Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2255 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   01 Nisan 2015 - 06:31

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Başkanlık için ya 400 vekil ya referandum

Büyüt
Küçült
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Başkanlık için ya 400 vekil ya
Politika Haberleri › Cumhurbaşkanı Erdoğan: Başkanlık için ya 400 vekil ya referandum haberi Hükümetin başkanlık sistemine yönelik adımları attığını hatırlatan Erdoğan, Ama burada bir şey var. İki başlık. Bir, 400 milletvekiliyle bu işi parlamentoda çözmek. İkincisi, halka gitmek. Halkımız 7 Haziranı iple çekiyor dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Slovakyanın başkenti Bratislavada kaldığı otelin önünde bekleyen Türk vatandaşlarına hitap etti. “Önümüzdeki günlerde, Avrupada yaşayan gurbetçilerle de açık hava ya da salon toplantılarıyla bir araya geleceğiz. Tabii, bir sürecin içindeyiz ve bu sürecin ne olduğunu anlıyorsunuz. Biliyorum ki artık Türkiye bir değişimin, dönüşümün içerisinde. Şu anda bize giydiğimiz gömlek dar geliyor. Bu vücut artık bu gömleğe tahammül edemiyor. Bize bundan sonra yakışacak gömlek, yeni bir idari yapılanmadır, bu da başkanlık sistemidir” diyen Erdoğan şu mesajları verdi:

Çok koşup çok çalışacağız

Başbakan Ahmet Davutoğlu, başkanlık sistemine ilişkin yaptığı hazırlıkları kısa süre önce açıkladı. Hükümet de bu konuya yönelik adımları attı. Ama burada bir şey var. İki başlık, bir ya 400... Onunla parlamentoda bu işi çözmek. Bir ikincisi, halka gitmek. Bunu hazırlamak için de tabi durmak yok, bunu halletmemiz lazım. Çok koşacağız, çok çalışacağız.

Hedefleri yakalayacağız

Artık 7 Haziranı halkımız iple çekiyor. İnanıyorum ki şu anda Avrupada da, dünya da 7 Haziranı iple çekiliyor. Çünkü bu dönüşüm, değişim farklı, 2023ün bunlar ayak sesleridir diye düşünüyorum. Biz, milli gelirimizi 1e 3 katlayarak görevimizi yapıyoruz ama bu bize yeterli değil. Artık trilyon dolarla ifade edilen bir milli gelire sahip olmamız lazım. Bu 2 trilyon dolar, 3 trilyon dolar, bunları yakalayacağız. Türkiye bunları yakalar mı? Yakalamaması için bir sebep var mı? Öyleyse yapmamız gereken daha çok çalışmak. Savunma, aklınıza ne gelirse... Bunlardan artık vazgeçiyoruz, taarruz, ekonomide taarruz... Sanayide bütün hamlelerimizi yaparak yola devam edeceğiz. Temel hak ve özgürlükler konusunda Türkiye çok ileri bir noktaya taşındı. Karalama kampanyalarına sakın aldanmayın.

İnkar politikasını bitirdik

Türkiyenin Kürt sorunu artık yoktur. Biz, ret politikalarını ayaklarımızın altına aldık, inkar politikalarını ayaklarımızın altına aldık, asimilasyon politikalarını ayaklarımızın altına aldık. Biz, yaratılanı yaratandan ötürü sevdik. Ülkemizde Türk kardeşimin de sorunu vardır, Kürt kardeşimin de sorunu vardır, Çerkezin, Abazasının, Boşnağın, Arnavutun sorunu vardır. Mesele ülkemizi birileri bölmenin gayreti içinde. Biz buna da fırsat vermeyeceğiz. Biz dayanışma içinde olacağız, bir olacağız, beraber olacağız, iri olacağız, diri olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Onun için 4 şey, tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet, Rabia diyoruz bu. Bunu başaracağız.

SEÇİMLERE KATILIM ORANININ ARTMASI LAZIM

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son seçimlerde Avrupada oy kullanım oranının yüzde 25 oranında kaldığını ve 7 Haziran seçimlerinde bu oranın artması gerektiğini söyledi. Erdoğan, “Sandık namusumuzdur, muhakkak oy hakkımızı kullanacağız” derken, Avrupadaki Türklerdeh mutlaka oylarını kullanmalarını istedi.  Konuşmasının sonunda Türkiyede yapılan bazı yatırımları anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupadaki Türklerden evlerine dönerken hız yapmamalarını istedi. Otelin önün toplananlar sık sık ‘ Viyana seninle grur duyuyor sloganı attı.

TÜRKİYE ERDOĞANLA İVME KAZANDI

Erdoğan ve Slovakya Cumhurbaşkanı Andrej Kiska, bu ülkenin Cumhurbaşkanlığı Sarayındaki başbaşa ve heyetlerarası görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Kiska, basın toplantısına Erdoğana Türkçe “hoşgeldiniz” diyerek başladı. İki ülke arasındaki ilişkilerin, kardeşlik bağının çok iyi seviyede olduğunu belirten Kiska, “Türkiye için AB ne kadar önemliyse, AB için de Türkiye o kadar önemli. Biz, Slovakya olarak Türkiyenin ABye girme konusunda yanlarında olduğumuzu ve iki ülkenin ekonomik, politik olarak birlikte çalıştığını belirtmek isterim. Türkiyenin son 10 yıl içerisinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın liderliğinde katettiği mesafe ve değişik alanlardaki iyileştirmelerle AByi hak ettiğini düşünüyorum. Türkiye ve Slovakya partner değil, bunun haricinde kardeş ülkedir” diye konuştu.

NÜKLEER ENERJİDE ÜÇÜNCÜ ADIM

Slovakya ve Türkiyenin NATO üyesi olduğunu, küresel ve bölgesel güvenliği  ilgilendiren konularda birlikte adım attığını dile getiren Erdoğan, Slovakyanın 2016nın ikinci yarısında Avrupa Birliğinin dönem başkanlığını üstleneceğini hatırlatarak, “Buna büyük önem veriyoruz ve şimdiden kendilerine başarılar dilerken zaman zaman tıkanma noktasına gelen bu süreci, Slovakyanın hızlandıracağına inanıyorum” dedi. Erdoğan, “Nükleer enerji noktasında da adımlarımızı atmış bulunuyoruz. Şu anda yürüyen iki önemli çalışması söz konusu. Devreye girmesi bizim için 7-8 yılı bulacak. Ardından üçüncü bir nükleer enerjinin de adımlarını atacağız çünkü Türkiyenin enerji ihtiyacı her geçen gün artıyor” diye konuştu.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024