Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2838 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   25 Mayıs 2015 - 07:07

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bizim derdimiz yaşatmak onlar can ve kan peşinde

Büyüt
Küçült
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bizim derdimiz yaşatmak onlar can ve kan
Politika Haberleri › Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bizim derdimiz yaşatmak onlar can ve kan peşinde haberi

Biz yaşatmak için mücadele ediyoruz ama ne yazık ki terör örgütünün arkasında olduğu zihniyet hala kanın, canın, tehdidin, tedhişin peşinde. Üstelik bunun adına da siyaset diyorlar. Bu nasıl siyasettir Allah aşkına?

Şeyhmus Çakan

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, Åžanlıurfadan muhalefete yüklendi, yeni Türkiye için destek istedi. ErdoÄŸan, “Biz daÄŸları, ovaları aÅŸarak, daÄŸları delerek Åžanlıurfayı suya kavuÅŸturuyoruz. Birileri ise maalesef Vanda musluklardan kan akıtıyor. Ä°ÅŸte bölücü terör örgütünün arkasında olduÄŸu belediye bu, parti bu. Musluktan kan akar mı? Ä°ÅŸte ülkeyi bunlar böldü. Bunlar bu ülkeyi ayrımcılığa tabi tuttu. Kürt dediler, Arap dediler. Meydana çıkıyorlar, ‘biz bölücü deÄŸiliz ‘ diyorlar. Ne bölücü deÄŸilsin? Bölücünün ta kendisisin” dedi.

Cek cak edebiyatı yapmıyoruz

ErdoÄŸan, 278 eserin toplu açılışı ve temel atma töreni için geldiÄŸi Åžanlıurfada halka seslendi. Åžanlıurfanın hiçbir zaman kendisini yalnız bırakmadığını dile getiren ErdoÄŸan, toplam yatırım tutarı 1 katrilyon 811 trilyon lira olan 278 ayrı eserinin resmi açılışını yaptı. CHP Lideri Kemal KılıçdaroÄŸlunu eleÅŸtiren ErdoÄŸan, “278 eserin açılışını yapıyorum. TOKÄ° 803 konutun ve sosyal tesislerin inÅŸasını tamamladı. Biz diÄŸerleri gibi, ana muhalefetin başındaki zat gibi hep cek cak demiyoruz. Bir taraftan ‘4 yıl verin 4 yılda iÅŸsizliÄŸi bitireyim diyor. Bir taraftan da açıkladığı projeyle 20 yıl sonra iÅŸsizlik bitecek. Bu ne perhiz bu ne lahana turÅŸusu” diye konuÅŸtu.

100 milyar dolar harcadık

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan ÅŸunları söyledi: Seçimlerde rehavet var dediÄŸimde KılıçdaroÄŸlu ‘CumhurbaÅŸkanı konuÅŸurken meydanları boÅŸ görüyor ondan öyle dedi diyor. KılıçdaroÄŸlu benim muhatabım deÄŸil ama Åžanlıurfanın meydanı ortada. Åžanlıurfanın meydanını böyle kalabalık görmüş mü? Biz bu millete aşığız, bu millete sevdalıyız. Biz sorun üretmeye deÄŸil sorun çözmeye geldik. Bugün Åžanlıurfa ve bölgemiz için çok önemli bir yatırımın temel atma törenine geldik. Åžanlıurfaya da ÅŸehir hastanesi kuruyoruz. 17 ÅŸehir hastanesi kurduk. Bugün de 18incinin temelini atacağız. Biz 12 yıl laf üretmedik hizmet ürettik. Sadece DoÄŸu ve GüneydoÄŸu illerine yaptığımız yatırım oranı, 260 katrilyon. Yani 100 milyar dolar. Åžanlıurfaya 24 katrilyon lira yatırım yaptık. Halep ordaysa arşın Åžanlıurfada.

Başkanlık sistemine destek

Bazıları rahatsız oluyor. YSKya müracaat ediyorlar Cumhurbaşkanı meydanlara çıkmasın. 12 yıl Başbakan olarak millete hizmet ettim. Bu hizmetleri anlatmak benim hakkım.. Şanlıurfanın yeni Türkiyenin inşasına güçlü bir destek vermesi gerekiyor. Şanlıurfa yeni Türkiyeye destek veriyor mu? Şanlıurfa yeni anayasayı istiyor mu? Şanlıurfa Başkanlık sistemini istiyor mu? Bunu engellemek isteyenler var. Yeni Türkiyeyi istemeyenler var. Eski Türkiyenin Şanlıurfasında havayolları yoktu. Duble yollar yoktu. Ama yeni Türkiyede var. Hizmetkarınızım, asla efendiniz değilim.

Kobanililere ensar oldunuz

Yanı başınızdaki Suriyeden ülkemize sığınan kardeşlerinize sahip çıktığınız için Şanlıurfaya, Akçakaleye, Suruça, Ceylanpınara teşekkür ediyorum. Sizler ensar oldunuz, onlar muhacir oldu. Birileri Kobaniyi istismar etti ve hükümetimizi, bizi Kobaniden gelen misafirlere sahip çıkmamakla itham ettiler. Oradan gelenlere bu kampta ağırlayan kim oldu. Ama bölücü terör örgütünü arkasına alan siyasi parti maalesef yalanda çok muharif. İşte bunlara karşı benim Şanlıurfalı ensar kardeşim dik durmalı. Kardeşin kardeşe böyle zor zamanda yardımcı olması bu işin en güzel yanıdır.

Zalime teslim etmeyeceÄŸiz

Ana muhalefetin başı iktidara gelirse (öyle bir ÅŸey yok ama) bu kardeÅŸlerimizi Esede teslim edeceÄŸini söylüyor. Bunların döneminde kendi kardeÅŸlerini zalim Staline teslim etmek vardı. Ä°ÅŸte CHP zihniyeti budur. Kucağında çocuÄŸuyla, biçare bize sığınmış Suriyeli hanım kardeÅŸlerimizi, dizlerinde kalmış son dermanla, gözü yaÅŸlı bir ÅŸekilde bize sığınmış ak sakallı ihtiyarı, tüm sıkıntılara raÄŸmen hala geleceÄŸine umutla bakan çocukları zalime teslim edemeyiz. NeymiÅŸ? ‘Buradan elde ettiÄŸi gelirle emeklilere ikramiye verecekmiÅŸ. Bunların sadece gözü kör, kulağı sağır deÄŸil, aynı zamanda vicdanları nasır tutmuÅŸ.

Bölücünün ta kendisisin

Biz eserlerimizle konuÅŸuruz, cek cak yok. Biz daÄŸları, ovaları aÅŸarak, daÄŸları delerek Åžanlıurfayı suya kavuÅŸturuyoruz. Birileri ise maalesef Vanda musluklardan kan akıtıyor. Ä°ÅŸte bölücü terör örgütünün arkasında olduÄŸu belediye bu, parti bu. Musluktan kan akar mı? Ä°ÅŸte ülkeyi bunlar böldü, ayrımcılığa tabi tuttu. Kürt dediler, Arap dediler. Meydana çıkıyorlar, ‘biz bölücü deÄŸiliz. Ne bölücü deÄŸilsin? Bölücünün ta kendisisin.

Ermeni lobileriyle iÅŸbirliÄŸi

Biz yaÅŸatmak için mücadele ediyoruz ama ne yazık ki terör örgütünün arkasında olduÄŸu zihniyet hala kanın, canın, tehdidin, tedhiÅŸin peÅŸinde. Ãœstelik bunun adına da ‘siyaset diyorlar. Bu nasıl siyasettir Allah aÅŸkına? Siyaset, terör örgütünün silahlarının gölgesinden çıkamamak mıdır? Siyaset, 6-8 Ekim olaylarında insanları sokaÄŸa döküp, 50 kiÅŸinin ölümüne yol açmak mıdır? Siyaset, daha dün ÇaÄŸlayan Adliyesinde savcımızı ÅŸehit etmiÅŸ, canlı bombalarıyla milletimizi tehdit eden örgütle kol kola girmek midir? Siyaset, tek amacı bu ülkeye ve millete düşmanlık olan, Ermeni lobileriyle iÅŸbirliÄŸi içinde olmak mıdır?

Pelsilvanya kaçakların yeri

Siyaset ülkeye ihaneti tescillenmiÅŸ olan Pensivalyadakinin Paralel örgütüne teslim olmak mıdır? Bu milletin inancına hakaret edenler 7sinde gerekli cevabı almalıdır. Paralel devletmiÅŸ, nereden çıktı bu? Ä°ÅŸte Milli Güvenlik Siyaset Belgesine girdi. Pensilvanya kaçakların yeri oldu. Bakıyorlar ki ‘yakalayıp alacaklar bizi, hemen Pensilvanyaya hareket ediyorlar. Bu mücadele bu can, bu tende oldukça sürecek. Bu milleti bölenlere, ümmeti parçalamak isteyenlere prim vermeyeceÄŸiz.

ÜÇ DİLDE SELAMLADI: HUN BE XER HATIN, SER SERA SER ÇAWA

Topçu meydanında toplanan kalabalığa seslenen ErdoÄŸan konuÅŸmasında, Türkçe, Kürtçe ve Arapça selamlama yaptı. ErdoÄŸan, meydanı Kürtçe “Hun be xer hatın, Ser sera ser çawa” (HoÅŸ geldiniz, başım gözüm üstüne) diye selamladı.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024