Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2000 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   22 Nisan 2015 - 14:10

CHP, sloganını değiştirdi

Büyüt
Küçült
CHP, sloganını

Seçim kampanyasına nisan ayının ikinci haftasında, Kartal mitinginden birkaç gün önce, Milletçe Alkışlıyoruz filmiyle başlayan CHP yönetimi, yaklaşık 10 gün kullandığı, Gelin oy verin, gitsinler sloganında değişikliğe gitti. Buna göre seçim materyallerinde bundan sonra yalnızca, Gelin oy verin sloganı kullanılacak. Milliyetten Meriç Tafoların haberine göre slogan değişikliğine iki temel neden yol açtı.



TRTNİN İTİRAZI

Sloganın değişmesinde öncelikle TRTnin reklam filmini yayınlamamasına gerekçe gösterilen sloganın o bölümünün çıkarılmasıyla, hem gerekçenin fiilen ortadan kaldırılması düşüncesi hem de bundan sonraki kampanya reklamlarında benzer engellemelerle karşılaşılmaması düşüncesi etkin oldu.

SİYASAL İLETİŞİM

Sloganın değişmesinde ikinci gerekçe olarak ise siyasal iletişim perspektifinden bakıldığında, gitsinler sözünün negatif bir mana içerdiği, bir başka partinin iktidardan düşmesine ilişkin negatif bir kampanya yaratmaktansa, CHPnin iktidara geleceği algısının daha kuvvetli bir vurguyla seçmene iletilmesi gerektiği görüşünün etkili olduğu öğrenildi.

Bugüne kadar basılan az sayıda broşürlerde ve bilboard ilanlarında, Gelin oy verin, gitsinler sloganının bulunmasına ise, sticker formülüyle çözüm getirilmesi kararlaştırıldı.






E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024