Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2144 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   21 Mayıs 2015 - 19:37

CHPnin vizyon projesini Davutoğlu 11 yıl önce anlatmıştı

Büyüt
Küçült
CHPnin vizyon projesini Davutoğlu 11 yıl önce
Politika Haberleri › CHPnin vizyon projesini Davutoğlu 11 yıl önce anlatmıştı haberi

CHP 7 Haziran seçimleri öncesinde Yüzyılın Projesi adını verdikleri bir proje açıkladı. Proje, 11 yıl önce Davutoğlunun açıkladığı Merkez Türkiyenin detaylandırılmış hali gibi...

CHPNİN PROJESİ: MERKEZ TÜRKİYE Sunumunu bizzat Kılıçdaroğlu un yaptığı projeye göre; nüfusu 3 milyonu bulan bir şehir kurulacak ve bu şehir Türkiye in merkezi olup, dünya ile ekonomik bağlantıların sağlandığı bir yer olacak. Bu şehir de Türkiyeyi bölgede merkez ülke haline getirecek ve ülkemizin küresel güç olmasının yolu açılacak.   DAVUTOĞLU 11 YIL ÖNCE MERKEZ TÜRKİYEYİ ANLATMIŞTI Ancak Kılıçdaroğlu un merkez şehir odaklı projesini, bundan tam 11 yıl önce Ahmet Davutoğlu CNN Türk ekranlarında tek tek anlatmıştı. CNN Türk e 18 Şubat 2004 tarihinde yayımlanan Editör programında yaptığı konuşmada Merkez Türkiyeyi anlatan Ahmet Davutoğlu, Türkiye köprü değil, merkez ülke olmalı. Bunun için sadece diplomat ve siyasilerde değil, aydınlarda da zihniyet değişikliği lazım demişti.   Davutoğlu aynı konuşmasında şunları söylemişti:   TÜRKİYE MERKEZDİR, KENDİ BÖLGEMİZDE DÖNÜŞÜMLERİN ÖNÜNÜ AÇABİLİRİZ Türkiye bu anlamda hem coğrafî, hem de tarihî açıdan bölgesinin merkez ülkesidir. Bunun özgüveni içinde davranıp kendi projemizi, kendi paradigmamız içinde harekete geçirebilirsek, dışarıdan bir ihale olmaksızın kendi bölgemizde ciddi dönüşümlerin önünü açabiliriz.   MERKEZ ÜLKE TÜRKİYE Türkiyeye dış politika alanında stratejik planlama ve yönetim imkanı sağlayan bu politika çerçevesinde gerçekleştirmek istediğimiz nihai hedef; tarihi derinliğimiz, bugünkü konumumuz ve gelecek vizyonumuz arasında sağlıklı bir köprü kurmak ve merkez ülke Türkiyeyi potansiyeli ile orantılı bir küresel aktör haline getirebilmektir.   Türkiye; sadece Doğu ile Batı arasında değil, Avrupa ile Amerika arasında yaşanan Transatlantik ayrışmada da merkezi bir role sahip olabileceğini kanıtlamıştır.



E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024