Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2112 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   08 Mayıs 2015 - 06:26

Cumhurbaşkanı Putini arayarak üzüntülerini iletti

Büyüt
Küçült
Cumhurbaşkanı Putini arayarak üzüntülerini
Politika Haberleri › Cumhurbaşkanı Putini arayarak üzüntülerini iletti haberi Cumhurbaşkanlığı Sofrası bu kez Birinci Dünya Savaşı ve 1915 olayları konularını masaya yatırmak üzere toplandı.

Toplantıya katılanlar arasında ABDli Prof. Dr. Heath Lowry de yer aldı. Sohbet sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğanın, Rusya Federasyonunun Moskovada yarın Zafer Bayramının 70inci yıldönümü vesilesiyle düzenleyeceği törene katılmayacağını, Türkiyenin anılan törende büyükelçi veya maslahatgüzar düzeyinde temsil edileceğini belirttiği öğrenildi.

Tarihçi Mustafa Armağan, 1915 olaylarıyla ilgili Rus lider Putinin açıklamalarına ilişkin Erdoğanın yaptığı değerlendirmeyi “Putinle, telefonla konuştuğunu ve üzüntülerini dile getirdiğini söyledi. Arkasından da Türkiyenin gerekirse diplomatik ilişkilerini gözden geçireceğini, yani büyükelçiliği kaldırıp başkonsolosluk, hatta gerekirse de maslahatgüzarı seviyesine indirebileceğini söyledi. Rusya ilişkilerimiz iyi, Putinle iyi anlaşıyoruz ama böyle bir milli konuda taviz vermemizin mümkün olmadığını dünyanın görebilmesi gerekiyor. Gerekirse bunu deneyebiliriz gibi bir ifade kullandı” sözleriyle anlattı.

Armağan, Türkiyede yaşayan Ermenilerin vatandaşlığa alınması talebiyle ilgili Erdoğanın “Bizim için sakıncası olmaz. Ama karşılığında Erivanın adım atmasını bekleriz dedi. Van bölgesinde Türkiyeye göçmüş olanların Ermeni vatandaşlığına tekrar alınması mümkün olacak mı? diye sordu” bilgisini verdi.

3 saat süren toplantıya Kültür Bakanlığı Müsteşarı Prof. Ahmet Haluk Dursun, Polis Akademisi Öğretim Üyesi Prof. Ali Birinci, Prof. Arif Bilgin, Prof. Cemil Koçak, Prof. Erhan Afyoncu, Prof. Hakan Erdem, Prof. Hakan Kırımlı, Prof. Haluk Selvi, Prof. Erol Özvar, Mehmet Öz, Prof. Refik Turan, Prof. Tufan Bozpınar, Zekeriya Kurşun, Prof. Yusuf Sarınay, Dr. Mehmet Genç, tarihçi Murat Bardakçı, Mustafa Armağan, Devlet Arşivleri Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Budak katıldı. 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024