Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1806 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   10 Eylül 2015 - 11:29

Cizreye yürüyen HDP heyeti yine durduruldu

Büyüt
Küçült
Cizreye yürüyen HDP heyeti yine

Cizreye gitmek için dün Diyarbakırdan yola çıkan HDP heyeti geceyi geçirdiği İdilden sabah erken saatlerde hareket etmek istedi. İdil çıkışında önü polis ve askerlerin oluşturduğu büyük bir barikatla kesilen heyet ilçeye geri dönmek zorunda kaldı. Bir süre İdilde bekleyen heyet ardından Cizreye yürüyerek gitmek üzere yeniden yola çıktı.


Yürüyen heyetin içinde yer alan HDP İstanbul milletvekili Garo Paylan twitter hesabından Cizre yolunda dağ başında abluka altındayız mesajını paylaştı

Bugün itibariyle bir haftadır sokağa çıkma yasağı uygulanan Cizredeki durumu yerinde görmek için dün Diyarbakırdan yola çıkan, ancak Midyatta araçlarının önü polis tarafından kesilince yolun bir bölümünü yürüyen HDP heyeti dün akşam 20.00de İdile varmıştı. AB Bakanı Ali Haydar Konca ve Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan ile 30a yakın milletvekili ve çok sayıda belediye başkanının bulunduğu heyet, geceyi İdilde geçirdikten sonra bu sabah saat 10.00da kitlesel bir şekilde Cizreye yürüme kararı aldı.

Ancak gece boyu Cizreden çatışma haberleri ve ölüm iddiaları gelince heyet saat 01.00 civarında bir durum değerlendirilmesi yaptı. Bu değerlendirme sonucunda hareket saati öne çekilerek 04.30da Cizreye gidiş kararı alındı. Hazırlıklar yapıldıktan sonra heyet Cizreye doğru yola çıksa da polis ve jandarma İdil çıkışını kapatarak geçişlerine izin vermedi.

Bunun üzerine heyet alternatif yollardan Cizreye gitmeye çalıştı. Alternatif yolların da kapalı olması üzerine heyet durum değerlendirmesi yapmak üzere İdil şehir merkezine geri döndü. Burada yapılan değerlendirmenin ardından İdil merkezinden yeniden yürüyerek Cizreye gitme kararı alındı. Ancak şu an Demirtaşın da yer aldığı HDPli milletvekilleri ve yöneticilerin oluşturduğu heyetin yürüyüşü kırsal arazide polis tarafından durduruldu.

İDRİS EMEN / RADİKAL





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024