Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2210 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   03 Haziran 2015 - 07:29

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Esed ve Kandil ağzıyla konuşuyorlar

Büyüt
Küçült
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Esed ve Kandil ağzıyla
Politika Haberleri › Cumhurbaşkanı Erdoğan: Esed ve Kandil ağzıyla konuşuyorlar haberi

CHP ile MHPyi Esed ve Kandil ağzıyla konuşmakla suçlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Amerikada 400 dönümlük lüks malikanede yaşayan FETÖ Lideri Gülene neden oraya gittin? diye sordu.

Kars ve Hatayda halka hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “bu ülkede Suriyedeki Türkmen kardeşlerimize yardım götüren TIRları durdurarak ihanet içine girenler oldu. İşte o Paralel Yapı... Biz şehitlerimizin aziz hatırasına sahip çıkarak bu hainlerin yakasına yapışıp takip ettik. Adalet önüne çıkmalarını sağladık. Türkmen kardeşlerimiz bize teşekkür ediyor bunun için. Bayır bucak Türkmenleri, ‘eğer siz bizi yalnız bıraksaydınız bizim halimiz nice olurdu diyorlar. Aynen CHPnin geçmişindeki Boraltan köprüsünde Azeri kardeşlerimizin Stalinin askerlerine bırakılması olayı var ya, 144 tane Azerinin orada şehit edilmesi olayı var ya. Azeri şairin dediği gibi ‘Keşke bizi siz öldürseydiniz de onlara teslim etmeseydiniz. İşte mesele bu. Suriye Türkmen meclisinin eski başkanı ‘Türkiyenin yardımı olmasaydı 1 milyon şehit vermek zorunda kalacaklarını söylüyor. MHPnin Suriye Türkmeni olan milletvekili şahsıma ve başbakana teşekkür ediyor. MHPnin genel başkanı çıkmış suçlama yapıyor” dedi.

Pensilvanyanın milliyetçisi

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Söylediklerine bakıyorsunuz Esedin Pensilvanyanın Kandilin milliyetçisi. Çünkü onlarla aynı çizgiye gelmiş. Sorsanız Milliyetçi ama aslında Esed Milliyetçisi bu milletin milliyetçisi değil. Bir tek bu milletin milliyetçisi değil. Ey Bahçeli sen bu milletin milliyetçisi olana kadar bu millet sana itibar etmeyecek bunu bilesin.”

Küçük imamları da kaçıyor

Erdoğan, Paralel Çeteye dikkat çekerek, “Bunların hocası Amerikaya kaçtı.  Öyle adama 400 dönüm yer verip de burada yaşa demezler. Bunların küçük imamları da kaçıyor şimdi. Bunlar devleti ele geçirmeye çalışıyorlardı. Biz de yanıldık, aldatıldık. Allaha şükür uyandık. Yoksa bunların 40 yıllık geçmişini durdurma şansı yakalayamazdık” diye konuştu.

ZERDÜŞTLÜK EĞİTİMİ VERİYORLAR

Kürt milliyetçiliği üzerinden siyaset yapmaya çalışan HDPyi eleştiren Erdoğan, “Bunlar dağda Zerdüştlük eğitimi veriyorlar. Belgeler elimizde. Bunların ne İslamla, ne de dinle alakası yok” dedi.

Kılıçdaroğlu kaset genel başkanı

Zaten Kemal Kılıçdaroğlu CHPnin başına gelirken de yalan söyledi. Sayın Baykalı gitti ziyaret etti, gazeteciler sordu, ‘aday olacak mısın diye, ‘olmayacağım dedi. Hemen ertesi gün aday oldu. İnanın bunun yalanlarını düzeltmekten biz bıktık. Bu, kaset genel başkanıdır. Hadi yapmayacağın şeyleri söylüyorsun, onu anladık ama yapılmış olan, yapılmakta olan işleri niye inkar edip ‘ben yapacağım diye ortaya çıkıyorsun. Ziya Paşanın güzel bir ifadesi var, ‘sen herkesi kör, alemi sersem mi sanırsın. Esadın, Kandilin ağzıyla konuşuyor. Ey Kılıçdaroğlu bu milletin çıkarlarına hizmet etmeyi öğrenene kadar bu millet sana oy vermez. Bir siyasetçi bu denli yalancı olur mu?  ‘Et ve Balık Kurumunu, Et ve Süt Kurumu yapacağım diyor. Zaten benim başbakanlığım döneminde Et ve Süt Kurumu oldu.

 

CUMHURBAŞKANLIĞINA CAMİ YAPIYORUZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hatayda halkla buluşmasında Cumhurbaşkanlığı Külliyesine cami inşa edileceğini söyledi, “Gayet ihtişamlı ve yine bizim mimarimizi yansıtan bir cami yapıyoruz. İnşallah bu Ramazana yetişecek. Türkiyenin şu an itibariyle en büyük kütüphanesini yapıyoruz. 5 milyon cilt kitap alabilecek bir kütüphane. 24 saat gençlerimize hizmet verecek. Türkiyede şu anda yok” dedi. ‘Altın klozet iddiasında bulunup çarkeden Kılıçdaroğluna bir kez daha seslenen Erdoğan, “Sen dürüstsen, namusluysan gelirsin burayı incelersin. Gerçekten burada böyle bir şey var mı, yok mu? Ben TRT programında söyledim mi, hodri meydan dedim mi? Gel dedim incele. ‘Eğer altın kaplı klozet varsa ben bu makamı bırakacağım dedim. Ama bulamayacaksın, sen CHPnin başından gitmeye hazır mısın? Yapamaz” diye konuştu. Erdoğan, şöyle devam etti: “Bakıyoruz ki hiçbir parti, olması gereken yerde durmuyor, savrulmuşlar.  Bunlar ya Kandille ya Pensilvanya ile aynı hizaya dizilmiş, bir de eş başkan var ya, onun sazı eşliğinde eski Türkiye türküsü çağırıyor. Bu koro, millete ancak ağıt yaktırır, ağıt.”

MEYDANLAR BAŞKANLIĞA ‘EVET DİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Show TV canlı yayınında gündeme ilişkin soruları cevapladı:

MİT TIRLARI Bunun arkasında üst akıl olduğundan eminiz. İsmini zikrettiğiniz gazete (Cumhuriyet) ve şahısın (Can Dündar) bunu tekrar gündeme getirmesi tamamen Türkiyeye zarar vermek içindir. Böyle bir şey yapmak ülkeye ihanettir.

BAHÇELİNİN ‘MİT TIRI TAVRI MHPnin yaptığı milliyetçilik, bu ülkenin kalkınmasına yönelik değil, kafatası milliyetçiliğidir.

NEW YORK TIMES New York Timesın    görevi yeni değil. Aynı şeyi Sultan Abdülhamide, Menderese, Özala yaptı. Bunun arkasında hangi gücün olduğun belli, Gezi olaylarında da aynı görevi yürüttüler. Amaçları Türkiyeyi bölmek, parçalamak ve yutmak. Ama buna izin vermeyeceğiz.

BANK ASYA Paralel Yapı sürecinde en önemli konu Bank Asyadır. Meşru olmayan yollarla nasıl paralar toplandığı görüldü.

SEÇİM GÜVENLİĞİ Muhtarlar ciddi tehditler alıyorlar. Buna dayanamayan muhtarlar pes ediyor ama teşkilatın içinde bu işe kendini adamış öyle mensuplarımız varki onlar da direniyorlar. Gereken önlemler alındı. Ne gerekiyorsa yapacaklar.

SANDIKTA ELEKTRİK KESİLİYOR İDDİASI Her siyasi partinin sandık kurulu dışında müşahitleri var. Bunlar itibarımızı bozmaya yönelik uydurma söylemlerdir.

HDP BARAJI AŞARSA AŞAR Bunlar barajı aşarsa aşar. Ben bundan rahatsız değilim. Barajın altında kaldığı zaman neden böyle bir endişe duyuyor ki. Bu parti Mecliste var mıydı? Vardı. Dertleri ne? İktidar partisinden ne kadar fazla oy alırım mantığı.

HDP-MHP İTTİFAKI Şu anda şununla koalisyon yapmayız diyen MHP DSPyle ittifak yapmadı mı? Şimdi bunu söyleyemiyor. Neden? Söylese oyları taban yapar.

BAŞKANLIK SİSTEMİ Koalisyonlar Türkiyenin kayıp yıllarıdır. Bu gerçeği göremeyenler bu ülke için hayırlı rüyalar göremez. Öyle ya da böyle parlamenter sistemle geldik ama patinaj yapıyoruz. İstediğiniz adımları atamıyorsunuz. Başkanlık sistemine geçildiğinde bu hız kazanacak. Bir belediye başkanın özerkliği, rahatlığı Başbakanda yok. En basit bir maddeyi Meclisten geçiriken kaç gün geçiyor. Meydanlar Başkanlık sistemine ‘Evet diyor.

KEMAL KILIÇDAROĞLU Lider kökten söke söke gelir. Ondan kaset genel başkanı olur.

BARDAK İDDİASI Benim dönemimde buraya (Cumhurbaşkanlığı Külliyesi) tabak, çanak hiçbir şey almadım. Hepsi demirbaşa kayıtlı olanlardır. Bardaklar, halılar hepsi Çankayadan gelenler.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024