Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2339 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   17 Haziran 2015 - 05:42

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hukuk eliyle katliam

Büyüt
Küçült
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hukuk eliyle
Politika Haberleri › Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hukuk eliyle katliam haberi Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısırın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı hakkında verilen idam kararının Mısırdaki cuntanın hukuk, hak ve özgürlükler katliamı olduğunu söyledi. Erdoğan, bu kararın Mısırdaki toplumsal barışı tehlikeye atabileceği uyarısında bulundu.
Star - Ankara

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısırda yargının darbeci general Sisinin devirdiği ülkenin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi hakkında idam kararı vermesine sert tepki gösterdi. Erdoğan, uluslararası toplumdan karara karşı harekete geçilmesi çağrısında bulundu. Yazılı bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Mısırın seçilmiş Cumhurbaşkanı Sayın Muhammed Mursinin askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılmasının, haksızca cezaevine konularak temel hak ve özgürlüklerinden mahrum bırakılmasının akabinde, kendisi ve birlikte yargılandığı 105 kişi hakkında verilen idam cezalarının onanmasını şiddetle kınıyoruz” dedi. Bu kararların, hukukun, temel hak ve özgürlüklerin katledilmesi olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sayın Mursinin bir başka davadan müebbet hapis cezasına da çarptırılmış olduğu bu süreç, binlerce masum insanı öldüren ve onbinlerce kişiyi haksız yere hapse atan darbe yönetiminin hukuku ayaklar altına aldığının en bariz göstergelerinden biridir. Mısırda toplumsal barışı ciddi biçimde tehlikeye sokabilecek bu gidişata son verilmesi, darbe yönetimin talimatlarıyla verilen idam kararlarının geri alınması için uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırıyoruz” dedi.  Bu kararla Mısırda, toplumsal barışın tehlikeye atıldığını, toplumsal uzlaşının ve istikrarın yeniden tesisi açısından, Mursi ve diğer mağdurlar hakkında verilen idam cezalarının bozulması ve engellenmesinin hayati önem taşıdığını vurgulayan Erdoğan, “Mısırda sağduyunun, demokrasinin ve hukukun hakim olmasını temenni eden Türkiye, her zaman kardeş Mısır halkının yanında yer almaya devam edecektir” dedi. 

Dışişleri: Kararlar hemen geri alınsın

Türkiyeden, Mursi kararına sert tepki gösterilerek, “kararlar hemen geri alınsın” uyarısı yapıldı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Mursiye verilen idam cezasının hukuki değil, siyasi olduğunu ifade etti. Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi: “Askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Sayın Muhammed Mursiyle beraber 106 kişiye geçtiğimiz ay verilen idam cezalarının, 16 Haziran günü onanmasını şiddetle kınıyoruz. Bu karar şüphesiz Mısırın ihtiyaç duyduğu toplumsal barış ve istikrarın sağlanmasına hiçbir şekilde katkı sağlamayacaktır. ”





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024