Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2721 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   17 Mart 2015 - 08:03

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeni Türkiyenin temeli Çanakkalede atıldı

Büyüt
Küçült
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeni Türkiyenin temeli Çanakkalede
Politika Haberleri › Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeni Türkiyenin temeli Çanakkalede atıldı haberi Yeni Türkiye Dergisinin Çanakkale özel sayısında Önsöz yazan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yeni Türkiyenin temelleri Malazgirtte, İstanbulun Fethinde, Çanakkalede, Sakarya Savaşında atılmıştır dedi.

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, “Çanakkalede yürek gücünün teknoloji gücüne galebe çalması, dünyadaki tüm mazlum toplumlar için, özgürlük mücadelelerinde bir ümit kaynağı, bir ışık kaynağı olmuÅŸtur” dedi. Yeni Türkiye Dergisinin Çanakkale özel sayısında Önsöz yazan CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan Çanakkale Harbinin bir iman zaferi olduÄŸuna vurgu yaptı. ErdoÄŸan ÅŸunları kaydetti: “Sadece büyük milletler, her dönemde büyük zaferler kazanmayı, belirleyici olmayı baÅŸarırlar. Çanakkale Savaşı, iÅŸte böyle bir anlama sahiptir. Malazgirt Savaşı, Ä°stanbulun Fethi hangi inançla yapıldıysa, Çanakkale Savaşı da aynı inancın eseridir. Ä°stiklal Marşımızın müellifi büyük ÅŸair Akifin dediÄŸi gibi, Çanakkale Savaşı bir milletin varolma mücadelesidir. Evet, Çanakkale Savaşı, tarihe gömülmek istenen bir milletin, kendisine biçilen kefeni parçalayarak, kendisi için kazılan mezarın üzerinden atlayarak yoluna devam etme iradesinin ifadesidir.”

Çanakkale SavaÅŸlarının, yüksek teknolojiye karşı iman zaferinin göstergesi olduÄŸuna dikkat çeken ErdoÄŸan, “Çanakkale Savaşı basit bir muharebe veya savunma asla deÄŸildir. Çanakkale, milletimizin nezdinde, iki medeniyetin, iki farklı görüşün kadim mücadelesinin tarihi bir durağıdır.

Maddiyatla maneviyat savaşı

Bir tarafta sömürgeciliÄŸe, yüksek teknolojiye dayalı üretime ve askeri imkanlara sahip, kendini yenilmez sayan bir güç, diÄŸer tarafta sadece imanına, inancına, yüreÄŸine, bileÄŸine güvenen bir millet bulunuyordu. Bir tarafta tüm haÅŸmetiyle maddiyat, diÄŸer tarafta tüm vakarıyla maneviyat vardı. Çanakkalede yürek gücünün teknoloji gücüne galebe çalması, dünyadaki tüm mazlum toplumlar için, özgürlük mücadelelerinde bir ümit kaynağı, bir ışık kaynağı olmuÅŸtur” dedi.

Yenilebileceklerini gördüler

Çanakkalenin geçilemediÄŸine vurgu yapan ErdoÄŸan ÅŸunları kaydetti: “Bazıları, “Çanakkale geçilmedi deniyor ama sonradan Batılılar topsuz tüfeksiz geçtiler” diyerek bu büyük zaferi, kendilerince küçümsemeye çalışıyorlar. Halbuki, o zaman Çanakkale geçilebilmiÅŸ olsaydı, KurtuluÅŸ Savaşının olup olmayacağını dahi bilemiyoruz. Çanakkaledeki iman, azim, kararlılık ve elde edilen zafer, Ä°stiklal Harbi için de milletimize güç vermiÅŸ, moral kaynağı olmuÅŸtur.KurtuluÅŸ Savaşımızın temelleri, Seddülbahirde, Arıburnunda, Kireçtepede, Anafartalarda atılmıştır. Lise çağındaki evlatlarımızın, her ÅŸeyi bir kenara bırakıp vatan savunmasına koÅŸması, Çanakkaleyle baÅŸlamıştır. Ä°tilaf devletleri, Çanakkale Deniz Savaşında baÅŸarılı olamayınca, dünyanın en büyük deniz gücüne, en güçlü gemilerine, silahlarına sahip olmanın verdiÄŸi kibirden beslenen yenilmezlik algıları yerle yeksan oldu. Sömürge altındaki tüm topluluklar, bu büyük güçlerin de yenilebileceÄŸini Çanakkalede gördüler.”

Yeni Türkiyenin temeli atıldı

Yeni Türkiyenin temellerinin Çanakkalede atıldığını ifade eden ErdoÄŸan, “Yeni Türkiye, milletimizin, kadim geçmiÅŸinden aldığı güçle, kendisi ve mazlum toplumlar adına, bölgesinde ve dünyada etkin olma iddiasının, hedefinin adıdır. Yeni Türkiyenin temelleri Malazgirtte, Ä°stanbulun Fethinde, Çanakkalede, Sakarya Savaşında atılmıştır. Medeniyetimizin, kültürümüzün, deÄŸerlerimizin ifadesi olan tarihimize olan baÄŸlılığımız, Yeni Türkiyenin inÅŸasında en önemli güç kaynağımızdır” dedi.

Ä°L Ä°L ÅžEHÄ°T LÄ°STESÄ°

Yeni Türkiye Dergisinin Çanakkale Özel Sayısında il il şehitler listesi de yer aldı. Listede en çok şehit veren illerin başında Bursa (2914), Balıkesir (2732), Konya (2522) yer alıyor. Tablodan anlaşıldığı kadarıyla bugünkü Libya, Afganistan, İran, Irak, Suriye, Hicaz, Filistin, Cezayir, Yunanistan, Arnavutluk, Makedonya, Bulgaristan, Romanya, Bosna, Gürcistan, Azerbaycan, Kafkasya sınırlarından şehit var Çanakkalede. Bilgilere göre şehit sayısı en çok Batı ve Kuzey Anadolu vilayetlerinde yoğunlaşıyor. Bu coğrafya dışında Halep ve Kosova vilayetlerinden şehitlerin yüksekliği özellikle dikkate değer.

Çanakkale Destanının 100.yılında Eyüp Belediyesi unutulmaz bir projeye imza atıyor. Haliçin kıyısında kurulan dev platoda, Çanakkale Destanı canlandırılacak. Programda 40 kiÅŸilik Beyaz Düşler Sahnesi oyuncuları, Çanakkalede savaÅŸan Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliÄŸindeki kahraman Türk askerlerini, subaylarını, düşman kuvvetlerini, Anzak askerlerini ve ailelerin yaÅŸadığı duygusal anları canlandıracak.  VatandaÅŸlar, bir hafta boyunca seanslar ÅŸeklinde sahnelenecek Çanakkale Destanı gösterimini izleyebilecekler.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024