Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2129 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   07 Nisan 2015 - 06:21

Cumhurbaşkanı Erdoğandan yeni fırsatlar için Tahrana ziyaret

Büyüt
Küçült
Cumhurbaşkanı Erdoğandan yeni fırsatlar için Tahrana
Politika Haberleri › Cumhurbaşkanı Erdoğandan yeni fırsatlar için Tahrana ziyaret haberi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran ile Türkiye arasındaki Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyinin ikinci toplantısına katılmak üzere bugün Tahrana gidiyor.

İranın nükleer programıyla ilgili Batı ile imzaladığı anlaşmanın hemen ardından gerçekleştirilen bu ziyarette gündem yoğun olacak.

İran ile Türkiye arasındaki Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyinin ikinci toplantısına Türkiye adına başkanlık edecek olan Erdoğan, Tahranda İranın dini lideri Ayetullah Seyyid Ali Hamaney ile de görüşecek. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, bir gazetecinin, “İran ziyareti 2 gün diye planlandı ancak bir güne düştü?” sözleri üzerine “Ziyaret baştan beri 1 günlük planlanmıştı. Ama belki gidişimiz bir gün önce olabilirdi. Planlama tamamen bizim program akışımızla ilgilidir. İranın bölgede sorumluluk sahibi bir komşu olarak, İranla iyi ilişkiler geliştirilmesini hep savunduk. Dönem dönem Batı ile yaşanan gerilimlerin de müzakere ile çözülmesi için çabalarımız devam etti bundan sonra da devam edecek. P5+1 ve İran arasında yapılan anlaşma sonrasında, yaptırımların kaldırılmasıyla ilgili şüphesiz yeni fırsat penceresi ortaya çıkmış bulunmaktadır, hem İran için hem bölgeleri için hem de bizim için. Bildiğiniz gibi, enerji ihtiyacımızın kayda değer bir kısmını İrandan temin ediyoruz. Bunun yanında karşılıklı ticari ilişkilerimiz var, taşımacılık var. Mal alıp, mal satıyoruz. Birçok yönüyle yaptırımların hafifletilmesi, şüphesiz ‘bize de olumlu yansıyacaktır diye ümit ediyoruz” dedi.

İRANLI VEKİLLERİN YAZDIĞI MEKTUBA CEVAP

Kalın, İranlı 65 milletvekilinin, Ruhaniye gönderdikleri mektupta Cumhurbaşkanı Erdoğanı eleştirmelerinin hatırlatılması üzerine ise, şunları söyledi: “Bizim verdiğimiz mesajlar çok nettir. Bölge barışına ve istikrarına yönelik çağrılardır. Siyasi popülizm yapmak yerine kendi hükümetlerinin daha yapıcı bir politika izlemesi için hassasiyet göstermesi gerekir vekillerin. Suriyede yaşanan olaylar 5. yılına girmek üzere. Bunları önlemek için sorumluluk sahibi muhataplarımızla her zaman işbirliğine hazırız. Çatışmaların önlenmesi için herkes sorumluluk sahibi olarak hareket etmek durumundadır. Yemen konusunda da umarız kısa zamanda bir netice alınması imkanı olur. Oradaki çatışmalar bir an önce durur.”

 

Erdoğan, Tanhran ziyareti öncesi Suudi Arabistan Veliaht Vekili Prens Muhammed Bin Naifi kabul etti.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024