Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2170 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   07 Mart 2015 - 19:44

CHPli 14 belediyeden ortak karar: Cemevi ibadethanedir

Büyüt
Küçült
CHPli 14 belediyeden ortak karar: Cemevi

Karayalçın, Bugün itibariyle İstanbulda 14 belediyemizin sınırları içinde cemevleri ibadethanedir. Belediyelerimiz öteki inanç gruplarına ve öteki inanç gruplarına mensup yurttaşlarımıza hangi olanakları sağlıyorsa cemevlerine aynı olanakları sağlayacaktır dedi.

Murat Karayalçın, partisinin Leventteki İstanbul İl Başkanlığı binasında CHPli belediye başkanlarıyla birlikte düzenlediği toplantı ile cemevlerinin ibadethane statüsüne alındığını açıkladı. CHPnin devletin yapısının işleyişini din kurallarının dışında tutma kararlılığında ve din alanıyla siyaset alanını, devlet alanını birbirinden ayrı görme yaklaşımında olduğunu vurgulayan Karayalçın, devletin, devletin kurumlarının, eğitim alanının, yargı alanının, din kurallarına göre yapılandırılamayacağını söyledi. Karayalçın, devletin dini olmadığının altını çizerek, Devlet, o toplumdaki bütün inançlara eşit uzaklıkta olmalıdır.

Ancak bugüne kadarki uygulamada Alevi yurttaşlarımızın bir ibadet yeri olarak kullandıkları cemevlerinin bu anlayış dışında değerlendirildiği bilinmektedir. CHP Genel Merkezi, Şubat ayında aldığı kararla bu haksız, bu yanlış, bu dışlayıcı yaklaşımın hiç olmazsa CHPli belediyelerde son bulması için CHPli belediyelere Cemevleri ibadethanedir kararını almaları için bir talimat vermiştir. CHPli 14 belediyemiz Şubat ve Mart aylarında meclis kararlarıyla genel merkezimizin bu talimatının gereğini yerine getirmiştir. Bugün itibarıyla İstanbulda 14 belediyemizin sınırları içinde cemevleri ibadethanedir.

Belediyelerimiz öteki inanç gruplarına ve öteki inanç gruplarına mensup yurttaşlarımıza hangi olanakları sağlıyorsa, cemevlerine aynı olanakları sağlayacaktır. Aslında cumhuriyetimizin temel ilkesi, CHPnin belkemiği olan laiklik ilkesinin bir gereği, bu vesileyle yerine getirilmiş olmaktadır şeklinde konuştu. 

İSTANBUL / DHA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024