Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3076 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   17 Aralık 2015 - 12:33

CHP KURULTAY BİLDİRGESİNDE HANGİ BAŞLIKLAR YER ALACAK?

Büyüt
Küçült
CHP KURULTAY BİLDİRGESİNDE HANGİ BAŞLIKLAR YER
CHP’de gözler 16-17 Ocak’ta yapılacak 35. Olağan Kurultay’a çevrildi. Kurultayda, genel başkanlık ve Parti Meclisi üyelerinin seçiminin yanı sıra 81 ilden temsilcinin yer alacağı bir Kurultay Sonuç Komisyonu oluşturulacak.

CHP kulislerine göre; Kurultay Sonuç Bildirgesinde demokrasi ve özgürlüklere vurgu yapılacak. Bildirgede, partinin ana hedefleri, Anayasa değişikliği ile temel sorunlara bakışı ve çözüm önerileri tek tek sıralanacak.

Kurultay Sonuç Bildirgesinde, “Kürt sorunu” konusunda partinin çözüm önerilerine de yer verilmesi bekleniyor. Bu çerçevede Meclisteki siyasi partilerin katılacağı “Toplumsal Mutabakat Komisyonu” kurulması önerisi yeniden gündeme getirilecek. Bildirgede, Türkiyenin “barış” eksenli dış politika izlemesinin önemine de işaret edilecek.

Öte yandan; gözler CHPde kurultay delegelerini de belirleyecek il kongrelerine çevrildi. İstanbul, İzmir ve Ankarada il başkanlığı için çok sayıda aday üç koltuktan birine oturmak için yarışacak. İstanbulda ilçe kongreleri tamamlandı. Mevcut İl Başkanı Murat Karayalçın aday olmayacağını açıkladı. Adaylık için 15e yakın ismin çalışma yaptığı belirtiliyor.

CHP İzmir İl Başkanlığı için seçim ise bu hafta sonu yapılacak. İstanbul gibi İzmirde de aday enflasyonu var. Çok sayıda isim konuşuluyor. İzmir İl Başkanı Bedri Serter yeniden aday olduğunu açıkladı. Adaylık için eski milletvekili Alaattin Yükselin de adı ön plana çıkıyor. 

 

CHPnin Ankara İl Kongresi de 26 Aralıkta yapılacak. 7 ilçe başkanının değiştiği Ankarada diğer iki il gibi aday enflasyonu yaşanmıyor. Mevcut İl Başkanı Adnan Keskinin aday olacağı ve Genel Merkezin de desteğini alarak başkanlığı büyük oranda garantilediği konuşuluyor.

haberealite.com

chp,kurultayisiyaset





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024