Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2159 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   27 Mayıs 2015 - 12:23

CHPnin TIRı polis zoru ile kaldırıldı

Büyüt
Küçült
CHPnin TIRı polis zoru ile

Merkez Yakutiye ilçesinin Havuzbaşı semtindeki Kent meydanına 8 Mayıs günü seçim çalışmalarını yürütmek için TIR dorsesinde stant açan CHP Erzurum Milletvekili adayı Gonca Aytaş, Ak Partililerin şikayeti üzerine zabıta ve polisin müdahalesiyle karşılaştı. Bu engeli İlçe Seçim Kurulunun kararı ile aşan CHP, 24 Mayıs gecesi seçim TIRını bu kez Cumhuriyet Caddesinin ortasındaki Yakutiye Kent Meydanına taşıdı.

Tarihi Yakutiye Medresesi ile Lala Paşa Cami arasındaki boşluğa yerleştirilen TIRa bu kez merkez Yakutiye Belediye Başkanı Ak Partili Ali Korkut itiraz etti.

TIRın tarihi dokuya zarar verdiğini belirten Başkan Korkut, Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu. TIRın Tarihi dokuya zarar verdiği yolunda Anıtlar Kurulunun karar vermesi üzerine bugün akşam saatlerinde Yakutiye Kent Meydanına giden Zabıta ekipleri, TIRın kupasını çekici ile götürdü. Haberin duyulması üzerine bölgeye çok sayıda CHPli gelerek TIRın dorsesinin götürülmesine engel olmak istedi.

 

Çekici ile TIRın dorsesi arasında partililerle birlikte etten duvar ören milletvekili adayı Gonca Aytaş ile Orhan Bozkurt yaklaşık 2 saat mücadele verdi. Zabıtanın yetersiz kaldığı olaya Emniyet Çevik Kuvvet ekipleri destek verdi. Kalkanlarla partillieler TIRdan uzaklaştırdı. Belediye tarafından getirilen bir başka TIRın kupası ile çekilmek istendi. TIRın sürücüsü hava hortumunu keserek TIRın dorsesindeki tekerleri kilitledi. Yaklaşık 30 dakika süren tamir sonrası TIRın dorsesi de CHPlilerin yuh sesleri arasında parktan götürüldü.

TIRın gidişini izleyen CHPliler yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki Vali Ahmet Altıparmakın evine doğru alkış ve ıslıklarla yürümeye başladı. Polis kalabalığın önünü Atatürk Anıtının bulunduğu Havuzbaşında kesti. Polis engelini aşamayan CHP Milletvekili adayı Gonca Aytaş, Orhan Bozkurt ve partililer oturma eylemi düzenledi. Burada bir basın açıklaması yapan Gonca Aytaş şunları söyledi:

POLİS BİZİ COPLADI

8 Mayısta standımızı kurduk. İki dakika sonra polis, zabıta, trafik ve güvenlik şube geldi, haklı olduğmuzu anladılar. Bizi buradan kaldıramadılar. Belediye görevlileri gelip burada konser düzenleyeceğiz diye bizi kandırdı. Bizde safız ya inandık. Onlar gibi hin değiliz. Üç gün sonra döndüğümüzde biz burayı AKPye verdik, siz burada çalışamazsınız dediler. Propagandayla yaya ve araç geçişini engellemediğimiz yolunda İlçe Seçim Kurulu karar verdi. TIRı buraya getirdik. Fakat Yakutiye Belediye Başkanı parka zarar verdiğimiz için TIRı buradan kaldırmamızı istedi. Bugün Oltu ilçesine gittiğimi gören zabıta gelip TIRı götürmeye çalıştı. Seçim çalışmalarımı yarım bırakıp buraya geldim.

TIRla dorsenin arasına girdik. Bu ülkede hiçbir şey hakimlik kararlarının üstünde değildir. Çünkü başına Türk milleti adına yazar. Anıtlar Kurulu kararını almış ve hakimlik kararının üzerinde görerek bizi buradan zorla kaldırdılar. Polis gelip bizi copladı. Karşı koyamadık. CHPnin bu ilde bir bayrağına tahammül edilmedi. Valiyi, belediye başkanını aradık telefona çıkmadılar. Zorla, cebren CHPnin stantını götürdüler.

Hukuksuz götürdüler. Yarın bu kalabalıkla Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacağım. O TIRı da yediemin deposundan alıp hepinizin gözüne sokacağım. Bunu unutmayın. Çünkü ben Nene Hatunun torunuyum. 8 Haziranda hepinizle görüşeceğiz.

Yapılan basın açıklamasının ardından kalabalık gece yarısına doğru sessizce dağıldı. Avukat Gonca Aytaş, sosyal medyadan Ne olur Türkiye duysun sesimizi. Canımız tehlikede mesajını yayınladı.

Turgay İPEK / DHA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024