Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2148 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   20 Mayıs 2015 - 06:19

CHPnin hile iddiaları korktuğunun da itirafı

Büyüt
Küçült
CHPnin hile iddiaları korktuğunun da
Politika Haberleri › CHPnin hile iddiaları korktuğunun da itirafı haberi CHP ve Paralel örgüt tarafından ortaya atılan sandık hileleri iddialarına sert tepki gösteren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şentop, En büyük hırsızlık, sandığa olan güveni çalmaktır dedi.
Şerife Güzel

AK Partiden CHP ve Paralel örgütün, sandık hileleri iddiasına sert tepki geldi. AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, seçim günü yaklaştıkça, yaşayacakları büyük mağlubiyetin psikolojik travmasını hafifletmek için muhalefetle paralel yapının çalışmalarını hızlandırdığına dikkat çekti. Şentop, “Türkiyede seçimler kadar şeffaf, izlenebilir, denetlenebilir, güvenli bir süreç bulmak zordur. CHP basına sorduğu soruları YSK temsilcisine sorsa tatmin edici cevap alır ve konuyu öğrenmiş olurdu. Ama maksat öğrenmek değil. Maksat sandık hırsızlığıdır. Yarım asırdır seçim kazanamamanın verdiği gözü dönmüşlükle sandıklarda her türlü hile yapmayı göze alan bir zihniyetle karşı karşıyadır Türkiye. En büyük hırsızlık, sandığa olan güveni çalmaktır. Seçime güveni, sandık güvenliğini çalmak isteyen bu hırsızlara, sandık hırsızlarına geçit vermeyeceğiz” dedi.

Kaybedeceklerini biliyorlar

Şentop, CHPnin “seçim hileleri” diyerek kamuoyunu yanlış yönlendirmeye çalıştığı sandık güvenliği konusunda şu görüşleri dile getirdi: “CHPnin sandıktan ve seçimden ümidini kesmesi anlaşılabilir bir durumdur. Seçim günü yaklaştıkça geleneksel CHP psikolojisi diğer muhalefet partilerine de sirayet etmiş gözükmektedir. Sandığa çamur atmak seçimi kaybedeceğine olan inancın açık göstergesidir. Seçime 20 gün kala CHP ve şürekası havlu atmıştır.”

Bunları bilmiyorlar mı

- Adres güncellemeleri YSKda: (Seçmen listelerden çıkartılma iddiası) YSK bu sefer güncellemeyi nüfus vatandaşlık işlerinden değil, seçim kurullarından yaptı. CHP sık sık seçim işleriyle ilgili sorumlu kişileri değiştirdiği için bilmiyor.

- Akraba olmayan kalamaz: (Bir adreste 30 kişi kalıyor iddiası) Mantıksız. Ancak aile ile akrabalık bağı olan kişiler olabilir. Onun dışında bu kadar kişinin oraya yerleştirilmesi tamamen saçma, cahilce konuşmalar.

- Tutanaklar scannerdan kopyalanıyor: (Sisteme müdahale iddiası): Seçim sonuçların alınması sadece dijital ortamda işlemiyor. Aynı zamanda “Hardcopy”si de olan bir sistem. Veriler YSKya dijital olarak gönderiliyor. Sayısal olarak sisteme giren tutanak, “scanner”den kopyalanıyor.

SANDIK GÜVENLİĞİ NASIL SAĞLANIYOR?

- Seçimlerin yönetimi yargıçların başkanlığında siyasi partilerin temsilcileri eliyle yürütülüyor.

- 174 bin 243 sandığın her birinde sandık kurulu üyesi olarak 1 CHPli, 1 MHPli, 1 HDPli veya 1 SPli üye bulunuyor.

- Yapılan her işlem CHPli dahil bütün üyelerin imza attığı tutanakla kayıt altına alınıyor.

- 174 bin 243 sandıkta CHPnin, MHPnin, HDPnin, bağımsızlar dahil her partinin birer gözlemci bulundurabiliyor.

- İlçe Seçim Kurullarında bir hakim başkanlığında 1 CHPli, 1 MHPli, 1 HDPli veya1 SPli (çoğunlukla hukukçu) üye bulunuyor.

- İl Seçim Kurullarında her partinin birer gözlemcisi bulunuyor.

- YSKda yine her partinin gözlemcisi bulunuyor.

- Kullanılan her oy, onlarca kişinin huzurunda zarftan çıkarılmakta görülmekte, kayda geçirilmektedir. Kullanılmayan oy pusulaları ve bunlara ait zarflar sayılarak kayıt altına alınmaktadır.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024