Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2857 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   24 Åžubat 2016 - 12:20

CHPli Nazlıaka savunmasını YDKya verdi

Büyüt
Küçült
CHPli Nazlıaka savunmasını YDKya

Nazlıaka savunmasında, partisinden üç milletvekili ile yaptığı özel bir sohbetin, çarpıtılmış bir şekilde basına aktarıldığını öne sürdü.

Haberlerin basında yer almasının ardından, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlundan randevu alarak, iddialarla ilgili bilgi verdiğini belirten Nazlıaka, parti yönetiminin gerekli işlemleri yapmaması nedeniyle tartışmanın kamuoyunda büyüdüğünü savundu.

Olay nedeniyle mağdur edildiğini ileri süren Nazlıaka, hakkında istenen kesin ihraç talebinin kabul edilemez olduğunu belirtti.

Nazlıakanın ayrıca Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan başkanlığında, gelecek hafta toplanacak YDKda sözlü savunma da yapması bekleniyor.
Öte yandan Nazlıaka, Parti Meclisinin (PM) hakkında aldığı tedbir kararına yaptığı itirazın YDK tarafından reddedilmesini mahkemeye taşıdı.
Nazlıakanın dava dilekçesinde, tedbir kararı verme yetkisine sahip olmayan YDKnın, Siyasi Partiler Kanunu ve Parti Tüzüğü hükümlerine aykırı hareket ettiği ileri sürüldü.

ÖLÇÜSÜZ VE KEYFİ YAKLAŞIM!

Demokratik bir rejimde, ölçülülük/orantılılık ilkesinin, her türlü eylem ve işlemde öncelikle gözetilmesi gereken kurallardan olduğu ifade edilen dilekçede, Nazlıakanın, kesin çıkarma istemiyle siyasi faaliyette bulunma hakkının kısıtlanmak istenmesinin, ölçülülük ilkesi temelinde, demokratik bir hukuk devleti içerisinde kabul edilemeyeceği belirtildi.

Tedbir kararından beklenen yarar nedir sorusuna yer verilen dilekçede, şunlar kaydedildi:

Bu ölçüsüz ve keyfi yaklaşım, parti içi demokrasinin ortadan kaldırılmasına sebep olmaktadır. Siyasi partide, siyaset yapma haklarını kullanmak için bulunan milletvekilleri, tüm üyelerinin oyunu alma durumundan oldukça uzaklaşan bir yönetime karşı eleştiri sunamaz hale gelmişlerdir. Partinin önceki genel başkanı, eleştiriler getirdiği için kesin ihraç istemiyle şikayet edilmiştir. Bu şikayette, müvekkile yönelik keyfi bakış açısı ile sonuç alınmasının mümkün olduğunu gösterir sürecin etki ve katkısı vardır.

Dilekçede, tedbire yönelik itirazı reddeden YDK kararının kaldırılması istendi.

AA

chp,savunma





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024