Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2174 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   18 Mayıs 2015 - 06:44

Cumhurbaşkanı Erdoğan :Yola kefenimizi giyerek çıktık

Büyüt
Küçült
Cumhurbaşkanı Erdoğan :Yola kefenimizi giyerek
Politika Haberleri › Cumhurbaşkanı Erdoğan :Yola kefenimizi giyerek çıktık haberi

Ey Paralel, Ey Doğan Grubu, Ey Kandil avucunuzu yalarsınız diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz yola çıkarken kefenimizi giyerek çıktık. Ölümümüz şahsiyetlidir. Mursinin idamı şahsiyetlidir. İşte onur budur.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayseride 458 trilyon değerinde 50 ayrı tesisin toplu açılış töreninde konuştu. Kendisini bekleyen coşkulu kalabalığa seslenen Erdoğan, Başbakanlığı döneminde yapılan yatırımları; sağlık, eğitim, ulaşım ve diğer alanlarda Türkiyeye kazandırılan projeleri özetledi. Mursinin idam haberini veriş biçimi nedeniyle Hürriyete sert tepki gösteren Erdoğan Kayserideki konuşmasında şöyle dedi: “Mısırda yüzde 52 ile iş başına gelen Mursi ve arkadaşlarını idama mahkum ettiler. Türkiyede de bu haberi Doğan Medya Grubu nasıl verdi? ‘Şok karar, yüzde 52 ile idam. Ey Doğan Grubu, seni muhatap almam ama şunu bilmen lazım, siz hayatınızı korkuyla geçiriyorsunuz. Şunu bil, biz bu yola çıkarken kefenimizi giyerek çıktık. Bizim ölümümüz şahsiyetlidir.  Mursinin idamı şahsiyetlidir. İşte onur budur.

 

Avucunuzu yalarsınız

O insanların hiçbirisi adam öldürmediler.  Milli Savunma Bakanı olan darbeci Sisi, şu anda kendi memurlarıyla bu kararı aldı. Tekrar AB ve dünyaya sesleniyorum, Ey Avrupa ey Batı hani idam yasaktı. Niye karşı çıkmıyorsunuz. Uluslararası kurumlara sesleniyorum. Türkiyede Gezi olaylarında bize saldırdınız. Ey Paralel, Ey Doğan Grubu,Ey Kandil, Ey CHP avucunuzu yalarsınız.

 

3 DİLDE DÜNYAYA SESLENDİ: NEDEN SUSUYORSUNUZ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mursiye verilen idam cezasına tepkisini Twitterdan Türkçe, İngilizce ve Arapça mesajla paylaştı. Erdoğan, mesajında “Mısırda Tahrir Meydanında siyasi iradelerinin peşine düşmüş binlerce insana sıkılan her kurşun, tüm dünyadaki meşru siyasete yönelmiştir. Eğer bugün Mursiye idam cezası veriliyorsa bu, sandığa verilmiş bir idam cezasıdır. Avrupa Birliği, dünya ülkelerine sesleniyorum: Hani sizde idam yasaktı? Neden duruyorsunuz? Neden susuyorsunuz?” ifadelerini kullandı.

Milletimin tarafındayım

Muhalefet partilerinin, YSKya müracaat ederek kendisini susturmaya çalıştığını belirten Erdoğan, “Cumhurbaşkanı her yerde konuşabilir. Vatana ihanet dışında yargılanamaz” hatırlatmasında bulunarak, Milletin tarafında olduğunun altını çizerek sözlerine şöyle devam etti: “Gönlümde bir aslan yatıyor o ayrı. Ancak bana diyorlar ki tarafsız olman lazım. Ben gelirken ne dedim? Ben Milletin tarafındayım. Milletimi aldatmak isteyenlere karşı tavrımı koymam lazım. Niye? Bakıyorsunuz ki şimdi biz iktidarı kimlerden almıştık gelirken, üç partiden almıştık. Bir koalisyondu bu. MHP, DSP, ANAP vardı. Bunlar koalisyonu yürütemeyince bırakıp gittiler. Niye gittiniz hani Millet size görev vermişti, neden bırakıp gittiniz. Lafla peynir gemisi yürümez” dedi.

Cek-cak ile konuşuyorlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Birileri -cek, -cak ile  konuşuyor. ‘Gelince memura şunu vereceğim, bunu vereceğim diyor. Bunların sırtında boş yumurta küfesi var ama bizim sırtımızda dolusu var. Başında olduğum iktidarla 27 buçuk milyar  dolar Merkez Bankası rezervi aldık, 122 milyar dolara çıkardık. ‘Onu nasıl boşaltırız, bunu düşünerek söylüyorlar. Çünkü geçmişte bunları gördük, öyle boşalttılar. 40 küsur banka böyle boşaldı. Düzcede depremde bile o yolsuzlukların önünde diz çöktüler. Bunların hesabını versinler. Şimdi kalkmışlar bize dürüstlük, ahlak dersi veriyorlar. Kendisi himmete muhtaç dede, kaldı ki başkasına himmet ede. “ dedi.

 

Muhalefete tepki:  Siz kimi kandırıyorsunuz

Ana muhalefeti eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “ana muhalefet imam hatipleri kaldırmayacağız diyor. Siz kimi kandırıyorsunuz be? 1+4+8 diyorsunuz. Kayseri yutar mı bunu? Biz senin SSK Genel Müdürlüğü dönemini de biliriz. Hastanelerde sıralarda geçti ömrümüz. Hastanelerde çektiğimiz çileleri de biliriz” diyerek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunu eleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlunun AK Partili Kayseri Büyükşehir Belediyesini yolsuzluk iftirası ile karalamak için kitap sipariş ettirdiği kişiye vaat ettiği parayı ödemeyerek dolandırdığını da hatırlatarak, “ Kılıçdaroğlu, aslında Milleti dolandırdı” diye konuştu. 

Onlar mı milli yoksa biz mi?

Seçimlerde yenilgi üstüne yenilgi alan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeliyi de eleştiren Erdoğan, Türkiye için son yıllarda yaptıkları hizmetlere işaret ederek, “lafla milliyetçilik olmaz, gerçek milliyetçilik ülkeye hizmet etmektir. Biz kafa tasçı milliyetçilerden değiliz. Kardeşlerim, bunlar bize milliyetçilik dersi veremez. Biz ta Sahrada çölün ortasında yol yaptık, Göktürk anıtlarını açık hava müzesi haline getirdik. Onlar mı milli, biz mi? Balkanlarda biz varız “ dedi.  





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024