Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2394 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   14 Mayıs 2015 - 05:54

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Herkes borcunu ödesin

Büyüt
Küçült
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Herkes borcunu
Politika Haberleri › Cumhurbaşkanı Erdoğan: Herkes borcunu ödesin haberi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiyenin terörden en çok çeken ülkelerden biri olduğunu söyledi. Savaş ve terör mağduru insanlara yardım etmenin ve çözüm üretmenin gelişmiş ülkeler için bir borç olduğunu söyleyen Erdoğan, Herkes, boynunun borcunu yerine getirmeli dedi.

AA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Terörden çok çekmiş bir ülkeyiz. Şu anda 30 yıldır devam eden terörle mücadele sürecimiz hala devam ediyor. Bunun bedelini çok iyi biliriz” dedi.

Erdoğan, Arnavutluk Cumhurbaşkanı Buyar Nişani ile Arnavutluk Cumhurbaşkanlığı Sarayında düzenlenen ortak basın toplantısında, kökleri 6 asır öncesine dayanan halklar arasındaki ilişkilerin, iki ülke arasındaki münasebetlerin de belirleyicisi olduğunu vurguladı.

Yapılan görüşmede bölgesel ve uluslararası güncel meselelere değindiklerini aktaran Erdoğan, Balkanlarda barış ortamını zedeleme gayreti içerisinde olanların bulunduğunu söyledi. Erdoğan, şunları kaydetti: “Onun için Balkanların barış, refah ve istikrarına biz de çok önem veriyoruz.

Özellikle Makedonya Cumhuriyetinde devam eden gerginliklerin diyalog  yoluyla çözülmesini ve Ohri Anlaşmasıyla sağlanmış olan barışın zarar görmemesini temenni ediyoruz. Terörden çok çekmiş bir ülkeyiz. Şu anda 30 yıldır devam eden terörle mücadele sürecimiz hala devam ediyor. Bunun bedelini çok iyi biliriz. Aynı bedeli Balkanlarda, dünyanın değişik yerlerinde farklı ülkeler, kim olursa olsun, hangi dinden, hangi etnik unsurdan olursa olsun, böyle bir bedeli ödemelerini istemiyoruz. Terörün kazananı-kaybedeni, bunu ayırt edemezsiniz, olmaz. Her iki taraf da kaybeder. Aynı savaşta olduğu gibi.”

Başkaları de bedel ödemesin

Özellikle Suriye ve Irakta yaşananların, Türkiyenin gündeminin değişmez konuları arasında olduğunu ifade eden Erdoğan, şu anda 2 milyon insanın Türkiyede bulunduğunu hatırlattı. Erdoğan, bu kişilerin 1 milyon 700 bininin Suriyeden, 300 binin de Iraktan geldiğine dikkati çekerek, bu kişiler için şu ana kadar 5 milyar 600 milyon dolar harcandığını bildirdi. Çadır ve konteyner kentlerdekilerin dışında, ülkenin değişik şehirlerinde de yaşayanların olduğunu dile getiren Erdoğan, “Bunun sancısını, bedelini çok çektik, hala da ödüyoruz ama dostlarımızın aynı şekilde bu tür bedeller ödemesini istemiyoruz” dedi.

Akdenizde insanlık dramı var

Akdeniz ve Egede göçmenlerin botlarda, balıkçı gemilerinde batarak nasıl öldüklerine hep birlikte şahit olduklarını belirten Erdoğan, şöyle devam etti: “Ne yazık ki bunlara karşı ABnin takındığı tavırlar da ortada. Avrupa Birliğinde müzakereci bir ülkenin Cumhurbaşkanı olarak bunu söylüyorum. Canımız yandığı için söylüyorum. Fakir, evsiz, yurtsuz, bu tür insanlara karşı duyarsız mı kalacağız? Bu insanlara karşı bir çözüm üretmek acaba gelişmiş ülkelerin sırtına borç değil mi? Biz diyoruz ki herkes boynunun borcunu yerine getirmelidir.”  Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisi için bugünün ayrıca önemli bir gün olduğunu ifade ederek, “Temel atma törenini gerçekleştireceğimiz Tiran Namazgah Camisinin bir an evvel tamamlayarak Arnavut kardeşlerimize hediye etmek istiyoruz. Hemen caminin yanı başında yer alacak ‘Bir Arada Yaşama Müzesi, Arnavutluktaki hoşgörünün de bir nişanesi olacaktır. TİKA tarafından yeniden inşa edilen tarihi Preza Kale Camisinin ortak kültürel mirasımızın bir abidesi olacaktır” ifadesini kullandı.

Paralel Yapıya Arnavutlukta da müsamaha yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Ülkemizde paralel devlet yapılanmasıyla mücadele ediyoruz. Devletimiz ve milletimiz açısından bir tehdit haline dönüşen bu yapıyı, resmen bir terör örgütü olarak kabul ediyoruz. Ülkemizde ve dünyanın her yerinde bu örgütle mücadelemizi kesintisiz sürdüreceğiz” dedi. Erdoğan, Arnavutluk Cumhurbaşkanı Buyar Nişaninin de katılımıyla, Diyanet İşleri Başkanlığının Tiranda yaptıracağı Balkanların en büyük camisi olacak Namazgah Camiinin temel atma töreninde bir konuşma yapan Erdoğan, Arnavutlukta da bu örgütün faaliyetleri olduğunu söyleyerek şöyle konuştu:

Daha büyük işler yaparız

“Dostumuz, kardeşimiz olan Arnavutlukta da bu örgütün faaliyetleri olduğunu biliyorum. Değerli kardeşim Nişani ile ve Edi Rama ile de bu konuları görüştüm. Ve inanıyorum ki onlar da bu konuda gereğini yapacaklardır. Arnavutluktaki hiçbir kardeşimin hiçbir kurumun bu örgüte ve onun mensuplarına asla yüz vermeyeceğine müsamaha göstermeyeceğine inanıyorum. Türkiye TİKAsıyla, Diyanet İşleri Başkanlığıyla, Yunus Emre Enstitüsüyle ve diğer kurumlarıyla bu güne kadar bu örgütün yaptığı işlerin kat ve kat fazlasını sizlere sunabilecek güçtedir. Bu konuda müsterih olunuz.”

Erdoğan, “Temelini attığımız cami daha yakın daha güçlü işbirliğimiz göstergesi olacaktır. Arnavutlukun her köşesinde Osmanlı eserleri bulunmakta, biz bu eserleri TİKA vasıtasıyla restore edip Arnavut halkının hizmetine sunacağız” dedi.

 

TİKADAN HİZMET ATAĞI

Dostluk okulu

Cumhurbaşkanı Erdoğanın eşi Emine Erdoğan, Arnavutlukun başkenti Tiranda kreş açılışına katıldı.Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Arnavutluka gelen bakan eşleri, Türkiyenin Tiran Büyükelçisi Hidayet Bayraktarın eşi Füsun Bayraktar ve Arnavutluk Cumhurbaşkanı Buyar Nişaninin eşi Odeta Nişani ile Bletezat (Arıcıklar) kreş ve anaokulunun açılışını yaptı. Erdoğan, açılışta yaptığı konuşmada, geleceğin büyüklerininin yetiştiği bu çatılar altında çocukları hayata hazırlamak gibi önemli bir sorumluluk içerisinde olunduğunu söyledi. Emine Erdoğan, TİKAnın Türkiyenin göz bebeği olduğunu belirterek, “TİKA dünyanın dört bir köşesinde olduğu gibi Arnavutlukta da eğitime katkı sunmaktan büyük gurur duyuyor. Bu kreş ve TİKAnın diğer faaliyetleri, Türkiye ve Arnavutluk arasındaki dostluğun meşalesidir” diye konuştu. Erdoğan daha sonra beraberindekilerle kreşi gezerek, çocuklara çeşitli hediyeler verdi. Arnavutluk TİKA Koordinatör Yardımcısı Necati Çayırlı, TİKA olarak Arnavutlukta eğitim alanında faaliyet gösteren kurumlara desteklerinin sürdüğünü söyledi. Çayırlı, açılışı yapılan anaokulunun oyun ve eğitimle alakalı materyalinin TİKA tarafından temin edildiğini belirtti.

 

Kale Camii ibadete açıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Arnavutluk Cumhurbaşkanı Nişani, Tirandaki Namazgah Camiinin temel atma törenine katıldı. Erdoğan, 24 ay sonra da cuma namazını kılmak için Tirana gelerek, bu caminin açılışını yapacağını söyledi. İki cumhurbaşkanı, daha sonra Preza Kale Camiinin açılış törenine katıldı. Binlerce kişinin katıldığı törende Arnavutlar, “Yiğit adam, İşkodra sizinle gurur duyuyor, Yeni Türkiye Balkanlara ümit ve cesaret verdi” yazılı pankartlar açtı.     





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024