Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2154 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   29 Mayıs 2015 - 06:12

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sisteme Başkanlık güncellemesi gerekiyor

Büyüt
Küçült
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sisteme Başkanlık güncellemesi
Politika Haberleri › Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sisteme Başkanlık güncellemesi gerekiyor haberi Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başkanlık sistemini kim istemiyor diye bakıyoruz, gördüklerimiz şunlar; terör örgütü, Pensilvanya, halka Bidon kafalı, göbeğini kaşıyan adam diyenler ve Ermeni diasporası istemiyor. Bir de bunlarla aynı çizgiye gelmekten zül duymayan muhalefet partileri, Başkanlık sistemini istemiyor dedi.
AA

Erdoğan, Türkiye Otobüsçüler Federasyonu Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, Türkiyenin yeni bir vizyona ihtiyacı bulunduğunu vurgulayarak, 2023 hedeflerine hep birlikte ve güçlü bir şekilde sahip çıkılmasını istedi.

G-20 ülkeleri enayi mi ?

Kasım ayında Antalyada toplanacak G-20 Zirvesine katılan ülkelerin yarıdan fazlasının Başkanlık sistemi ile yönetildiğini anlatan Erdoğan, “Başkanlık sistemi, ülkeleri geri götüren bir sistem olsa affedersiniz bunlar enayi mi, niye o sistemi kullansın?” diye sordu. Erdoğan, söz konusu ülkelerin parlamenter veya benzeri sistemleri denediğini ancak Başkanlık sistemine geçtiğini ifade etti. Türkiyenin 2002 yılından bu yana büyük ivme kazanarak bugünlere geldiğini ancak bugün itibarıyla patinaj yaptığını, patinaj yapan bir aracın geriye doğru kayacağına vurgu yapan Erdoğan, patinaj yapmadan tırmanarak devam etmek istediklerini belirterek, “Sistemde bir güncelleme gerekiyor. Bu güncellemenin adı Başkanlık sistemi. Millet işte burada bizimle birlikte yeni Türkiyeyi de istiyor, yeni anayasayı da istiyor, Başkanlık seçimini de istiyor. 7 Haziranda şoförlerimizi, milleti, sandığını küçümseyenlere haddini bildirmeliyiz” dedi.

Zaten milletin içinden geldim

Erdoğan, HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaşın ‘Cumhurbaşkanı nereye çağrılsa gidiyor, evde konserve mi yapacaksınız, yufka mı açacaksınız, çağırın gelir sözlerini hatırlatarak “Evet, ben milletin çağırdığı her yere gittim, giderim. Bu, benim için şereflerin en büyüğüdür çünkü ben, zaten oralardan geldim. Doğuda, Kürt kardeşimin duygularını istismar edip İstanbulda beyaz Türklerle kadeh tokuşturmuyorum. Diyarbakırda sözde bir müftü, Eskişehirde eşcinsel aday göstermiyoruz.”

Millete saygıları buraya kadar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında, CHPli Şahin Mengünün kızı Nevşin Mengünün CNN Türkteki sözlerini şöyle eleştirdi: Eski bir CHPli vekilin TV spikeri kızı, otobüsçü kardeşlerimle ­buluşmamızı içine sindirememiş, dalga geçiyor. ‘Muhtar, taksici, otobüs şoförü, kutsal üçlü diyerek tahkir ettiği bizatihi milletin kendisi. Sandığa, millete saygıları işte bu kadar” dedi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024