Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2191 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   26 Mayıs 2015 - 06:06

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Darbecilere aşklarından Başkanlığı istemiyorlar

Büyüt
Küçült
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Darbecilere aşklarından Başkanlığı
Politika Haberleri › Cumhurbaşkanı Erdoğan: Darbecilere aşklarından Başkanlığı istemiyorlar haberi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başkanlık sistemini istikrar ve güven ortamına yapacağı güçlü katkı için istediklerini belirterek Muhalefet ve bazı grupların karşı çıkmaları demokrasiye bağlılıklarından değil darbecilere olan aşklarındandır dedi.

Mustafa Meydan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) tarafından düzenlenen “Başkanlık Sistemi İçin Ülke Örnekleri ve Türkiye İçin Başkanlık Sisteminin Temel Dinamikleri” paneline katıldı. Burada bir konuşma yapan Erdoğan şu mesajları verdi:

Türk tipi Başkanlık olur

Niye bir Türk tipi Başkanlık sistemi olmasın. Bakıyorsunuz Meksika başka Brezilya daha başka. Önemli olan genel prensiplere genel çerçeveye uygun şekilde hareket etmek. Her sistem gibi Başkanlık sistemleri de kendi içlerinde krize girebilir. Cumhuriyet tarihine baktığımızda Başkanlık sisteminde kriz ihtimallerinin, parlamenter sistemle karşılaştırdığınızda çok daha az olacağını göreceksiniz. Başkanlık sistemine karşı çıkmalarının nedeni ilkesel değil tamamen kişiseldir. Bilseler ki bu sisteme geçildiğinde kendi güdümlerindeki isim başkan olacak o zaman başkanlık sistemini savunurlar. Bizim Başkanlık sistemi konusundaki ısrarımızın en başta gelen sebebi de istikrar ve güven ortamının sağlanmasına yapacağı güçlü katkıdır.

Bu cibiliyet meselesidir

Bizim istikrar ve güven ikliminin önemine yaptığımız vurguya itiraz edenler olduğunu görüyoruz. Onlara göre her şey istikrar değilmiş. Başkanlık sistemine karşı çıkmak adına istikrarı gözden çıkartacak kadar gözlerini karartmış durumdalar. Halbuki Türkiyenin son 12 yılda sağladığı istikrar ve güven ortamı sayesinde elde ettiği kazanımlar ortada. Bunların gözleri var, görmüyorlar. Öyle bir durumdalar. Bugün Başkanlık sistemine kim karşı çıkıyor diye bakıyoruz. Malum medya grubu, benim resmimi koyuyor, altına da Mısır Cumhurbaşkanı Mursiye istenen idam cezasını ‘Yüzde 52 ile seçilen Cumhurbaşkanına idam başlığı ile veriyor. Şimdi tabi bu kendince bir tehdit. Ama ardından tabi karşı bir kontra bir saldırı gelince ‘onu demek istemedik diyor. Ya niye oraya benim resmimi koydun o zaman. Bu ne demektir. ‘Sıra sende demektir. Sen hangi başlığı atarsan at, neyi yazarsan yaz. O ayrı mesele. Bu mesele bir cibilliyet meselesidir. Bir karakter meselesidir.

Milli şefle karıştırıyorlar

Bunlar tabi beyefendileri rahatsız ediyor. İşte şimdi bir yerde yapmış oldukları konuşmalarda, ‘Bizi terörist de yaptılar, bize şunu da söylediler vesaire birçok şey de söylüyorlar. Tamam da sen ne istiyorsun önce bunu söyle. Ama samimi söyle. Bunların Başkanlık sistemine karşı çıkmaları demokrasiye olan bağlılıklarından değil darbecilere olan aşklarındandır. ‘Denetim mekanizması ortadan kalkacak diyor. Şu anda ABDde denetim mekanizması yok mu? Denetim olduğu için Obama bir sağlık reformunu yapamamıştır. Başkanlık sistemi ‘diktatörlüğü getirir, padişahlığı getirir diye tutturanlar var. Bunlar İnönünün milli şefliğiyle Başkanlık sistemini karıştırıyorlar. Merak etmesinler milletin seçtiği ve millete hesap veren başkandan diktatör çıkmaz.

SEN BİR GAZETESİN VE HADDİNİ BİLECEKSİN

Erdoğan, “New York Times edep dışı bir yazı ile ‘Erdoğanın Türkiyesinde bunlar oluyor diye oradan göndermeyi yapmış adeta ABDye talimat veriyor. ‘Niye duruyorsunuz diyor. Ya sen bir gazetesin haddini bileceksin. Bir defa sen bunu yazmakla böyle bir haberi yapmakla kendi özgürlük alanının dışına çıkıyorsun ve Türkiyeye müdahale ediyorsun. Sen kimsin ya. Sen ABD yönetimine böyle bir şey yapabilir misin? Anında gereğini yaparlar. Böyle birşey yok. Türkiyedeki malum medya grubu da, onlar da belli yerlerden destek almakla bu vesayeti sürdürmek istiyorlar. Yeni anayasa ve Başkanlık sistemi bu darbecilerin önlerinin ebediyen kesilişinin ilanı olacaktır” dedi.

HANİ İŞSİZLİĞİ 4 YIL İÇİNDE ÇÖZECEKTİN

Erdoğan, “Beyefendiler çıkıyor projeden bahsediyor. Diyor ki ‘bana 4 yıl süre verin, bu ülkede işsiz kalmayacak diyor. Öbüründe de diyor ki, ‘bu proje 20 yıllıktır, 20 yıl sonra işsizliği yüzde 5e indireceğim. Çalışarak düşünerek üzerinde konuşulmuş şeyler değil. Milletin umutlarını istismar ediyorlar. Bu istismarı yaparak siyaset yapmak, parlamenter sistemin en büyük zaafıdır. Ama Başkanlık sisteminde böyle bir şey asla mümkün olmaz. Çünkü bu sistemde yüzde 50+1 oyla seçilmek zorundasınız” dedi.

Koalisyonu yasakladılar

Erdoğan şöyle devam etti: “İtalya farklı bir şey getirdi. Koalisyon sistemleriyle bu işin yürümeyeceğini kabul ettiler. O zaman dediler ki ‘yüzde 40 oy alan tek başına hükümeti kurabilecek noktaya gelecek. Bu arayış niye? Başarısızlığı gördükleri için bu adımı attılar. Eğer yüzde 40ı yakalayan olmazsa, seçim öncesi koalisyonla yüzde 40ı yakalamanın yolunu açacağız. Koalisyon olmayacak. Çünkü bedel ödediler.”

SULTANBEYLİNİN 100 YILLIK TAPU SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Sultanbeylide tapu devir törenine katıldı. Sultanbeylideki tapuların önemli bölümünün Sultanbeyli Belediye Başkanlığına saat 16.30 itibarıyla devredildiğini söyleyen Erdoğan “Bu tapular, inşallah şimdi hak sahiplerine aktarılacak. Bu süreçte Maliye Bakanlığımız her türlü kolaylığı gösteriyor, göstermeye devam edecek” dedi. İlçenin tapu konusunun çözümü konusunda adım atıldığını ve ilk etapta 1 milyon 271 bin metrekarelik tapunun dağıtıma girdiğini söyleyen Erdoğan, “İnşallah 7 Haziran seçimleriyle birlikte kalan kısmınında adımlarını, inanıyorumki hükümetimiz atacaktır ve onlar da yine sahiplerine dağıtılacaktır” ifadesini kullandı.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024