Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2097 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   20 Nisan 2015 - 06:34

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Koalisyon kabustur

Büyüt
Küçült
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Koalisyon
Politika Haberleri › Cumhurbaşkanı Erdoğan: Koalisyon kabustur haberi Cumhurbaşkanı Erdoğan Koalisyon kriz, işsizlik, fakirlik ve iflas demektir. Koalisyon bir avuç zenginin bir avuç bürokratın, milletin sırtına kene gibi yapışması demektir. Koalisyon kabustur dedi.
İlgili Foto Galeriler
Levent-Hisarüstü metro açılış töreninden kareler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘Koalisyona hazırız diyen muhalefete eser eleştiri yöneltti. Levent-Hisarüstü metro açılış töreninde vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Koalisyona bel bağlayanlar ülkeyi, değil kendi istikballerini düşünenlerdir. Koalisyon kriz, işsizlik, fakirlik ve iflas demektir. Koalisyon demek bir avuç zenginin bir avuç bürokratın milletin sırtına kene gibi yapışması demektir. Koalisyon demek IMF kapılarına para dilenmek demektir. Koalisyon demek işçinin memurun kaybetmesi demektir. Koalisyon demek eski Türkiye demektir. Koalisyon denen çürük ipe sarılmak onları kurtarmaz. Koalisyon kabustur” dedi.

Projelerden rahatsızlar

Erdoğan şunları söyledi: “Avrasya tüneli önümüzdeki yıl açılacak. İnşallah Yakın zamanda 3 katlı tünelin temelleri atılacak. Şuanda Yavuz Sultan Selim Köprüsü hızla devam ediyor. Ancak bundan bile rahatsız olanlar oldu. Muhalefet bu projelerden rahatsız oldu. Çünkü bunlar bu ülkede yapmaya değil yıkmaya geldi. Hizmet bir aşk meselesi, bir ufuk meselesidir.”

İstanbul Türkiyedir...

Bugüne kadar yapılan raylı sistemlerin İstanbula büyük bir nefes aldırdığını ifade eden Erdoğan “İstanbul güçlendikçe Türkiye hedeflerine çok daha hızla ilerleyecektir. Her zaman ifade ettiğim gibi İstanbul Türkiyedir. İstanbul Avrupadır Asyadır. Böyle bir şehre hizmet etmek sadece bilgi ve projeyle olmaz, tüm kalbinizi ona adamanız gerekir. İstanbul bizim için zamanı ve mekanı aşan bir sevgilidir. İstanbula bu gözle bakmayan şehri kirletir ve çürütür.  Bu can bu tende olduğu sürece benim İstanbul aşkım bitmez” dedi.

Koalisyon Eski Türkiyedir

Muhalefet partilerinin koalisyona hazır olduklarına dair açıklamalarına değinen Erdoğan şöyle devam etti:”Attığımız yer adımda İstanbulu 2023 hedeflerine ulaştırma çabasında en büyük desteği buradan gözüyoruz. 2023 yılı hedeflerine doğru yürüyen Türkiye yeni bir yol ayrımına gelmiş durumda. 12 yılda 3 kat büyüyen Türkiye gerçek bir başarı hikayesi olarak tarihteki yerini aldı. Ancak artık yeni bir yönetim sistemine ihtiyacı var. Bu ülke tam 40 yılını koalisyonlarla geçirdi. Bu ülkenin 70 yılının 40 yılını çalanlar bu böyle sürsün istiyorlar. Biz koalisyon dönemlerinin hep Türkiyeye kaybettirdiğini söylüyoruz. Onlar çıkmışlar biz koalisyon yapmaya hazırız diyorlar. Yeni Türkiyeye inşa edebilmek için yeni anayasa ve başkanlık sistemine ihtiyacımız var. Türkiyenin ihtiyaç duyduğu koalisyon değil başkanlık sistemine ihtiyacı var. Koalisyon demek kriz demektir, işsizlik demektir, iflas demektir. Koalisyon demek IMF kapılarında para dilenmek demektir. Koalisyon demek eski Türkiye demektir. Biz yeni Türkiyeye bakıyoruz Muhalefet Koalisyona ne kadar hevesliyse milletimiz de bu ihtimalde bu kadar endişelidir. “

Milletimin yanındayım

Yeni Türkiye için 400 vekil talebinin yineleyen Cumhurbaşkanı, “Ben A partisi B partisi demiyorum, 400 milletvekili yeni anayasa, 400 milletvekili yeni Türkiye diyorum. Cumhurbaşkanı olarak benim safım milletin yanıdır. Milletim neredeyse ben oradayım” diye konuştu.

İstismara yüz vermeyin

6-7 Ekim olaylarını hatırlatan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kürt vatandaşlarını sokağa dökenlerin, teröre ve teröriste destek  verenlerin barıştan ve demokrasiden söz etme hakkı bulunmadığını belirterek, “Kürt vatandaşlarıma sesleniyorum. Sizi istismar edenlere yüz vermeyin” dedi.

KILIÇDAROĞLU SAYEMİZDE MİLLETİ ÖĞRENDİ

Levent-Rumeli Hisarüstü Metro Hattının açılışında konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, geçmişte İstanbula tünel yapılan tek dönemin Sultan Abdülhamid Han dönemine uzandığını hatırlatarak, “AK Partinin iktidara gelmesiyle oluşan fark bir yüzyılın geçmesi kadar büyük bir farktır. 2019a kadar raylı sistemin uzunluğu 436 kilometreye çıkacak. Bu bizim İstanbula taahhüdümüzdür” dedi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlunun okuduğu seçim bilgirgesine de değinen Başbakan şunları söyledi: “Bugün bir ders de Kemal Kılıçdaroğlu aldı. Her şeyi derdi de millet demeyi bilmezdi, demeyi öğretttik. Seçim bildirgesini okudu. Bildirgenin özü halka sosyal yardım vaat ediyor. Aynı Kılıçdaroğlu biz yardım götürürken ‘Kömürle makarnayla halkı kandırıyorlar diye eleştiren Kılıçdaroğlu... Dersini almış şimdi sosyal yardım vaadinde bulunuyor. Verdiği taahütlerin karşılığı yok. Nerede dediğimizde de noteri gösteriyor.

Yüzde 35li iktidar mı olur

Bol kepçeden harcıyor çünkü 7 Haziranda iktidara gelemeyeceğini biliyor. 4 yıl verin diyor çünkü gelecek ve SSKdaki gibi bizim doldurduğumuz hazineyi boşaltıp gidecek. Kendi ‘En büyük hedefim yüzde 35 diyor. Yüzde 35le iktidara gelinmeyeceğine göre bugünkü sözlerinin bir anlamı var mı? Bizim altından metro geçirdiğimiz bu hatları Kılıçdaroğlu bilmez, Kağıthaneye Kağıttepe der. Seçim beyannamesinde verdiği rakamları da oyun zannediyor. O rakamların karşılığını bulmak için 24 saat çalışan AK Parti kadroları lazım. Paralelciler ve üst akıl ne diyorsa onu oynayacak.”

LEVENT-HİSARÜSTÜ MİNİ METRO HATTI

- Yolcu/saat kapasitesi:8100

- Hat uzunluğu: 3.300 m

- İstasyon sayısı: 4 adet

- İstasyon isimleri: Levent,

Akmerkez, Etiler ve Hisarüstü

- Aktarma istasyonu: Levent

- Yolculuk süresi: 6 dakika

- Tren Sayısı: 2 (3 trene çıkabilecek)

- Sefer aralığı: 4 dakika (240 sn)

Levent-Hisarüstü Metro hattı tamamı Türk bin 200 mühendis ve işçilerin emeğiyle, 28 ayda rekor hızla tamamlandı. Hat, Boğaziçi Üniversitesini Levente 6 dakikada, Taksime 16 dakikada, Üsküdara 34 dakikada bağlayacak.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024