yeni Türkiyeyi kurmak için gece gündüz çalışmaya Allah tarih ve millet önünde söz veririz. 9 milletvekilini de AK Partiden gönderecek miyiz? Mührü AK Partiye vuracak mıyız? Tuzak kuranların tuzağını bozacak mıyız? Allah yar ve yardımcımız olsun, Allana emanet olun.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Manisa milletvekili adaylarını tanıttıktan sonra Manisa Valiliğine geçti.

MİTİNGDEN NOTLAR

Başbakan Ahmet Davutoğlu, miting için İzmirden helikopterle Manisaya geldi. Başbakan Davutoğlunun helikopteri mingin yapılacağı Cumhuriyet Meydanı üzerinde bir tur attıktan sonra 19 Mayıs Stadyumuna indi. Burada partisinin seçim otobüsüne geçen Başbakan Davutoğlu, Cumhuriyet Caddesi ve Merkez Kavşağı güzergahını takip ederek miting alanına geçti. Davutoğlu, yol boyunca eşi Sare Davutoğlu ile seçim otobüsünün önünden halkı selamladı. Yaklaşık 20 bin kişilik meydanda özelikle kadınlara ayrılan bölümlerde boşluklar olması dikkati çekti. Başbakan, miting alanına ulaştığında partililerin coşkusu arttı. Başbakan Davutoğlu, konuşmasına başlamadan önce Başbakan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Bülent Arınç, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti İzmir Milletvekili ve Cumhurbaşkanı Danışmanı Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar ve partisinin Manisa milletvekili adaylarıyla alanı dolduran kalabalığı selamladı. Buradan kalabalığa siyaset hayatının 55 yılının Manisada geçtiğini hatırlatan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, siyasete ara vereceğini ama davasının hizmetinde olacağını belirterek helalık istedi.

Alanı dolduranlar sıcak hava nedeniyle bol bol su dağıtılırken, AK Parti Manisa İl Teşkilatı civardaki binalara, Zeytin, kavun, kirazın başkenti olan tarım şehri Manisamıza hoşgeldiniz, Ruh ikiziydiler üçüz oldular. Bağda iziniz olsun, söz söylemeye yüzünüz olsun, Ebediyen tütecek Ak ocağın bacısı, hoşgeldin Manisaya AK Partinin hocası, Başbakanımıza 60 bin ton üzüm alım desteği için üzüm şehri Manisadan teşekkürler, Tek devlet, tek millit, tek vatan, tek bayrak pankartları asılması dikkati çekti. Başbakan ve eşi miting sonunda kalabalığa karanfil attı.

Başbakan Davutoğlu, Açıköğretim Sınavı başlayacak olması nedeniyle konuşmasını kısa keserken, mitingin ardından Valiliğe geçip, birinfing aldı.

Mehmed Hakkı ÖZBAYIR- İlker KILIÇASLAN- Ersan ERDOĞAN/MANİSA, (DHA)





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024