Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1899 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   13 Mayıs 2015 - 05:53

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Faillerini bulacağız

Büyüt
Küçült
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Faillerini
Politika Haberleri › Cumhurbaşkanı Erdoğan: Faillerini bulacağız haberi Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tobruk açıklarında vurulan gemiyle ilgili Libyaya sert tepki gösterdi: Alınan ihbar neticesinde bir gemi vurulmaz. Devlet olamamışlar. Bizim bayrağımızın olması durumunda olay çok daha farklı olurdu. Bu işin peşini bırakmayacağız.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün resmi temaslarda bulunmak üzere Türkiyeye gelen Gabon Cumhurbaşkanı Ali Bongo Ondimbayı Cumhurbaşkanlığı Sarayında ağırladı. İkili ve heyetlerarası görüşmelerin ardından iki cumhurbaşkanı basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, Türkiyenin Afrikaya verdiği öneme dikkat çekerken 2002 yılında 12 büyükelçilik bulunan Afrikada bu sayıyı 39a çıkardıklarını anlattı.

Batıya ‘sömürgeci eleştirisi

Batının Afrikaya yönelik sömürgeci politikasını da eleştiren Erdoğan, “Afrikanın gelişmiş ülkeler tarafından bir ham madde deposu olarak görülmesi doğru değildir” dedi. ABnin göçmenlere yönelik politikalarını eleştiren Cumhurbaşkanı, “Botlarla ya da balıkçı gemileriyle kaçanlar boğulma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu zaman kurtarma çabası içinde olan yok. Şu anda Avrupadan öyle şeyler duyuyoruz ki... ‘Botlar boş olarak görüldüğü yerde vurulmalı deniyor. AB kendi içinde sıkıntılar yaşıyor. İtalya ‘böyle bir şey yapma hakkımız yokturu tartışmaya başladı. Türkiye olarak bizler elimizden gelen desteği nasıl veririz bunun düşüncesi içerisindeyiz” ifadelerini kullandı.

Libyayı şiddetle kınadık

Erdoğan, gazetecilerin Libya tarafından vurulan Türk şirketine ait gemiyle ilgili bir soru üzerine ise şöyle konuştu: “Bu Türk bayrağı ya da bandırası olan değil Cook Island bandıralı bir gemi. Ama geminin sahipleri Türk. Alınan bir ihbar neticesinde bir gemi vurulmaz. Ve tabii maalesef ateş altında kalması neticesinde 3. kaptan malum ölüyor. Tabii bütün bunlara yönelik Libya hükümetine yönelik şiddetli bir şekilde bunları kınadık.”

Henüz devlet olamamışlar

“Bizim bayrağımızın olması durumunda olay çok daha farklı olurdu. Fakat ne olursa olsun bunların yapması gereken; sahil güvenlik botlarıyla bu gemiyi durdururlar, limana çekerler, sona da konteynırlar açılır, içinde silah var mı, yok mu görünürdü.  Bunlar daha henüz devlet olamamışlar. Onun için bu tür yollara başvuruyorlar. Bunu şiddetle kınıyoruz. Burada hukuki bütün haklarımız mahfuz kalmak suretiyle. Sorumluların derhal Libya tarafından bulunması gerekir, takipçisi olacağız. İnanıyorum ki asla bir gizliliğe veyahut ‘neticesi ne olursa olsun demeden sonuna kadar kovalayacağız ve bu işin faillerini de inşallah ortaya çıkartacağız.”

GABONA İMAM HATİP, UÇUŞLAR 5E ÇIKIYOR

İkili görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında Erdoğan, Gabona bir İmam Hatip Lisesi inşa edileceği bilgisini verdi. Erdoğan, arsa tahsisinin ardından inşaatı kısa sürede tamamlayacaklarını söyledi. Erdoğan, Gabona haftada 3 olan uçak seferlerinin de 5e çıkacağını anlattı.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024