Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2103 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   18 Mayıs 2015 - 14:36

Cumhurbaşkanlığı ve Hükümetten HDP Saldırısına Kınama

Büyüt
Küçült
Cumhurbaşkanlığı ve Hükümetten HDP Saldırısına
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü, Başbakan Davutoğlu ve Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan HDP binalarına yönelik saldırıları şiddetle kınadılar.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Karaman mitinginde yaptığı konuşmada, HDP in Mersin ve Seyhan parti binalarında meydana gelen patlamalarla ilgili olarak, AK Parti Genel Başkanı olarak, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak söylüyorum; kim seçim kampanyasına şiddet bulaştırırsa, kim seçim kampanyasında herhangi bir şekilde şiddete yönelik bir çağrıda bulunursa, bunun karşısında en önce AK Parti duracak ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, saldırıyı şiddetle kınadığını belirterek, Kime yönelik olursa olsun, her zaman saldırıların karşısında olduk. Kim yaparsa yapsın, saldırıların her zaman hesabını sorduk şeklinde konuştu.

İçişleri Bakanıyla görüştüğünü ve gerekli bilgileri aldığını kaydeden Davutoğlu, Bu bilgilerden hareketle net bir talimat da verdim, Arkasında kim varsa bu saldırıların çıkarın, müsebbipleri için gereken her türlü takibatı yapın dedim ifadelerini kullandı.

Saldırıları en şiddetli şekilde kınıyoruz

 Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Adana HDP İl Başkanlığı ve Mersinde ilçe başkanlığına yapılan saldırıları en şiddetli şekilde kınıyoruz. Türkiyede herhangi bir siyasi partiye yapılan saldırı, bütün siyasi partilere yapılmıştır ifadelerini kullandı.

Kalın, Mursi hakkındaki idam kararı ile ilgili olarak da Suudi Arabistan başta olmak üzere, Katar ve diğer körfez ülkeleriyle istişaremiz devam ediyor. Uluslararası girişim anlamında da şu anda mevcut mekanizmaları gözden geçiriyoruz. BM İnsan Hakları Komisyonu başta olmak üzere konuyla ilgili mekanizmaları harekete geçirmek için gerekli girişimleri yakın bir zamanda başlatmayı planlıyoruz dedi. 

Provokatörlerin oyunu tutmayacaktır

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Adana ve Mersindeki HDP bürolarına yapılan saldırıyı kınıyor, HDPye ve yaralı vatandaşlarımıza geçmiş olsun diliyorum. Seçim sürecine şiddet karıştırmaya çalışan provokatörlerin oyunu tutmamıştır, tutmayacaktır ifadesini kullandı.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024