Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1986 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   19 Ağustos 2015 - 15:43

CHPli Altıoktan Cumhurbaşkanlığı kanun teklifi

Büyüt
Küçült
CHPli Altıoktan Cumhurbaşkanlığı kanun

CHP, Erdoğanın Cumhurbaşkanlığı seçiminde AKP ile ortak mitingler yapması üzerine harekete geçti. CHP İzmir Milletvekili,  Zeynep Altıok, Cumhurbaşkanlığı Seçim Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifini TBMM Başkanlığına sundu.   Teklifin getirdiği düzenlemeler şöyle:   Adaylar yaptıkları propagandalarda hiçbir siyasi partiyi aracı olarak kullanamayacak, siyasi partilerden her ne suretle olursa olsun hiç bir şekilde destek alamayacak, siyasi partilerin yapacağı veya aracı olacağı mitinglere katılamayacak ve siyasi partiler adına oy isteyemeyecek.   Adaylar, yaptıkları propagandalarda devletin sosyal veya ekonomik veya siyasi veya hukuki temel düzenini, kısmen de olsa dini esas ve inançlara uydurmak amacıyla veya siyasi amaçla veya siyasi menfaat temin ve tesis eylemek maksadıyla dini veya dini hissiyatı veya dince mukaddes tanınan şeyleri alet ederek her ne suretle olursa olsun propaganda yapamayacak, istismar edemeyecek veya kötüye kullanamayacak.

  ALTI AYDAN BİR YILA KADAR HAPİS VEYA ADLÎ PARA CEZASI VERİLECEK   Adaylar, yaptıkları propagandalarda, dil, ırk, milliyet, renk, cinsiyet, engellilik, siyasi düşünce, felsefi inanç, din veya mezhep farklılığından kaynaklanan nefret söylemlerini gerçekleştiremeyecek. Bu kapsamda nefret suçunu işleyen adaylar, Türk Ceza Kanununun 122inci maddesi uyarınca cezalandırılacak.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024