Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2751 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   12 Mart 2015 - 07:04

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İhanet eden hocaları gördük

Büyüt
Küçült
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İhanet eden hocaları
Politika Haberleri › Cumhurbaşkanı Erdoğan: İhanet eden hocaları gördük haberi Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye 27 Mayısta, 12 Eylülde, 28 Şubatta, darbecileri teşvik eden, onlara yol gösteren, üniversite hocaları gördü dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiyenin darbecilere yol göstere, onları meşrulaştıran üniversite hocalarını da gördüğünü belirterek “O dönemler acı bir anı olarak hatıralarımızda” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yükseköğretim Kurulunu (YÖK) ziyaret ederek, Başkan Yekta Saraç ile görüştü. Erdoğan, görüşmenin ardından YÖK üyeleriyle devlet ve vakıf üniversitelerinin rektörlerine hitap etti. YÖKe yaptığı ziyaretin ilk olduğuna dikkati çeken Erdoğan, “12 yıllık başbakanlık döneminde maalesef böyle bir ziyaret olmadı. Bu ilk, bundan dolayı  heyecanım, duygusallığım da var” dedi.

Brifinglerde boy gösteren rektörler

Erdoğan,Türkiyedeki üniversitelerin adının uzun yıllar bilimle, araştırmayla, eğitimle değil kavgayla, kamplaşmayla, yasaklarla anıldığını söyledi. Bu dönemleri öğrencilik yıllarında kendisinin de yaşadığına işaret eden Erdoğan şunları söyledi: “Türkiye 27 Mayısta, 12 Eylülde, 28 Şubatta, darbecileri teşvik eden, yol gösteren, onlara meşruiyet sağlama çabası içine giren üniversite hocaları gördü. 27 Mayısta kamyonla taşınan öğrenci cesetlerinden bahsederek, kamuoyunu galeyana getiren üniversite rektörleri oldu. 28 Şubatta brifinglerde boy göstererek, gösterilerde pankart taşıyarak, unvanlarına adeta ihanet eden hocaları ibretle izledik. Bu ülkede başörtülü öğrencileri okula sokmamak için fakülte kapılarında nöbet bekleyen hocaların varlığına şahit olduk. Öğrencilerin bu yüzden yaka, paça dışarı atıldığı, ikna odalarında, psikolojik baskıya maruz bırakıldığı dönemleri yaşadık.”

Acı bir hatıra olarak hatırlıyoruz     

“Milletin üniversitelerden beklentileriyle üniversitelerin işleyişi arasındaki makasın çok açıldığı o kötü günler hala acı bir hatıra olarak hafızalarımızdaki yerini koruyor” diyen  Erdoğan, şöyle devam etti: “Biz, demokrasi, insan hakları ve özgürlük temelindeki reformlarımızla üniversiteleri bu tartışmaların dışına çıkarmak için çabaladık. Hocalarımızı kimlikleriyle, birikimleriyle, milletimizin gözündeki yerleriyle çelişecek işlerin içinde olmaktan kurtardığımıza inanıyorum. Türkiyenin kavganın, terörün hakim olduğu üniversite kampüslerine değil, araştırmanın, öğrenmenin, hikmetin hakim olduğu eğitim ocaklarına çok ama çok ihtiyacı var. ”

Paralel ile mücadeleye destek verin 

Cumhurbaşkanı Erdoğan bir diğer önemli mücadeleninin de üniversiteleri de kontrol eden  paralel yapı meselesi olduğunu belirterek şöyle devam etti: “Paralel yapı ile mücadele benim şahsi meselem değildir. Bu Milli Güvenlik Kurulunda kararı alınmış bir konudur. Üniversitelerimizin bu konuda da hassasiyet göstermesi, milletimiz için kararlı bir tavır içinde olmasını bekliyorum. Çok ciddi fırsat ve tehditlerin karşımıza çıkacağı bir döneme doğru gidiyoruz.”

Ortadoğuyu Batıdan değil sizden öğrenelim

Cumhurbaşkanı Erdoğan 7 Haziran seçimlerinin en önemli gündem maddesinin yeni anayasa ve başkanlık sistemi olacağını da kaydedetti. Bu iki meselenin Türkiyenin 2023 vizyonu ve geleceği açısından önemine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan üniversitelerden bu konuda da destek istedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, üniversitelerin bu alanlarda akademik bilgiler üretmesini isteyerek “Yeni Türkiye, yeni anayasa ve başkanlık sistemi teklifimizi 2023 hedefleri için istiyoruz. Bu meselenin ülke menfaatleri için değerlendirilmesini istiyoruz. Bu konuda da üniversitelerimizden ve hocalarımızdan katkı bekliyoruz. Biz Ortadoğuyu, Batıdaki oryantalistlerden değil mesela Diyarbakırdaki Gaziantepteki Hataydaki üniversitelerimizin çalışmalarından takip etmeliyiz” diye konuştu.

Silah bırakmak lafla olmaz

Erdoğan, çözüm sürecine ilişkin olarak da şunları söyledi: “Terör örgütünün silah bıraktığını açıklaması ülkemizde demokrasinin, hukukun, huzurun, güvenin, istikrarın tesisini sağlayacak önemli bir eşik olacaktır. Bu sadece lafla olmaz. Temenni ederim ki, bu son gelişmelerde sözde kalmaz, uygulamaya geçilir. Devlet, Hükümet ve tüm kurumlarıyla bu konuda üzerine düşenleri titizlikle metanetle yerine getirmiştir, getirmeye devam ediyor.”





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024