Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2310 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   20 Mayıs 2015 - 06:19

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gençlerin kanıyla siyaset yapılıyor

Büyüt
Küçült
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gençlerin kanıyla siyaset
Politika Haberleri › Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gençlerin kanıyla siyaset yapılıyor haberi Cumhurbaşkanı Erdoğan, 81 ilden gelen gençlik temsilcilerini Cumhurbaşkanlığı Sarayında kabul etti.

“Karşımdaki şu güzel topluluğa bakarken Türkiyenin güçlü ve müreffeh yarınlarını görüyor ve ümit var oluyorum. Endişe yok ” diyen Erdoğan şu mesajları verdi: Siz bakmayın o karanlık dönemler için romantik düzenlemeler yapıldığına. Gelen acı haberle yürekleri dağlanan o acıyla yaşayan anne ve baba, kardeşlerin dramı bunlar için hiç önemli değil. Bunlar acının istismarını yaparlar. Gazetede yazar, televizyonda anlatır, şarkısını yapar, film çeker para kazanır. Bunlar her devrin kazananıdır. Hiç kaybetmezler.

Bölücü ve Paralele pirim yok

19 Mayıs ruhu bu milletin en büyük sermayesidir. Yeni Türkiyenin çelik çekirdeğini oluşturan ruh işte budur. Bugün de üniversitelerde, seçim meydanlarında gençlerin kanı üzerinden kendi iktidar alanlarını devam ettirmek isteyenlerin olduğunu görüyoruz. İşte dün Adana, Mersindeki olayların arkasında hep bu zihniyetler, anlayışlar var. Bakalım neyin altından ne çıkacak? Bir yandan bölücü, diğer yandan paralel örgüt en büyük oyunu gençlerimiz üzerinde oynuyor. Sizler bunlara prim vermeyin.

Askerlik vekilliğe engel değil

Dünyayı incelettiğinin altını çizen Erdoğan, “Seçme seçilme yaşının 18 olduğu ülkeler var, bizde niye bu olmuyor? 18e indirdiğinizde Parlamento 18 yaşında gençlerle dolacak diye bir şey yok ki. Maksat, yarışa gençlerimizi de koyalım. Hemen bahane, ‘askerlik ne olacak. Ona mani bir hal yok ki. Parlamentodaki süreci askerliğe sayarsın olur biter” dedi.

TARİHİMİZDEN KOPARILDIK

Erdoğan, koskoca bir milletin geçmişinden, değerlerinden, kadim tarihi mirasından kopartılmak ve bunlara yabancılaştırılmak istendiğini belirterek, “Gençler şunu unutmayın, dilimizden kopartıldık, bin yıllık birikimi kenara attık. Az önce söylediğim ‘şah damarının kesilmesi budur. Şah damarı kesilirse o canlı yaşayabilir mi? Yaşayamaz, işte dil bu kadar önemlidir. Biz bin yıllık tarihimizi bilmiyoruz, okuyamıyor, onunla ilişkiyi, ilgiyi, irtibatı kuramıyoruz” dedi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024