Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1884 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   17 Mart 2015 - 08:03

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hastalıklı yapı bitene dek mücadele devam edecek

Büyüt
Küçült
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hastalıklı yapı bitene dek mücadele devam
Politika Haberleri › Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hastalıklı yapı bitene dek mücadele devam edecek haberi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiyeyi engellemek için geçmişte darbeler planlayanların bugün Paralel Yapı ile hedeflerine ulaşmak istediklerini söyledi. Erdoğan Hastalıklı yapı dediği Paralel Yapıyla sonuna kadar mücadele edeceklerini belirtti.

AA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İnsanlık dün Halepçeye sessiz kalmıştı. Bugün aynı duyarsızlığı Halep konusunda yaşıyoruz. Kardeşlerinin acısını paylaşan, onlara kucağını açan hep Türkiye oldu” dedi.Erdoğan, Gölbaşındaki ASELSAN Radar ve Elektronik Harp Teknolojileri Merkezinin açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Artık eski Türkiye yok, şimdi yeni Türkiye var” mesajı verdi. Türkiyeyi engellemek için her yolun denendiğini dile getiren Erdoğan, engellemenin, geçmişte darbelerle muhtıralarla, bildirilerle yapıldığını, son yıllarda Gezi olaylarıyla Türkiyenin durdurulmaya, geriletilmeye çalışıldığını ifade etti.

Yeni tahakkümü engelledik

17-25 Aralık darbe girişimiyle aynı oyunun tekrarlandığını anlatan Erdoğan, paralel yapının Türkiyenin gelişmesine, güçlenmesine katkı saglayan tüm kurumları hedef almasına dikkat çekti. Erdoğan  sözlerini söyle sürdürdü: “Aynı çete kurduğu kumpas düzeniyle yıllarca ülkemizin tüm önemli kurumlarını ele geçirmeye, ele geçiremediklerini de çökertmeye çalıştı. Türkiye bir kez daha küçük bir azınlığın çoğunluğa tahakkümü, vesayet düzeni kurması tehlikesiyle ne yazık ki karşı karşıya geldi. Hamdolsun, milletimizin desteğiyle bu saldırılar amacına ulaşamadı.”

İçeride ve dışarıda bu yapının tüm unsurlarıyla kararlı bir şekilde mücadele ettiklerini anlatan Erdoğan, ülkenin hastalıklı yapıdan tamamen temizlenene kadar da mücadelelerinin süreceğini söyledi.

Suriyede oyun oynanıyor

Türkiyenin dünyada sıcak çatışmaların en çok yaşandığı bölgede yer aldığını belirten Erdoğan, bu çatışma bölgesi içinde Türkiyenin kendisini güven altına almak zorunda olduğunu belirterek “Biz güven içinde olmazsak diğer kardeşlerimize de yardımcı olamayız” dedi. 40 yıl süren terör boyunca Türkiyenin kendi içine kapandığını, sorunlarına cevap arara hale geldiğini anlatan Erdoğan, “Bugün Suriyede yaşananların gerisindeki sebeplerden biri de aslında Türkiyenin bu gücünü, konumunu kırma gayesidir” diye konuştu.     

Güçlü Türkiye istemiyorlar

 Türkiyenin savunma sanayinde yüzde 100 yerli üretim yapmadığı sürece sıkıntıya düşürebileceğine dikkat çeken Erdoğan, “Şu anda bize bunu yapıyorlar. Başlığını açıklamayacağım. Güya dost olduğumuz, NATOda beraber olduğumuz ülkeler. Ama, bir kıskançlıktır. Niye? Güçlü ülke istemiyorlar” dedi.

HAKLA BATILIN 400 YILLIK MÜCADELESİ HALA BİTMEDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Al bayrağı şerefle, gururla göklerde dalgalandırmak, üzerinde bu bayrağın bulunduğu pasaportun itibarını yükseltmekle olur. Bu milletin onurunu korumak, onun refah seviyesini yükseltmekle olur. Biz, başkaları gibi hamasetle, lafla, sözle, bağırarak, çağırarak değil, işte bu şekilde Türkiyemize hizmet ediyoruz” dedi. Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayında düzenlenen “Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcihi” töreninde yaptığı konuşma da şehit ve gazilerin Cumhurbaşkanlığı Külliyesini şereflendirdiğini söyledi. “Bu ülke bu millet gazi ve şehitlerin yüzü suyu hürmetine ayakta duruyor” diyen Erdoğan “Bizim kültürümüzde savaşa gidenin, mücadeleye gidenin ardından güzel bir söz kullanılır. Denilir ki, ‘iki güzelden biri. Yani, bu insanlar için, şehitlikten veya gazilikten biri temenni edilir. Sizler, ‘iki güzelden birine kavuşmanın şerefine, izzetine, ikramına nail olmuş nadide insanlarsınız” diye konuştu.

2 güzelden birine hazırız

‘Hakla batıl arasında 400 yıl önce başlayan mücadelenin bittiğini sanmayın” diyen Erdoğan, “Asla... Bu kadim mücadele sürüyor, sürecek. Bize düşen, bu bilinçle, ‘iki güzelden birine daima hazır olarak çalışmak, tedbirlerimizi almaktır. Türkiyeyi Endülüs yapmak isteyenler, Türkiyeyi Orta ve Doğu Afrikaya çevirmek isteyenler, Türkiyeyi Doğu Avrupa ve Balkanların akıbetine uğratmak isteyenler bu niyetlerinden asla vazgeçmiş değiller” dedi.

‘Türk Müslüman demektir

Erdoğan, dünyada ve bilhassa Avrupada “Müslüman” denildiğinde ilk akla bu toprakların insanının geldiğini belirterek, “Türk, sadece bizim ülkemizde etnik anlam taşır. Batılılar gözünde geçmişten bu yana her  Müslüman, Türktür, öyle tanımlanır. Bu asla bir üstünlük ifadesi değildir;  sadece tarihi hakikatlerle çerçevelenmiş bir tespittir” şeklinde konuştu.     

34 ülkede şehitlik var

Türkiyede 349, yurtdışında da 34 ülkede 78 şehitlik olduğuna dikkat çeken Erdoğan, yurt savunmasının da sınırlardaki tel örgülerden başlamadığını belirtti. Erdoğan, “Sınırlarımızın ötesindeki gönüllerde başladığı bilinciyle, tüm dost ve kardeş toplumlarla yakınlaşma çabasına bunun için girdik. Eğer biz güçlü olmazsak, o kardeşlerimize de yardım edemeyiz. Onlar Çanakkalede, Kurtuluş Savaşında, bizi zor zamanlarımızda yanımızdaydı. Biz de bugün onların zor zamanlarında yanlarında olacağız ki, yarın ‘kardeşim diyerek boyunlarına sarılmaya yüzümüz olsun.”

 

44 İLDE EŞ ZAMANLI NAKLEN TÖREN

Devlet Övünç Madalyası tevcih töreni, 2010dan bu yana ilk defa gerçekleştirilirken, tören 44 ilde eş zamanlı olarak yapıldı. İllerde valiliklerin organizasyonuyla madalyalar sahiplerine verildi.Törenler kapsamında toplam 212 gazi ve şehit yakınına madalyaları verildi. Erdoğanın, madalya tevcihleri sırasında, gaziler ve şehit yakınları arasında samimi diyaloglar da yaşandı. Madalyasını almak için sahneye tekerlekli sandalye ile çıkan Gazi er Yavuz Papağan, Cumhurbaşkanı Erdoğanı, Muştaki nikah töreni davet etti. Erdoğan, sahneye çocuklarıyla çıkan gazilerin bazılarına 3 çocuk tavsiyesini hatırlattı.

HIRSIZLAR BİZİ EV SAHİBİ YAPTIRDI

Erdoğan, Türkiye olarak tüm bu gelişmeler karşısında diplomasinin imkanlarını sonunu kadar kullanarak mücadelesini sonuna kadar sürdürdüğünü ancak diplomatik gücün askeri güçle tahkim edilmediği müddetçe istenilen sonuçların alınamayacağını söyledi. Askeri gücü tahkim etmenin dışarıdan hazır ürün almakla olmayacağını, bunun acı tecrübelerle yaşandığını belirten Erdoğan, şunları kaydetti: “Mevcut projelerimizi süratle tamamlayalım. İşte 1974 Kıbrıs Harekatında gördük, yanımızda olan, olması gerekenler bir anda bize bütün desteklerini kestiler. İyi ki kestiler. Onlar bize orada desteklerini kestiler ve susturma tekniklerini kullanmak suretiyle telsizlerimiz çalışamaz hale geldi. Ondan sonra geldik ASELSANı kurduk. Atasözümüz var ya, ‘Hırsızlar bizi ev sahibi yaptı, olay bu. Bizim savunma sanayimizin ihtiyaçları için dışarıya verecek tek kuruşumuz olmamalı. Çünkü bu millet kendi  refahından, çoluğundan, çocuğunun rızkından artırdığı kaynaklardan bu alanı besliyor, destekliyor. Savunma sanayi bütçemizi bu anlayışla değerlendiriyoruz. Yeni Türkiye, savunma sanayinde sadece kendi kendine yeten değil, tüm dostlarına, kardeşlerine de yardımcı olan, onların da ihtiyaçlarını karşılayan bir Türkiye olacaktır.”





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024