Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2338 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   06 Mayıs 2015 - 05:49

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Eski Türkiye koalisyonu

Büyüt
Küçült
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Eski Türkiye
Politika Haberleri › Cumhurbaşkanı Erdoğan: Eski Türkiye koalisyonu haberi

Ülkede kaos çıkarmak isteyenlerin olduğunu hatırlatan Erdoğan, Eski Türkiye koalisyonunun önünde anamuhalefet, arkasında da bölücü örgütle paralel örgüt var. Biri batıdaki vatandaşlarımızı istismar ediyor öteki doğudaki vatandaşımızı tehdit ediyor. Paralel örgüt de bunlara akıl hocalığı yapıyor dedi.

Star - TekirdaÄŸ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tekirdağ Beşyol Meydanında düzenlenen toplu açılış törenine katıldı. Burada konuşan Erdoğan, Tekirdağlılara sevgileri ve ahde vefaları için şükranlarını sunduğunu belirterek, toplu açılış töreni yapılan toplam yatırım bedeli 226 trilyon olan 42 eser ve hizmetin Tekirdağa ve ülkeye hayırlı olmasını diledi.

Erdoğan şu mesajları verdi:

Biz evladı Fatihanız 81 vilayete ve 78 milyon insana aynı nazarla baktık. Zira biz yaratılanı yaratandan ötürü seviyoruz. Biz bu milletin hizmetkarıyız. GeçtiÄŸimiz 12 yılda bu anlayışla doÄŸusundan batısına, kuzeyinden güneyine, ülkemizin her karış toprağına emek verdik, yatırım yaptık. Kimsenin kökenine, inancına, mezhebine, meÅŸrebine bakmadığımız gibi hayat tarzına da karışmadık. Sadece Türkiyeyi büyütmenin, geliÅŸtirmenin, kalkındırmanın, zenginleÅŸtirmenin gayreti içinde olduk. Birileri laf yapar, biz iÅŸ yaparız. Çünkü biz, evladı Fatihanız. Çünkü biz, kadırgaları karadan yürüten Fatihin torunları olarak dedik ki, ‘Dedemiz Fatih kadırgaları karadan yürüttü, öyleyse biz de metroyu denizin altından yürüteceÄŸiz. Bunu baÅŸardık.

Dertleri imam hatip

Eski Türkiye koalisyonunun önünde anamuhalefet, arkasında da iki örgüt var. Biri bölücü örgüt, ötekisi paralel örgüt. Aralarında iÅŸ bölümü yapmışlar. Biri, batıdaki, güneydeki vatandaÅŸlarımızı hayat biçimleri üzerinden istismar ediyor, oylarına ipotek koymaya çalışıyor. Öteki de doÄŸudaki, güneydoÄŸudaki vatandaÅŸlarımızı tehditle, baskıyla, sindirmeyle kendine oy vermeye zorluyor. Paralel örgüt de bunlara hem akıl hocalığı yapıyor hem de lojistik destek saÄŸlıyor. Bir yanda Pensilvanya, bir yanda Kandil. Maalesef önlerinde de anamuhalefet. Bu koalisyondan Türkiyenin, milletimizin, Tekirdağın hayrına bir ÅŸey çıkması mümkün mü? Vaatleri ne? 8 yıllık kesintisiz eÄŸitimi geri getirmek. Ne diyor muhalefetin başı? 1+8+4. Bu, ne demek biliyor musunuz? Meslek liselerinin, imam hatiplerin orta kısmını tekrar kapatmak. Åžimdi Kayseride sıkıştı. Kayseride sıkışınca ‘Ben böyle demedim dedi. Ya biz seni zaten tanıyoruz, akÅŸam baÅŸka konuÅŸursun, sabah baÅŸka konuÅŸursun. Ama bunlar kayıtlarda var.

Niye rahatsız oluyorsun

Ä°mam hatiplerin orta kısmı kapatıldığında öğrenci sayısı 600 binden 60 bine düştü. Ama ÅŸimdi ne oldu, açılınca imam hatiplerin orta kısımları? Ãœniversitelere giriÅŸ serbest hale gelince, kotalar, katsayı bunların hepsi kalkınca ÅŸimdi nereye çıktı? 1 milyona çıktı. Bu, bunları rahatsız ediyor. Sen benim eÄŸitim-öğretim özgürlüğüme niye müdahale ediyorsun? Ben çocuÄŸumu nereye istersem oraya gönderirim. Öyle mi? Buna senin karışmaya hakkın yok. VerdiÄŸi cevap ne? ‘Türkiyenin bu kadar imama ihtiyacı yok. Bir defa mesele imam, müezzin meselesi deÄŸil. Mesele, istiyor ki anne-baba ‘Benim evladım imam hatip okuluna giderse, meslek dersleriyle her ÅŸeyiyle hem Kuran-ı Kerimi öğrensin hem sevgili peygamberimizin hayatını öğrensin, fıkıh öğrensin, hadis öğrensin, bunun yanında da fizik, kimya, matematik, edebiyat, Türkçe bütün bunları da öğrensin. Ondan sonra da istediÄŸi üniversiteye, imtihanını kazanabiliyorsa girsin. Bundan niye rahatsız oluyorsun? Evet, hazmedemiyorlar, sıkıntı burada.

Kalıcı yatırım yapıyoruz

Terör örgütünün arkasında olduÄŸu parti ne diyor? ‘Diyaneti kapatacağız diyor. BaÅŸka bir ÅŸey daha söylüyor? Åžahsımla alakalı ‘Biz burada olduÄŸumuz sürece, bu ülkede baÅŸkan olamaz diyor. Ya ben bir sistemi konuÅŸuyorum, ben ÅŸahsımı konuÅŸmuyorum ki. Sizler zaten cumhurbaÅŸkanlığı seçiminde de muhalefetteki partiler ‘Çankayanın o dik yokuÅŸlarında yorulur kalır, oraya çıkamaz diyordunuz. Sonra ne oldu? Millet bizi oraya gönderdi. Bu arada da BeÅŸtepe bitmiÅŸ oldu. ‘Hayırlı olsun dedik, BaÅŸbakanımızı Çankayaya biz de BeÅŸtepeye gittik. Ama onu da hazmedemediler. ‘Kaynak nerede? diye soruyorlar anamuhalefetin başındaki zata. ‘Kaynak saray diyor. Çıkarıyor rakamı, 50 milyar dolar. Sarayın maliyeti ne? Ben biraz da şöyle üst tonda atayım, 1 milyar dolar olsun saray. Åžimdi, kardeÅŸim tamam da saray oldu bitti, sen ÅŸimdi her yıl bu sarayları nerede bulacaksın, 50 milyar diyorsun? Ya böyle saçmalık olur mu? Biz yatırım yapıyoruz yatırım. Bu yatırım anlık deÄŸil, kalıcı yatırım.

Al birini vur ötekine

‘Bizim Kabemiz Taksimdir diyor bir tanesi. Hani terör örgütünün arkasında olduÄŸu parti var ya. Onların Kabesi TaksimmiÅŸ. Åžu hale bak. Çok enteresan, bunları geçmiÅŸte CHP söylüyordu. Nasıl söylüyordu? ‘Kabe Arapın olsun, bize Çankaya yeter diyordu. Åžimdi bu da aynısını söylüyor. ‘Kabe Arapın olsun, bize Taksim yeter diyor. Al birini vur öbürüne.

POLİTİKACI DEĞİL ADETA POPÇU GİBİLER

ErdoÄŸan, “Bekara karı boÅŸamak kolay misali her kesime boldan anlatıyorlar. Bugüne kadar milletimizin hayrı için bir araya gelmemiÅŸ olanlar ÅŸimdi can ciÄŸer kuzu sarması olmuÅŸlar. Türkiyeyi eski günlerine döndürmek için ittifak kurmuÅŸlar. Türkiyenin milli gelirini 800 milyar dolardan daha yukarıya taşımak için bir projeleri var mı? Yok. TekirdaÄŸlı kardeÅŸimin refah seviyesini yükseltmek için bir projeleri var mı? Yok. Demokrasiyi geliÅŸtirmek, hak ve özgürlükleri geliÅŸtirmek için bir projeleri var mı? Bunların yerine bolca hakaret, tehdit var. Bolca saÄŸa sola göz kırpma var. Bunlar daha dün yolda birbirlerini görse selam vermezlerdi. Ama ÅŸimdi bakıyorsunuz, yoldaÅŸ olmuÅŸlar gidiyorlar ama bu yol yol deÄŸil. Ancak benim milletim bu oyuna gelmez. Bu millet 1940ların tek parti zulmüne boyun eÄŸmedi. Bu millet, 1960 cuntacılarının, 1980 darbecilerinin zulmüne eyvallah etmedi. Bu millet, 28 Åžubatçıların tehditlerine dönüp bakmadı. Aynı ÅŸekilde bu millet çift anahtar gösterenlere, ‘Onlar ne veriyorsa benden beÅŸ fazlası diyenlere, pop müzik starı edasıyla meydanlarda dolaÅŸanlara da itibar etmedi. Çünkü bu millet biliyor ki, seçimlerde oy verdiÄŸi partiye geleceÄŸini emanet ediyor. Kendi geleceÄŸiyle birlikte evlatlarının geleceÄŸini de emanet ediyor” dedi.

VİZYON KOYMA GÖREVİNİ BİZ ÜSTLENDİK

Türkiyenin önüne yeni bir vizyon koyma görevini üstlenmek zorunda kaldığını belirten ErdoÄŸan, “Åžimdi bunun için ne diyorum? Bunun için ‘Yeni Türkiye diyorum, ‘Yeni anayasa diyorum, ‘BaÅŸkanlık sistemi diyorum” ifadelerini kullandı. ErdoÄŸan, meydandakilere “TekirdaÄŸ, yeni Türkiyeye hazır mı? TekirdaÄŸ, yeni anayasayı istiyor mu? TekirdaÄŸ, baÅŸkanlık sistemini destekliyor mu?” diye sordu. “Evet” yanıtını alan ErdoÄŸan, “MaÅŸallah. ‘Drama Köprüsünü bre Hasan gece mi geçtin?/ Ecel ÅŸerbetini bre Hasan ölmeden içtin/ Anadan babadan bre Hasan nasıl vazgeçtin? Ne TekirdaÄŸ bizden vazgeçer ne biz TekirdaÄŸdan vazgeçeriz. Biz, TekirdaÄŸa, TekirdaÄŸlılara meftunuz. Biz, bu millete meftunuz, biz bu milletin dertlisiyiz. Bu sevginin önünde kimse duramaz. TekirdaÄŸ bu iÅŸe ‘Tamam diyorsa, yeni Türkiyenin yolu açıktır. Allah birliÄŸimizi, beraberliÄŸimizi daim kılsın” görüşünü dile getirdi.

PUTÄ°NÄ°N DAVETÄ°NE RET CEVABI

ErdoÄŸanın Rusya Devlet BaÅŸkanı Putinin büyük önem verdiÄŸi 9 Mayıs Zafer Bayramı etkinliklerine katılmayacağı kesinleÅŸti. Moskovadaki diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre; Putinin 1,5 ay önce Ankaraya ilettiÄŸi 9 Mayıs Zafer Bayramı davetine verilen olumsuz yanıt Kremlin Sarayına iletildi. Kızıl Meydanda, Nazi Almanyasının yenilgiye uÄŸratılmasının 70inci yıldönümünün kutlanacağı askeri geçit töreninde Türkiyeyi Moskova Büyükelçisi Ãœmit Yardım temsil edecek. Uzmanlar, Ankaranın Putinin davetine olumsuz yanıt vermesini, Rusya liderinin 1915 Olaylarının 100üncü yıldönümü öncesi yaptığı açıklamaya ve Erivandaki anma törenlerine katılmasına baÄŸlıyor. 15 Nisanda Moskovayı ziyaret eden TBMM BaÅŸkanı Cemil Çiçek, Rus gazetecilerin “ErdoÄŸan 9 Mayısta Moskovaya gelecek mi?” sorusuna “CumhurbaÅŸkanımızın Moskovaya gelmeye çalışacağından eminim” cevabını vermiÅŸti.

Asgari ücrette istismar

ErdoÄŸan, “Türkiye 7 Haziran seçimlerine hazırlanıyor. Tüm partiler seçimle ilgili düşüncelerini, vaatlerini, projelerini birer birer milletle paylaÅŸtı. CumhurbaÅŸkanı olarak hepsini yakından takip edip inceledim. Dikkatimi çeken bazı hususlar var. Birincisi muhalefet partilerinin çoÄŸunluÄŸu, benzer vaatler, benzer projeler ifade etmeleri. Anladığım kadarıyla 10 AÄŸustosta yaptıkları ittifakın etkisinden hala çıkamamışlar. Aslında milletimiz onlara orada gayet güzel bir ders verdi. Anlaşılan mesajı da alamadılar dersi de. Åžimdi eski Türkiye koalisyonunu kurmaya çalışıyorlar. Hatırlıyorsunuz deÄŸil mi eski Türkiyeyi? 1970lerin, 1990ların Türkiyesini. Ben partilerin vaatlerinde, projelerinde Türkiyenin tüm kazanımlarının üzerine ne koyacaklarını görmek istiyorum. Asgari ücrette açık arttırma baÅŸladı. Birisi bakıyorsun iktidar hesabı yapmış bin diyor, öbürü bin 400 diyor, biri çıkmış bin 500, birisi çıkmış bin 800, birisi de diyor ki 5 bin” dedi.

Siyaset dürüstlük ister

ErdoÄŸan şöyle devam etti: “Herhalde oyları, ‘Asgari ücret 5 bin diyen alacak. Siyaset dürüstlük ister. Bakın bunlar asgari ücretin ne anlama geldiÄŸini de bilmiyor.  Asgari ücret devletin bir koruma, bir çerçeve anlaÅŸmasıdır. Yani siz o belirlenen asgari ücretin altında işçi çalıştıramazsınız. Bu demektir ve o asgari ücret üzerinden bütün SGK primlerini oradan ödersiniz. Bunun ucu açıktır. Ä°ster bunu bin 500 yaparsın, ister 2 bin, 5 bin. Ne yaparsan yap. Ama onun altına inemezsin. Bu bir koruma rakamıdır. Bu bakımdan asgari ücreti bu ÅŸekilde belirlerken, bir de bunun getirisi götürüsü var. Siz asgari ücreti kalkar da bin 500, 2 bin bu ÅŸekilde ortaya koymaya yönelirseniz, bir de istihdamda bu ne getirir ne götürür bunu düşünmek zorundasınız. Sadece kötüleme, sadece hakaret, sadece istismar üzerinden maalesef bir seçim kampanyası yürütülüyor.”

Nezaketli olmayana tekrar gitmem

ErdoÄŸan, “Ben ÅŸu anda Anadoluyu dolaşıyorum, açılışlar yapıyorum ve gittiÄŸim yerlerde de söylüyorum. Diyorum ki belediye, vali, buraların hepsini ziyaret etmek CumhurbaÅŸkanı olarak benim bir nezaket kuralımdır, yapmam gerekir. Ve tabi burada ÅŸu parti, bu parti diye bir ÅŸeyi de ayırt etmiyorum. Karabükte gittim MHP Belediyesi. SaÄŸ olsun ilgi alaka gösterdi, gittim ziyaret ettim, brifing aldım. Çanakkalede aynı ÅŸekilde CHP belediyesi. Brifing aldım ve aynı ÅŸekilde orayı da ziyaret ettim. Bugün TekirdaÄŸda aynı ÅŸekilde. Ve son Siirt, Mardin, Diyarbakır, Batman buraları ziyaret etim. Buralardakiler de herhalde Kandilden talimat almışlar önce geleceÄŸiz dediler sonra gelemediler. Böyle olunca dedim ki onlar, devlet protokolüne saygı göstermezse, bu nezaketi göstermezse milletin bana vermiÅŸ olduÄŸu yetkiye ben ihanet edemem ve oraları da ziyaret edemem dedim ve gitmedim” dedi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024