Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2238 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   30 Mart 2015 - 06:54

CHPde 41 ilde 900 bin üye sandık başına gitti

Büyüt
Küçült
CHPde 41 ilde 900 bin üye sandık başına
Politika Haberleri › CHPde 41 ilde 900 bin üye sandık başına gitti haberi Kemal Kılıçdaroğlunun, CHPnin kalesi İzmirde girmeyi tercih ettiği ön seçim yarışına Deniz Baykal Antalyadan, Önder Sav Ankaradan, Mustafa Sarıgül ise İstanbuldan katıldı. Katılım oranı beklentinin altında kaldı.
NEŞE SARIDOĞAN

CHP dün milletvekili adaylarını belirlemek için 41 ilde hakim gözetiminde önseçime gitti. 900 bin civarında CHPli kayıtlı üye, ön seçimden listelerde görmek istedikleri adaylar için oy kullandı. Muhtemel rakipleriyle önseçim yarışına giren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İzmirde, Mustafa Sarıgül İstanbulda, Deniz Baykal Antalyadan, Önder Sav Ankaradan önseçime girdi. 

-  45 NOKTADA ÖN SEÇİM

CHPliler dün İstanbulda 3, Ankarada 2, İzmirde 2 olmak üzere 45 seçim çevresini kapsayan 41 ilde milletvekili adaylarını belirlemek için oy kullandı. Hakim gözetiminde yapılan önseçimde, yaklaşık 900 bin civarında partinin kayıtlı üyesi, 1500 aday adayı için  sandık başına gitti. İstanbuldaki üç seçim çevresinde yaklaşık 230 bin kayıtlı CHP üyesi bulunuyor. Bunların 93 bini 1. Bölgede, 63 bini 2. Bölgede, 73 bini 3. Bölgede yer alıyor. İki seçim çevresine sahip Ankarada 1. Bölgede 45 bin, 2. Bölgede 26 bin olmak üzere yaklaşık 72 bin üye, İzmir 1. Bölgede 64 bin, 2. Bölgede 65 bin olmak üzere toplam 129 bin kayıtlı CHP üyesi bulunuyor.

-  İSTANBUL ANKARA İZMİR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İzmir 2. Bölgeden 81 aday adayı arasından 57. sıra numarasıyla önseçim adayı olurken, muhtemel rakipleri Deniz Baykal Antalyadan, Mustafa Sarıgül İstanbul 2. bölgeden, Önder Sav ise Ankara 1. Bölgeden önseçim adayı olarak seçime girdi. 

Kılıçdaroğlu üye kaydı Ankarada olduğu için İzmirde kendine oy kullanamadı ancak  Ankara 1. Bölgeden önseçime girecek adaylar için Ankara Atatürk Lisesinde 46 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Gazetecilerin sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, gençlerin ve kadınların seçildiği bir ön seçim olmasının kendisinin en büyük arzusu olduğunu söyledi. 

-  BAYKALDAN HATALI İŞARETLEME

 Deniz Baykal ise 39 bin üyenin oy kullandığı Antalyada önseçimden milletvekili adayı olmak için sandık başına gitti. Oy pusulasında fazla isim işaretleyince hatasını fark eden Baykal, görevlilerden yeni liste istedi ancak il seçim kurulundan olumsuz yanıt gelince Baykal liste üzerinde düzeltme yaparak oy zarfını sandığa attı. Gazetecilere ilk kez hakim gözetiminde gerçek anlamda bir ön seçim yapıldığını ifade eden Baykal, iyi bir liste çıkacağını umut ettiğini söyledi.

-  SAV ANKARADA OY KULLANDI

 

Ankara birinci bölgeden ön seçim aday adayı olan partinin eski genel sekreterlerinden Önder Sav da Kılıçdaroğlu ile aynı okulda oyunu kullandı. Güzel bir demokrasi şöleninin yaşandığını, tabanın tercihi söz konusu olunca ön seçime girdiğini belirten Sav, sonuç ne olursa olsun, CHPnin emrinde, hizmetinde olacağını söyledi. Öte yandan kontenjan adaya tepki için parti binasını bir hafta işgal eden CHP Trabzon örgütü de dün eğilim yoklaması için sandık başına gitti.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024